Videre med praksis - fremlæggelse af praksisopgave

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Refleksion i kommunikationen
Advertisements

Læsning og skrivning i børnehaveklassen
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KORT TIL HANDLING - PSYKISK ARBEJDSMILJØ I SYGEPLEJEN.
Fælles kompetenceudviklingsdag 25. september 2012, CABI
Faglig læsning og forudsætninger herfor. Indskoling
3-timersmødet 2013 TEMA: Samarbejde i teams og om patientforløb • Tankegangen bag den forløbsorienterede organisationen (FLO) er, at patienten og patientforløbet.
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
Børns udvikling – et fokus på børn og sprog
Dialogisk læsning.
Sprogvurdering Risikofaktorer Typer af sprogvurdering Socialministeriets sprogvurderingsmateriale.
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Fra formel til funktionel undervisning
Understøttende sprogstrategier & Samtaler i hverdagen
3 ungdomsromaner i et kompetenceperspektiv
Struktureret tematisk sprogarbejde
Introduktion til Sprogpakken
Almen studieforberedelse
Introduktion til Sprogpakken
Sprogtilegnelse i teori og praksis
Sprogpakken Forældresamarbejde.
Sprogindsatser i Sprogpakken
Sprogpakken Forældresamarbejde.
Sprogpakken At fastholde ændringer - i det nære samarbejde.
Kollegial feedback på Praksisopgave 2
Darum skole 4. november 2013.
At udforske sin egen praksis
Velkommen til Fællesskaber for Alle for Folkeoplysningsklubberne!
Øjeblikkets kunst Facilitering af tværfaglighed
Godmorgen! Ledelse i praksis og udendørs Opsamling fra i går
Tysk i felten Fokus på udvikling af Interkulturel kompetence.
Refleksionsmodel – hvad går det ud på?
Begrebsafklaring og et blik på sprogets betydning for tosprogede børn
Sprogpakken Praksisopgaven.
Sprogpakken Praksisopgaven.
Sprogpakken Introduktion til kurset. Introduktion Velkomst Præsentation –af kursister –af undervisere Registrering/stamoplysninger Film: Taler vi om det.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
iPads i sprogundervisningen – erfaringer fra forskning i praksis
aktionslæring En metode til arbejdet med og i praktikfaget Helen Nyboe
Praksisopgave 1 Intro til praksisopgave 1 2. Dag 1.
Opdagende skriftsprog i et inklusionsperspektiv
Dialogisk læsning Fokuseret indsats.
ved læsevejleder Dorthe Clausen
Pædagogisk forår i København
Hvad er det gode skolelederliv? - Et selvevalueringsforløb.
Skoleparathed Sunds skole.
- Værktøjer til strategisk og systematisk kompetenceudvikling
Læsning.
Faglig læsning – KIS/UV-forløb 4. årgang H.C Andersen Skolen 2008
Den sproglige læreplan
Sprogpakken Videre med praksis - fremlæggelse af observationer.
Præsentation af egen institution En forudsætning for en konstruktiv erfaringsudveksling og sparring indenfor netværket er, at kendskabet til hinanden er.
Kompetenceudvikling og Teamsamarbejde Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” - når vejen dertil er gennem vores pædagogiske praksis.
”Supervision og feedback” Skoletjenesten Den 10. september 2015.
A) Professionens arbejdsområder og opgavefelt Hvad, hvorfor og hvordan: Hvad: Vi forventer den studerende får indblik i misbruger/ socialt udsatte, og.
Synlig læring i praksis Workshop på konference Lise Mayland, Impact Uddannelse.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Isbjergmodellen. Isbjergmodellen Sociale og følelsesmæssige kompetencer: at anerkende sig selv og andre at kende følelser og forstå egne reaktioner at.
Faglig læsning 1. Oversigt  Hvad er læsning, og hvad er faglig læsning og skrivning?  Hvorfor sætte fokus på faglig læsning og skrivning?  Hvad er.
Den 29. september 2009 FURESØ SÆTTER LYS PÅ BØRN OG UNGE VELKOMMEN TIL KONFERENCE OG UDSTILLING De gode overgange – det vi vil.
 Siden sidst – gennemgang af erfaringer fra første møder med lærerne, de første observationer,  Opgave: drøftelse og afprøvning af gruppevejledning med.
3-timersmøderne 2016 Initiativ * Konkrete uddannelsesinitiativer + dialog * Konkrete uddannelsesinitiativ er + dialog Årlig rapport 3-timersmødet Vision.
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
Børns sprog og læsning – i dagtilbuddet.
Introduktion til ”Sæt kerneopgaven i spil”
Kodeks for godt arbejdsmiljø
SKRIVEFAGET Modul 1: Skriveproces og struktur
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Den pædagogiske læreplan
Hvad er en Feltrapportage?
Systematisk og bevidst sprogarbejde i Strandhuse Børnehave
Præsentationens transcript:

