Virtuel vejledning Handelsgymnasiet i Ballerup. Udfordring: Ved større skriftlige arbejder er det et problem, at kun et mindretal af vores elever søger.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Overordnet målsætning:
AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Hvad påvirker medarbejdernes psykiske trivsel
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Klager og den vanskelige samtale
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Undervisning i ”Relation”
Et fælles rehabiliteringscenter/akuttilbud for borgere med psykiske vanskeligheder, i Ballerup og Herlev Kommuner   Hvorfor?
Fremtidens folkeskole i Aalborg
SRP på Faaborg Gymnasium 2013
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Aalborg Handelsgymnasium på vej imod Det Digitale Handelsgymnasium.
Uddannelse og Job.  Markedsarena  Viden og kompetencer i UU  Erfaring med salg af ydelser  Edison – innovation  Bevare et slagkraftigt UU  De ”80%”
Udskoling Informationsmøder 30. januar og 3. februar 2014.
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Læringscentret og nye vejledningsformer
Midtvejskursus i biologi efteråret 2001 Teknologistøttet undervisning - Pædagogik og værktøjer.
1. Individuel start 3.1 Det bør være muligt at starte på kursus, når man har behov, uden at skulle vente til næste opstart.
Skolereformen Overordnede mål:
Studieretningsprojektet (SRP)
Gruppe - Hvidovre. Information og kommunikation Formålet er at fremme informationen og kommunikationen mellem de to institutioner og gøre børnene og de.
Elevernes digitale dannelse
Master titel: Gill Sans 40pt (ALL CAPS) Brug under titel til: Præsentation holders navn (Gill Sans 19pt) Afdelingsnavn (Gill Sans 15pt) KØBENHAVNS KOMMUNE.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Velkommen til Projekt Frivillig Infomøde og workshop d. 23. maj 2013 Maj 2013 | Projekt Frivillig | Foreninger i Aarhus Kommune.
Udviklingen af professionsfaglige kompetencer Potentialer og barrierer… rene b christiansen (profil) Lektor ved Forskning og Udvikling University College.
VELKOMMEN til Pædagogisk IT-vejledning efter din skolekultur IT-Vejlederens rolle ændrer sig!
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Vi holder fast Konference 23. august Hvad? Sociale medier = En teknologi og en praksis, der er blevet gjort mulig med Web 2.0- teknologierne.
Intro og Problemformulering
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Faglig overgang – Næstved Gymnasium og HF Dansk. Formål Primært at løfte det faglige niveau for alle elever, og herunder også at bidrage til at udligne.
iPads i sprogundervisningen – erfaringer fra forskning i praksis
UEA-undervisning som projektemne Af Allan Dam og Kirsten Viborg VSD afdeling Lem.
Opgaver Forventninger og vejledningsstrategier 1.
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
Generel introduktion til EC
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Katastrofen – årsager og konsekvenser
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Gymnasierne Erhvervsskolerne Aars Handelsgymnasiet Teknisk Gymnasium Rektor/uddannelseschef Gert Husum.
 1. lektion › Oplæg om synopsis › Oplæg om den individuelle fremlæggelse, vejledning og godkendelse af problemformulering i uge 6  2. lektion › Oplæg.
Rektor Claus Jensen, Faaborg Gymnasium.  Alle skr. fag arbejder efter en gennemtænkt progression (fra det enkle til det komplicerede)  Delelementer.
Årsplan – en kort en lang
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Lektiefængsel på TG Tørring Gymnasium: 430 elever Landgymnasium
ORGANISERING OG PLANLÆGNING PÅ IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA METTE ANDERSEN, REKTOR.
Almen Studieforberedelse Orientering tirsdag den 29. januar 2013.
- MED BUD PÅ NYE ARBEJDSFORMER INDENFOR ÆSTETIK, MEDIE- OG KOMMUNIKATIONSPÆDAGOGIK I DET SENMODERNE - ANNE AGGER, VIBEKE NØRGAARD RØNSBO OG RASMUS FINK.
Udvid din didaktiske værktøjskasse.
Skanderborg-Odder Center for Uddannelse.  Baggrund for at søge Hold Fast midler  Hold Fast – introduktion  Hold Fast – introduktion: elevkommentarer.
Præsentation af resultater DUR/Almen didaktik 2013/14 på Roskilde Katedralskole Ved Thomas Axelsen adjunkt i historie og samfundsfag.
1 Skriftlighed på nye måder efter reformen Pædagogiske udfordringer: Bedre studiekompetence – større progression Mere fordybelse – bedre individuel vejledning.
Videndelingsystemer – hvad skal vi med dem?
Almen Studieforberedelse Orientering mandag den 31. januar 2011.
7. klasse.
Sammenhænge og dilemmaer i en reform tid… UU DK´s årskonference 2015 Overskrift.
EUD-reform og unge i HTK. Erhvervsuddannelsernes store udfordringer 1.Færre unge søger ind på erhvervsuddannelserne, og søgningen direkte fra 9. og 10.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Digital didaktik i praksis Lise Marie Steinmüller kompetencecenter for e-læring.
Almen Studieforberedelse Orientering tirsdag den 27. januar 2015.
Forældre-information
Det frie Gymnasium.
Kurset i fase 1 er 2-delt:  I første del og som introduktion præsenteres du for definitionen af Flipped Learning. Og du præsenteres for en didaktisk skitse.
Informationsmøde om erhvervsområde og erhvervsområdeprojekt i tekniske eux-forløb Bjørn René Hansen, Erik Engel og Rasmus Schou Christensen Styrelsen.
Flerfagligt Forløb 4/SRO
Velkommen til Informatik - den nye dreng i klassen
EGU – en erhvervsrettet uddannelse Vejle den januar 2015
Præsentationens transcript:

