Forudsætning Udvalget ønsker en tæt opfølgning og en plan for, hvordan brugere og medarbejdere inddrages i efteråret 2011, således at organisationsændringen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Velkommen på Skibet Skole
Advertisements

Inklusion Fællesskab Faglige mål Rumlighed.
Hjerterum og opsøgende funktion
Et stykke med sødt, surt og skørt... - botilbuddet Stefanshjemmet evaluerer deres udbytte af projekt Implementering af Teknologi (IAT) 2011.
Forandringsteori for Frue i Eget Liv / Indvandrerkvindecenteret 2013
Evaluering og effektmåling i aktiveringsindsatsen
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Skolereformen - mål Ambitiøst løft af folkeskolen: •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder for at tage.
Psykoedukation til unge i OPUS
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Den gode klasse Forældrenes rolle
Velkommen til Lagoni SFO
Samlet årsrapport for Gårdhaven 2012 SIP-socialpsykiatri
Ventilen - på biblioteket Ventilen Danmark –
Ikke til at komme udenom… MJUK er etableret bl.a. på baggrund af støtte fra: Morsø HK, Nordvestmors boldklub, Ø. Jølby Borger og Erhvervsforening, Ø. Jølby.
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Master titel: Gill Sans 40pt (ALL CAPS) Brug under titel til: Præsentation holders navn (Gill Sans 19pt) Afdelingsnavn (Gill Sans 15pt) KØBENHAVNS KOMMUNE.
Bornholms Idrætsområder CAMPUS ”Fremtidens drift af idrætsanlæg” Ledernetværk Mandag, den 19. november 2012 Vingsted.
Dialogmøder 2012 De private tilbud og kommunerne - fælles udfordringer og muligheder Geert Jørgensen.
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
4K-pårørendegruppe Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Gentofte, Rudersdal
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Projektlederens rolle(r)
1 SAMMEN GØR VI DIG BEDRE Copyright; Mogens Sparre Wise Mind Ledelse i Praksis – 11. aften v/Mogens Sparre.
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
- Hvad kan I forvente som forældre?
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Velkommen til Orientering om:  Projekt ”Fleksibel skolestart”.  Heldagsskole og det brede læringsbånd.
Projekt for de kommende skolebørn i Sabro Dagtilbud
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Relationer handler om troværdighed og tilgængelighed
Uddannelsesafklarende samtaler - hvordan er det gået? Mogens Bak Hansen, Arbejdsmarkedschef Jeanette Johansen, Teamleder Anders Ladegaard, Centerleder.
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Vis mig værdien v. arbejdsmarkedschef i Viborg Kommune Jette Lorenzen
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Ved Jannie Asklund Mobil:
Alle talenter skal i spil… Anette Steen Pedersen Færøerne - maj 2011.
Sammenlægning af Boblen og Loppen – efterår 2012 En gennemgang af processen.
Uddannelsesafklarende samtaler
Refleksioner og opsamling ift. i går
Børn og unge med handicap siger deres mening
INDSKRIVNINGSMØDE.
1 Velkommen. 2 Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vores kirke  Menighedsrådet i dag.
Industrien som karrierevej -Et tre-årigt tværfagligt projekt i Herning Kommune -Industrifremmende loge 12. december 2014.
Medicinpædagogik på vej mod en faglig platform
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
For førskolegruppens forældre
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Præsentation af resultaterne fra casestudie
Pårørende er dem, som har den tætte relation til den sindslidende  Den nære familie  Far, mor, søskende og børn  Andre familiemedlemmer  Arbejdskollega.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Misbrugsgruppe på sengeafsnit S1/32 i Psykiatrien Syd Baggrund og opstart Gruppen i praksis Udsagn Effekt, udfordringer og udvikling Spørgsmål Misbrugskonsulent.
Årsmøde 27. april Dagkirurgi og hjemmepleje v/ sundhedschef Annemarie S. Zacho-Broe Aarhus Kommune.
Omsorg for børn og unge, der har en hjerneskadet mor eller far
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
SUF - gevinstrealisering
August 2009 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Præsentationens transcript:

Forudsætning Udvalget ønsker en tæt opfølgning og en plan for, hvordan brugere og medarbejdere inddrages i efteråret 2011, således at organisationsændringen kan træde i kraft fra 1. januar 2012 Brugerevaluering af proces for omorganisering af misbrugsområdet – juni 2012

Formål Omorganisering af misbrugsområdet har det formål at skabe gennemsigtighed i systemet for både brugere og administration. Derfor vil behandlings- og aktiveringstilbud til misbrugere fremover blive adskilt. Organiseringen vil samtidig efterkomme reglerne på beskæftigelsesområdet, som fastsætter, at der ikke kan ske behandling under aktiveringsindsatsen. Samtidig etableres et særligt tilbud til såkaldt unge under 18 år med misbrugsproblemer.