Videre med praksis - fremlæggelse af praksisopgave Sprogpakken Videre med praksis - fremlæggelse af praksisopgave

Praksisopgaven Velkomst og opsamling Fremlæggelse af praksisopgave Fremlæggelsen består af et kort referat af de vigtigste pointer i observationen, og refleksioner ud fra forskellige vinkler. Praksisrefleksionen er struktureret som reflekterende team. Formålet med reflekterende team er at skabe en konstruktiv form for feedback. Didaktiske overvejelser tager udgangspunkt i barnets aktuelle sproglige kompetencer og tilrettelægges i forhold til de udviklingspotentialer barnet er i besiddelse af. I forhold til børn med behov for en særlig eller fokuseret indsats, er de didaktiske overvejelser helt centrale for barnets sprogtilegnelse.

Reflekterende team Forløb og roller i reflekterende team: Fremlæggelse af observation Interview: En har interviewrollen og stiller uddybende spørgsmål (resten af gruppen lytter) Refleksion ud fra forskellige synsvinkler: en fremhæver det positive i fremlæggelsen en fremhæver udviklingsmulighederne en fremhæver udfordringerne Formålet med reflekterende team er at hjælpe den, der fremlægger, til at få øje på muligheder og begrænsninger i forhold til den videre udvikling.

Indsatsområde Efter fremlæggelse og feed back udvælges det indsatsområde, der skal være omdrejningspunkt for det videre arbejde i praksis Mit indsatsområde skal være:… Didaktiske overvejelser tager udgangspunkt i barnets aktuelle sproglige kompetencer og tilrettelægges i forhold til de udviklingspotentialer barnet er i besiddelse af. I forhold til børn med behov for en særlig eller fokuseret indsats, er de didaktiske overvejelser helt centrale for barnets sprogtilegnelse.

Den sproglige læreplan Sprogpakken Den sproglige læreplan

Den sproglige læreplan Drøft læreplanen for sprog i jeres institution i grupper: Hvad er der lagt vægt på i læreplanen? Hvad opfattes som centralt i arbejdet med sprog? I det følgende fokuseres på Samtaler i hverdagen

Den sproglige læreplan På hvilke områder kan teksten i jeres lokale læreplan justeres? i forhold til jeres indsatsområde i forhold til indsatserne i sprogpakken samtaler i hverdagen dialogisk læsning i forhold til de 4 sproglige kompetencer Produktiv kompetence, Receptiv kompetence, Lydelig opmærksomhed, Kommunikative kompetence

Den sproglige læreplan På hvilke områder kan teksten i jeres lokale læreplan justeres i forhold til de sproglige områder: Talesproglige elementer Ordforråd (semantik) Sproglig kompleksitet (grammatik og syntaks) Historiefortælling Kommunikative kompetencer Læse- og skriveforudsætninger Skelnen af sproglyde Bogstavkendskab Ordkendskab Skriftsproglige begreber

Den sproglige læreplan Fælles opsamling….