Oplæg – Aalborg Kommune, Jette Jensen Hvordan løfter vi mængden af overtrædelsessager affødt af Naturstyrelsens § 3 opdatering ?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

PPR og Samarbejdet om børn som mistrives
Overordnet målsætning:
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Medarbejderudviklingssamtalen
Hjælp der er en journalist i røret
# Ejendomsmæssig forundersøgelse Termestrup Enge dec Ejendomsmæssig forundersøgelse – Termestrup Enge.
Set fra sundhedspersonens side
Forsiden 1.Denne knap bruges når du vil taste dagens resultater ind. 2.Denne knap skal kun bruges hvis du allerede har gemt data og du finder ud af at.
§ 8 og indsats på frivillige/private projekter -herunder kort nyt 7. november 2012.
Workshop almene boligdage
Afrejsebriefing 2013 Mødet med det fremmede
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Svar fra et tilsyn bliver overset Kontinuitetsbrud.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Samarbejde med eller uden Service Level Agreement (SLA)
Vandindvinding og natur
Opdatering af § 3 natur-registreringen
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Temadag Hvordan løfter vi mængden af overtrædelsessager affødt af Naturstyrelsens § 3-opdatering?
Morten Steen - Jord-Erfa-Midt
Værdistrøms-analyse (Vejledning)
Organisering af virksomhedernes interne AM-arbejde
COSMOS GROUP A/S – MOVING PEOPLE AND PERFORMANCE member of En samtale – to vindere  Den vanskelige samtale.
Regionens rolle og samspil med kommunerne Jord-ERFA-Midt
Landinspektør Jørgen Heinemeier, Naturstyrelsen
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Vejlederens kommunikation
Kloakering i den spredte bebyggelse
Natur og Vildtpleje – ”Så svært kan det være”
Oplæg om DUKH og retssikkerhed for handicappede
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Secret Key kryptering – teknikker og problemer INTRODUKTION TIL KRYPTERING.
Erfaringer i forbindelse med masseanmeldelser
Velkommen til workshop om EASY-P
Tilsyn Christina Petersen 12. Juni Inden tilsynet Varsel af tilsynet Gennemgang af det seneste tilsyn Gennemgang af evt. andre tilladelser eller.
Hvordan udarbejdes en indsatsplan?
Fremtidens arbejdsmiljø 2020
H.C. Andersens Hotel, Odense, 28. oktober 2009 Workshop JERES oplevelser!
Projekt Seniorordning Sundhedsforvaltningen Københavns Kommune
Temadag den 26. januar 2010 ATV Jord og Grundvand v/Lene Juul Nielsen Vejledning om undersøgelse og oprensning af forurening fra villaolietanke – juridisk/administrativ.
Regler om drift af naturarealer
V1 i praksis ATV-møde den 4. november Opsporing af forurening Indledende opsporing af adresser Vejvisere, gamle telefonbøger, Krak m.v. Lokalisering,
Miljømålsloven - planproces
Vejledning om undersøgelse og oprensning af forurening fra villaolietanke ATV møde nr. 56, 26. januar 2010, Schæffergården Hvordan kommer vejledningen.
Sikring af ensartet sagsbehandling og kvalitet i projekt med eksterne konsulenter Hasse Milter & Sune D. Lillie – Region Sjælland.
Plantekongres 2007 Ny miljøgodkendelse af husdyrbrug
Handel med korn mellem landmænd
Et hurtigt indtryk af StandTekst-programmet n Hvorfor standardtekster? n Sagsbehandlere bruger ofte de samme tekster for: u at undgå at opfinde den dybe.
Plantekongres 2008 Praktiske erfaringer med og forventninger til miljøgodkendelsesordningen v. Søren Schmidt Thomsen.
NATURA 2000 STATUS – foreløbige erfaringer fra planproces og idéfase Miljøcenter Ringkøbing v. Karen Thingsgaard.
Hvad betyder Natura 2000 for landbruget? Miljøkonsulent Irene Wiborg Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteavl.
Hvilken betydning får habitatdirektivet for den fremtidige arealforvaltning? Lars Rudfeld Skov- og Naturstyrelsen Plantekongres 12. Januar 2005.
Håndhævelse v. Rikke Rørby Graversen. Håndhævelse Hvad siger lovens §§ 73 og 74 Håndhævelse generelt Mulighed for erstatningsbiotop? Sagsflow Den gode.
Gap! Forskelligt syn på sagsbehandlingen Andreas Jull Sørensen, sekretariatschef Det Centrale Handicapråd.
Grundkursus i § 3 sagsbehandling Naturbeskyttelse historisk Formålsparagraffen § 1 Øvrigt indhold.
Introduktion til første lektionsstudie. Uddannelsesplan.
Oplæg om DUKH DH - Sønderborg 9. marts Dagens program:  Kort præsentation  Orientering om DUKH  Retssikkerhed  Hvad kan DUKH – opgaver  Henvendelse.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Koordinator på børneområdet Henvendelse til handi- caprådgiver på baggrund af bekymring 2 2 Øvrige afdelinger/ forvaltninger el. eksterne samarbejds- partnere.
Byggeloven og sektorlovene Kan Triturus cristatus stoppe en byggetilladelse?
Nyregistrering og forespørgselsordning v. Rikke Rørby Graversen.
Læring gennem registrering og indberetning
Rotteårsmøde november 2017 Middelfart Weile-Skadedyrsrådgivning
Medlemsmøde om GDPR Bestyrelsesreferater mv. og fotos
Indsatsplaner og rammerne for grundvandsbeskyttelse i Favrskov Kommune
Fra anledning til udvikling
Helhedsorienteret forvaltning af vandløb og ådale
APV - Arbejdspladsvurdering
Præsentationens transcript:

Oplæg – Aalborg Kommune, Jette Jensen Hvordan løfter vi mængden af overtrædelsessager affødt af Naturstyrelsens § 3 opdatering ?