Brugerudsagn: Hvad er de centrale værdier vi skal være opmærksomme på i omorganiseringen? Rumlighed, nærvær Forståelse Kompetencer i at vurder, hvor folk er henne / hvad der kan magtes Struktur Efterværn Støtte til rollen som mor -- Pensionist: hvor kan jeg gå hen? Udsagn fra brugerne før omorganisering

Evaluering af flytningen af Mødestedet og Bagvejen i tal Aktivering 33 forløb op startede i forløb op startede i Jan-Aug Aktuel belægning 12 borgere. Brugerstyrede morgenmøderne efter sommerpause genetableret i Spor 12 Efterværn 30 personer i Efterværnsgruppen en/to gane om uge (tirsdag og torsdag kl ) Heraf 10/12 personer som firvillige indgår i hjælpefunktioner i Efterværn. Der er aftalt nyetableret Coachinggruppe i samarbejde mellem Spor12 og Efterværn Selvhjælpsgrupper NA: torsdag i Efterværn; lørdag, søndag mandag i Spor12 (ny lokaler) ACA mandag, tirsdag torsdag i Spor12 (ny lokaler) AA i byen i andre lokaler som hidtil Evaluering

Dagsorden til brugerevaluering af omorganisering af misbrugsområdet d og Evaluering af flytning fra Mødestedet og Bagvejen A. Spor12 den 22. juni 2012 B. Efterværn den 28-juni 2012 Hvordan er selve flytningen gået, fra Mødestedet og Bagvejen, til Spor 12 og Efterværn –Hvad er status? –Hvad har været svært? –Hvad er godt? –Nogen forslag til at det bliver bedre? Hvordan går det – i nuværende aktivering på spor 12? – i behandlingstilbud Efterværn –Hvad er status? –Hvad har været svært? –Hvad er godt? –Nogle forslag til at det bliver bedre? Evaluering

Flytning og indretningen af lokaler på MB 12/MAC Flytning af Mødestedet og Bagvejen til nye lokaler primo april Medarbejdere og borgerne, aktiverede og frivillige medvirket til indretning af lokalerne. Medarbejderne har markeret flytningen og forandringen til fokus på aktivering med navnet SPOR 12. Lokalerne bruges nu dagligt om dagen til aktiverede borgere, og om eftermiddagen/ aften til frivilligheds- og selvhjælpsgrupperne. Struktur i dagligdagen er på plads. Spor 12 indgår som et tilbud i Ringsted kommunes rehabiliteringsindsats, Ringsted Modellen Evaluering Spor 12

Evaluering af flytningen af Mødestedet og Bagvejen med borgerne den 22. juni 2012, punktvis. Færdiggørelsen af lokalerne var blevet forsinket. (ny dør,..) Blandet tilfredshed blandt de aktiverede og frivillige omkring selve lokalerne. De aktiverede og frivillige, medvirker selv til indretning af lokalerne, terrassen og skurvognen op til terrassen De aktiverede ville gerne have mulighed for at deltage i aktivitetstilbud på MB 12, ud over SPOR 12. Der blev givet udtryk for at den ånd som Mødestedet og Bagvejen havde fået opbygget og repræsenterede er væk, men der var stor opbakning om, at en ny ånd skal bygges op på Spor 12, og alle kan være medvirkende til dette. Der er enighed om at forandringer og skift giver forvirring og utryghed, hvorfor det er vigtigt at få skabt en struktur, en hverdag og dermed et fast ståsted. Borgerne var enige i at de er medansvarlige for at skabe dette samt en god ånd i spor 12. Mødet var præget af åbenhed, borgerne var glade for at der blev lyttet til dem. Nyt opfølgende møde i september Evaluering

Efterværn Evaluering Hvad er status? Efterværns/medarbejdernes funktion Komme med gode råd, Lære folk indsigt i behov, Man kan altid komme og blive samlet op, Møde dig som du er, Ro /keep it simple, Kontinuitet, Åben tilbud uden for ”Klienttænkning” Efterværn for dig Sammenhæng, At kunne komme et sted hvor jeg ikke er anderledes, Lære at ære social for at lære at komme på arbejde Brugenes evalueringsmøde d Behandlingstilbud

Efterværn Evaluering Hvad har været svært /Hvad kunne være bedre Mælken, Indkøb af..,,Fredagsåben, Samtalelister, Synliggør tilbud, Frivillig åben Hvad er godt? Give ”overskud” videre, At blive løftet når der er brug, Bredte i tilgang, Har et sted kunne give det videre, Mange kvinder deltager, En opgave til frivillige, Føler mig aldrig forkert, At der er forbindelse til NA, Det rummer den ånd der var der tideligere

Nogen forslag? Evaluering Dagbehandling! Hvordan: Mad -> nyclean samlingspunkt, Komme fra gade, Rumlighed, Stuktur, At det fylder noget i hverdagen, Levende netværk, Lære at være social, Kunne komme efter jeg har fri, Kunne tage mit barn med, Der kærlighed i luften Komme videre i sin clean/ædru udvikling, Entydig ønske om dagbehandling, ”Skal komme”, lære at møde op, Sagsbehandler tilknyttet, Social samvær, morgen cafe, morgenmad, kulturaften, Undervisning, faresignaler, coaching, Til motiverede faste samtaler, Motivationsgruppe, mindfuldness, NADA, rum for sig, plads til børn, Pårørendegruppe, Sammenhæng med aktivering, Bred tværfaglighed (også X’er), frivillig vifte, Undervisning, speak, Lære de ”enkelte ” ting, Erfaring fra det virkelige liv