Kollerup Skole Informationsmøde om reformen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolereform august 2014………………
Advertisements

Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Forældreorientering Skolereformen.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Information om folkeskolereformen tirsdag den 29. april 2014 mellemtrinnet.
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 22. maj 2014.
Skolereformen på Peder Syv Skolen
Læring i bevægelse - hvorfor?
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Informationsmøde - Gug Skole 2014/15
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen 11. november 2013.
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Et væksthus for børn og voksne
Folkeskole-reformen August 2014.
På vej mod folkeskolereformen
Information om den ændrede skoledag Komme- og gåtider m.m. for elever Juni 2014.
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Skolereformen Overordnede mål:
Reformmesse på Sofiendalskolen
Skolereform august 2014………………
Folkeskolereform 3 overordnede mål:
Velkommen til valgmøde
Skolereformen – og vejen dertil…
Skolereformen kort fortalt - reformens mål
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Folkeskolereform pr. 1. aug Ambitiøst løft af folkeskolen •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder.
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Vestre Skole og Åløkkeskolen 2014
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
Folkeskolereformen - generel information
Informationsaften om folkeskolereform og skolebestyrelsesvalg Allingåbro Børneby.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
Folkeskolereformen - et overblik. Et fagligt løft af folkeskolen Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal.
Folkeskolereform Version 1.0
Folkeskolereform på Sortedamskolen
Folkeskolereformen Esbjerg kommune
Velkommen - Informationsmøde om kommende skoleår.
Folkeskolereform på Vestre Skole 2014
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
HVAD BETYDER SKOLEREFORMEN FOR MIG SOM FORÆLDER PÅ NORDBYSKOLEN? Som forælder på Nordbyskolen vil du til næste skoleår møde nye ting, men det meste vil.
Folkeskolereform 2014.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 12. juni 2014.
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
GØR EN GOD SKOLE BEDRE! 1.Folkeskolen skal udfordre alle, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i.
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
Skolereform – Fourfeldtskolen 2014 Steffen Lawaetz
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
Skolereform … og valgmøde Højgårdskolen april 2014.
 1. Velkomst og præsentation  2. Kort gennemgang af reformen  3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen  4. Skolebestyrelsen  5. Farvel Velkommen.
Skolebestyrelsens forældremøde tirsdag d. 4.marts Den nye skolereform - rammen Ved Kirsten Brønd 2. Fremtiden for Høsterkøb Skole Ved bestyrelsen.
Sædding/Ådalens lokalskole
Læringsreformen Hvad er formålet med reformen? – Formålet er: – at alle elever skal blive så dygtige, som de kan blive – at mindske betydningen af den.
FOLKESKOLEREFORM FELDBORG SKOLE JUNI TRE MÅL  FOLKESKOLEN SKAL UDFORDRE ALLE ELEVER, SÅ DE BLIVER SÅ DYGTIGE, DE KAN  FOLKESKOLEN SKAL MINDSKE.
SKOLE- REFORM En ny retning – en ny skolevej. De gode intentioner Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen.
Præsentationens transcript:

Kollerup Skole Informationsmøde om reformen Et fagligt løft af folkeskolen

https://www.youtube.com/watch?v=uG2ovidpPU4

Reformens 3 overordnede mål Udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater. Tilliden til og trivslen i folkeskolen skal styrkes. Et fagligt løft af folkeskolen

Mål og Indhold De 6 principper (skolen i bevægelse) Skolens opgave er at bevæge og at bevæge sig – for at sikre optimale udviklings og læringsbetingelser. Skolen skal sikre at alle børn og unge møder nærværende voksne – hver dag. Skolen danner mennesker der mestrer livet og læring. Skolen bygger på elevernes mod på og lyst til læring. Skolen udvikler fleksible og innovative organisationsformer. Skolen er en del af samfundet – samfundet er en del af skolen.