Virtuel vejledning Handelsgymnasiet i Ballerup

Udfordring: Ved større skriftlige arbejder er det et problem, at kun et mindretal af vores elever søger aktiv vejledning Det er et klart mønster, at det er elever fra gymnasiefremmede hjem, der ikke søger aktiv vejledning Antagelse: For gymnasiefremmede elever opleves vejledningssituation af forskellige årsager som utryg

Spørgsmål: Kan virtuel dialog basseret vejledning og vidensdeling få flere elever til at søge vejledning? Kan utryghed reduceres ved at eleven under frie rammer kan søge virtuel dialog basseret vejledning? Kan virtuel vidensdeling være en støtte for de gymnasiefremmede elever?

Organisering af den virtuelle vejledning: kombineret med mundtlig vejledning som eneste mulighed i fastlagt skema uden tidsmæssige rammer individuel Gruppe (vidensdeling) I alle forløb: fik eleverne en mundtligt, en skriftligt og en videobasseret introduktion til projektkrav og projektforløb

Teknologi: Sociale medier eller et mere formelt medie? – Facebook elevernes verden – Lectio skolens verden Vi valgte Lectio primært pga. den faglige signaleffekt Antal deltagere: Ca. 80 elever deltog i forløbet i forbindelse med DHO, DIO og SRP fordelt på 7 klasser i 2g og 3g

Resultatet: Ud af 80 elever søgte 21 elever virtuel vejledning, heraf valgte 1 elev gruppevejledning Ud af de 21 elever var andelen af gymnasiefremmede elever ikke ændret I den tilrettelagte form var virtuel dialogbasseret vejledning ikke et tilbud, der fik elever til at søge mere vejledning

Elevudsagn: Ved vejledning føler jeg mig vejet og målt virtuel vejledning ændre ikke på dette Jeg er bange for at få en dårlig karakter, hvis jeg viser, at jeg ikke kan finde ud af det Vejledning er en privat sag og jeg ønsker ikke, at dele mit arbejde ud til andre Jeg fik tilstrækkelig vejledning, da jeg tale med mine vejledere og læse oplægget til projektet

Erfaringer: Ved større skriftlige arbejder er der meget på spil for eleverne, virtuel vejledning og virtuel vidensdeling får ikke flere til at søge vejledning Elever køber ikke virtuel vidensdeling som tilbud, hvis ikke allerede det er en indarbejdet arbejdsform Virtuel vejledning skal planlægges nøje i forhold til det samlede projektforløb Digitale værktøjer skal udvælges og vurderes i forhold til pædagogiske/didaktiske mål Indbyrdes mellem eleverne finder der en masse hjælp og erfaringsudveksling sted Virtuel vejledning giver god fleksibilitet for både lærer og elev Virtuel vejledning giver mulighed for gennemtænkte spørgsmål og svar