Baggrund GIS Sagsforberedelse Kommunikation Vilkår Frivillig aftale, afgørelse eller påbud Flow – hvor langt er vi nået Tiltag der kan hjælpe med at løfte mængden af overtrædelsessager

Mange miljøgodkendelser 2006, og frem DN - anmeldelser Naturkvalitetskortlægning – resurse + fået opgaven fra staten. - og dermed registrering af overtrædelser – endnu en resurse Baggrund - Aalborg

Akut sag Alm. sag - Sager hvor der helt sikkert var sket en overtrædelse og sager hvor prioritering medførte en forskel. Bagatel sag og små overtrædelser - Sager som måske er svære at lave en håndhævelse pga. manglende beviser (intensivering) og som i mange tilfælde kun bliver taget i forbindelse med andre sager på ejendommen. Kategorisering af sager

Akutte Ældste først Samle alle de forhold der er på en ejendom Alm. sager 2008 Natura Forældelse: Så længe der ikke er oprettet en sag på forholdet, - så er det blot oplysninger i et datalag som måske er en overtrædelse. Prioritering af sager

GIS

Registrering af kortlægning – opdatering til miljøportal Tidligere sager Historik – amt – opdatering af kortlægningen Registrering af antal polygoner med problemer -Noter de oplysninger der evt. bliver spurgt indtil senere hen. -Antal, type overtrædelse, frivillig aftale eller påbud, hvor langt er vi -Ny natur, antal ha afregistreret, opdyrkning osv. GIS

Samle alle forhold på ejendommen Tjek diverse arkiver + amt Tjek miljøgodkendelse Skema § 3 Luftfototolkning og vurdering om et areal er beskyttet Lav luftfoto serie til lodsejer Kort over ejendommen med beskyttet natur Sagsforberedelse – hvad er problemet ?

Dialog – kommunikation – Fåborg-Midtfyn model Indledende brev med informationsark og kort over beskyttet natur på ejendommen Hvad skal der til for at løse problemet?

Indledende brev – lodsejer har mulighed for at undres Telefonsamtale – aftaler besigtigelse og aftal evt. at få ordnet små forhold inden besigtigelse. Besigtigelse – vær oplysende og orienter om den fremadrettede sagsbehandling. Er der en konsulent ? Afvent gerne med at træffe en afgørelse medmindre det er småforhold som fjernelse af affald eller lignende. Forventningsafstemning Kommunikation

Be nice – not too nice – der kan komme efterfølgende påbud Lodsejer er måske i en svær situation og prøver at tale sig ud af det. Har aldrig hørt om naturbeskyttelsesloven ?????? Krænkelse af ejendomsretten Lad lodsejer være frustreret – det må han gerne være Vi forvalter loven – og det skal vi Oplysning om de muligheder lodsejer har – høring og klage :

Sikring af vilkår og proces omkring sagsbehandlingen Implementering af vilkår i lodsejers mark- og gødningsplan Møde med § 3 sagsbehandlere fra flere kommuner i Himmerland og konsulenterne om et forhåbentligt samarbejde om løsning af overtrædelsessager Indlæg på et planteavlsmøde om §3 Konsulenterne

-Retablere natur -Skal være til at følge op på og hvordan (Besigtigelse/ foto/ luftfoto/ ?) -Lodsejer ved hvornår de er opfyldt -Tinglysning af fx retablering af overdrev Vilkår

-Hvordan modtager lodsejer budskabet -Er lodsejer samarbejdsvillig -Kan forholdet lovliggøres på kortsigt -Er det retablering der tager tid -Evt. blot et spørgsmål om at formidle, at et påbud skrives formeldt – men giver kommunen mulighed for at følge op på forholdet og lodsejer en klagemulighed. -Nogen gange en ide med lovliggørende dispensation - når man kan give lov til en del af det men stiller vilkår om resten ( klageret, men skal efterfølges af et påbud hvis vilkår ikke følges). Frivillig aftale, afgørelse eller påbud

-Undskyldninger -Havde ikke forstået at vi mente det -Ja ja jeg skal nok gøre det -Det har været for vådt til at udføre det -Gentagende henvendelser og vurdering af det videre forløb -Politianmeldelse ? -Noget der måske ikke indgår i beregningen af den tid der går med håndhævelsen. Opfølgning på påbud/ forhold

Flow

Sådan ser det ud efter ca. 2 års arbejde:

Frivillige aftaler

Påbud

Problem_type

Naturgenopretning Værdig dialog med lodsejer Men det tager tid Fornem opgave

Oplysning til konsulenter og lodsejer – genudsendelse af folder og presseomtale Vidensbank om de gode vilkår Vejledning om mark og gødningsplaner KO på alle beskyttede arealer Tiltag