Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog 15.10-11 Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog 15.10-11 Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din."— Præsentationens transcript:

1 Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?

2 5.Mosebog 15.10-11 Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din Gud velsigne dig i alt, hvad du gør, og i alt, hvad du erhverver. Der vil altid være fattige i landet; derfor giver jeg dig den befaling: Luk din hånd op for din landsmand, for alle trængende og fattige hos dig i dit land.

3 Ef. 2.10 For hans værk er vi, skabt i Kristus Jesus til gode gerninger, som Gud forud har lagt til rette for os at vandre i.

4 Byens behov og drømme

5 Guds ønsker for byen

6 Es 65.17-25 Nu skaber jeg en ny himmel og en ny jord; det, der skete tidligere, skal ikke længere huskes, og ingen skal tænke på det. Men I skal fryde jer og juble til evig tid over det, jeg skaber. For jeg skaber Jerusalem om til jubel, dens folk om til fryd; jeg vil juble over Jerusalem og fryde mig over mit folk. Der høres ikke mere gråd eller skrig. Der er ikke længere børn, der dør som spæde, eller gamle, der ikke lever deres tid til ende. Ung er den, der dør som hundredårig, og den, der ikke når de hundrede, er forbandet. De skal bygge huse og bo i dem og plante vingårde og nyde deres frugt. Andre skal ikke bo i det, de bygger, eller spise, hvad de har plantet. Mit folk skal nå træets alder, mine udvalgte skal nyde frugten af deres hænders værk. De slider ikke forgæves, de føder ikke børn til den bratte død; for de er Herrens velsignede afkom, og de har deres efterkommere hos sig. Før de kalder, svarer jeg, endnu mens de taler, hører jeg. ulven og lammet græsser sammen, løven æder strå som oksen; men slangens føde er støv. Der findes hverken ondskab eller ødelæggelse på hele mit hellige bjerg, siger Herren.

7 Guds ønsker for byen Es 65.17-25 •Fest og glæde •Sundhed for børn og ældre •Bolig til alle •Mad til alle •Familiesammenhold •Fravær af vold

8 Byens behov og drømme Den lokale kirkes kaldelse Guds ønsker for byen

9 Byens behov og drømme Den lokale kirkes kaldelse Guds ønsker for byen Tjeneste

10 Johs. 13.13-17 I kalder mig Mester og Herre, og med rette, for det er jeg. Når nu jeg, jeres Herre og Mester, har vasket jeres fødder, så skylder I også at vaske hinandens fødder. Jeg har givet jer et forbillede, for at I skal gøre, ligesom jeg har gjort mod jer. Sandelig, sandelig siger jeg jer: En tjener er ikke større end sin herre, og en udsending ikke større end den, der har sendt ham. Når I ved det, er I salige, hvis I gør det.

11 Jesu diakonale tjeneste •Lukas 4, 16-30 Det er de udsatte der er målgruppe for Jesu tjeneste. •Markus 10, 35-45 Jesus forstår sig selv som en der ikke er uden magt, men sendt med en anderledes magt end ”stormændene”; han er sendt med Gudsrigets magt. Den magt der går ind for neden og sejrer ved at tjene. •Markus 2, 13-17 Eksempel på hvordan Jesus møder de udstødte i tjenerens rolle; toldere og syndere fulgte ham. Måltidsfællesskab med de udsatte. Når Jesus som rollemodel tjener de fattige og med den anderledes magt, så rejser der sig modstand (fra de etablerede). •Mattæus 15, 29-31 Summarisk eksempel på Jesu diakonale virke. Det er den måde Jesus mødte de udstødte i folkeskaren på. •Mattæus 25, 31-46 Diakoni er at tjene Kristus konkret i næsten, i sit medmenneske, sit lidende medmenneske. Dermed tjenes ikke blot de, men også den store diakon, Jesus.

12


Download ppt "Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog 15.10-11 Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google