Nytænke organiseringen af læring og organisering af skoledagen. Mål og Indhold De 10 signaler (udmøntnings notatet) Spændende, sammenhængende og afvekslende skoledag med høj faglighed og høj trivsel. Nytænke organiseringen af læring og organisering af skoledagen. Sammenhæng og integration mellem faglektioner og understøttende undervisning. Integrere inklusionsindsatsen i reformarbejdet. Arbejde i teams som fundament for gennemførelsen og udbredelsen af reformen. Den digitale skole som grundsten for reformen. Den åbne skole i samspil med omverdenen. Læring skabes i samspil mellem mange kompetencer - inkl. pædagoger. Forældre og skolebestyrelser bidrager til skolens virke. Inddragelse af elever er en forudsætning for udvikling.

Folkeskolereformen indebærer: Længere og mere varieret skoledag Understøttende undervisning/faglig fordybelse ”Den åbne skole” Nye fag Bevægelse i løbet af skoledagen Skole-hjemsamarbejdet Trivsel for alle børn

Skoledagen 0.-3. klasse = 30 timer om ugen Man Tirs Ons Tors Fre Man Tirs Ons Tors Fre Fri 8.00 14.00 8.00 14.00 15.00

Definition på understøttende undervisning Indskolingen: Understøttende undervisning udgør 4-5 lektioner pr. uge Skal bruges til personlig og social læring, herunder trivselsarbejde Der skal arbejdes ud fra sociale årsplaner, som tilrettes målbaserede forløb på de enkelte hold Varetages af pædagoger Mellemtrinnet: Understøttende undervisning udgør mellem 1-4 lektioner pr. uge Varetages af pædagoger og lærere

Faglig fordybelse Hovedvægten skal ligge på fordybelsen, den næsten ”lektiefri skole”. Faglig fordybelse er 2 timer i indskolingen = 2 forløb om ugen Faglig fordybelse er 3 timer på mellemtrinnet= 3 forløb Varetages af lærere og pædagoger

Eksempel - Indskolingen Tidspunkt Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 8.00-8.45 9.45-9.30 9.30-9.45 Elevpause 9.45-10.30 10.30-11.15 11.15-12.15 spisning 12.15-13.00 13.00-14.00 Faglig fordybelse

Eksempel - mellemtrin Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 8.00-8.45 9.45-9.30 9.30-9.45 Elevpause 9.45-10.30 10.30-11.15 11.15-12.15 Spisning 12.15-13.00 13.00-13.45 13.45-14.00 14.00-15.00 Fri Faglig fordybelse

Den åbne skole ”Skolen skal i højere grad åbne sig over for det omgivende samfund” Større inddragelse af det lokale idræts-, kultur- og foreningsliv Inddragelse af erhvervsliv – virksomhedsbesøg eller gæstelærere Andre lokale ressourcer Eksempelvis spirekoret

Nye fag Engelsk i 1. klasse Tysk 5. klasse Madkultur fra 2015/2016 Lektiehjælp Engelsk i 1. klasse Tysk 5. klasse Madkultur fra 2015/2016 Håndværk og design fra 2015/2016 Indeholder innovation og designprocesser

Bevægelse og motion 45 minutters motion og bevægelse indregnet i skoledagen Indgår i fagene og i understøttende undervisning som Fysisk aktivitet – powerbreak, leg Læring med bevægelse – aktiviteter i fagene med bevægelse

Skole-hjemsamarbejde Forældrene er en ressource og skal bidrage til skolens virke” Skolen forventer, at forældrene deltager i forældremøder og skole-hjemsamtaler. Ny portal til forældresamarbejdet – en forbedre digital udgave af elevplanen Personalets arbejdstidsregler sætter en ny ramme for skole- hjem samarbejdet: Skal primært foregå mellem kl. 8.00-17.00

Inklusion og trivsel Det er en grundværdi for folkeskolen, at den skal være indrettet, så der er plads til alle børn i fællesskabet Fælles ansvar mellem skole og forældre for elevernes trivsel Arbejde med mangfoldighed som en styrke for fællesskabet Skolens ressourcecenter – inklusionspædagoger, AKT-personale, læsevejleder mv. Klasseledelse – ro, struktur og rutiner Læringsledelse – læringsmål, løbende opfølgning og evaluering