Brøndby Lærerforenings

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Forståelsespapir Forståelsespapir - ikke en aftale, og så alligevel….. Rammer der er centralt udfyldte med KLF. Loven er gældende alle de steder, hvor.
Advertisements

Årshjul for TR-opgaver
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
TR-rollen frem mod nye arbejdstidsregler
Forældrearrangement om folkeskolereform
Ny Skolereform Sådan gør vi i Vonsild
Folkeskolereform 2014 Mål 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Oplæg for Utdanningsforbundet ved Charlotte Rømer Engel
Hotel- & Restaurantskolen den 15
Fredericia Lærerkreds
Velkommen til medlemsmødet For børnehaveklasseledere om arbejdstidsaftalen april 2009 Brøndby Strandskole.
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Folkeskole-reformen August 2014.
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Ændringerne Understøttende undervisning Uge-struktur ??
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Skolereform august 2014………………
Skelgårdsskolens skolebestyrelse Velkommen Kontaktforældremøde på Skelgårdsskolen 23 april 2009.
-gensyn med den professionelle lærer
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Indledning Med Lov 409 og folkeskolereformen står vi over for store omstillinger, som den enkelte skole skal arbejde med. Derfor har parterne aftalt en.
Skolevæsenet. Geografiske, tekniske og økonomiske udfordringer De store geografiske afstande, tekniske udfordringer med Tele´s radiokæde og sattelit forbindelsen.
Tre klare nationale mål
Skolebestyrelsens årsberetning 2014 Skolebestyrelsen Hvem er vi? Hvad skal vi? Hvad har vi foretaget os? Hvad sigter vi efter? Nu og fremad Trørødskolen.
Vibeholmskolen august 2014 Den nye skolereform Indskolingen.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Folkeskolereformen Uddannelsesudvalget ønsker at fastholde, understøtte og udvikle skolevæsenet i Kolding som et udbytterigt fællesskab. Oplæg ved skolechef.
Folkeskolereform 2014.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Udviklingen af elevtal samt timetal m.v. I perioden skoleår 99/00 til 09/10 Institut for Læring Inerisaavik Marts 2011.
Finland Uddannelse Skoleliv. Dagsorden  Præsentation  Læreruddannelse  Skolesystem  Skoleliv.
Nye stillinger som pædagogiske ledere Med overenskomsten pr. 1. april 2008 aftalte GL og Finansministeriet en ny stillingskategori for ledere i det almene.
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Sunds skole Evaluering
Lærernes arbejdstid. Tre lag Centralt mellem KL og DLF Decentralt mellem kommune og den lokale lærerkreds Lokalt mellem skoleleder og den enkelte medarbejder.
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
DLF kredsformandskonference 3. – 5. september 2008 Radisson, H. C. Andersen, Odense 3. – 5. september 2008 Arbejdstidsaftale 08.
Arbejdstidsaftale 08 - indholdet Disposition Central – lokal aftale Gennemgang af de vigtigste bestemmelser og bilag.
xx RESULTATET OK15. RESULTATET  Lønstigninger, så reallønnen forventes sikret  Signal om at tidsregistreringen skal fungere  Partsprojekt på erhvervsgymnasierne.
OK 15 CFU og Finansministeriet Det generelle forlig
Skolereform … og valgmøde Højgårdskolen april 2014.
Dialogmøde 17. januar 2011.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Velkommen 9. klasses forældre Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UU-vejleder Janne Matthiassen Tlf:
Lejrskole Afgørelse ved faglig voldgift lige før sommerferien Lov 409 siger 14 timer pr. døgn – uanset om læreren arbejder mere end 14 timer! Konkret arbejdstid.
1 OK13 - Det nye ledelsesrum Fra detailstyring til overordnede rammer Kursus for nye forstandere torsdag den 24. oktober 2013.
Lokalaftale Arbejdstid & løn Lærere & børnehaveklasseledere Ballerup Kommune & Ballerup Lærerforening 1. august 2016.
ARBEJDSTIDSAFTALE Lederkursus Kapitel 1 Indledning Forudsætningerne for, at aftalen kan fungere og dermed, at intentionerne i forordningen om folkeskolen.
1 OK 2013 Informationsmøder d. 20. juni 2013 Himmerlandscentrets Idrætsefterskole Haslev Idrætsefterskole Ladelund Efterskole Ringe Fri- og Efterskole.
FORLIG MELLEM KL OG LC I HOVEDTRÆK Faglig sekretær LFS Flemming Kjærgaard Andersen OVERENSKOMST 2015.
1 Sektormøde 19. maj – 20. maj Udfordringen: Markedsstyring af den offentlige sektor …i form af bl.a. - Økonomistyring - Fokus på målbare resultater.
Herlev-aftalen Nordiske Lærerorganisationers Samråd 19. maj 2008 V/ Bent Larsen, Herlev Lærerforening.
Efterskoleforeningen Forhandling af lokal løn Christian Petersen Tlf: Kursus for nye forstandere.
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
Efterskoleforeningen
Lokale lønforhandlinger
Nyt fra sekretariatet Fortsat mange personsager Overvej niveau (mindste indgreb) Inddrages Koncernservice? Bortvisninger særligt problem DLF centralt medvirker.
Orienterings- og dialogaften 20. marts 2014
Orienteringsmøde om OK18-resultatet
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
X OK15 resultatet.
Lokale arbejdstidsdrøftelser TU 19 BUF’s budget 2019 og 20
Lokale lønforhandlinger
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
Præsentationens transcript:

Brøndby Lærerforenings Velkommen til Brøndby Lærerforenings Skolerunder om Arbejdstidsaftalen 08

Historik om lærernes arbejdstid OK 93: Aftale om U, F og Ø-tid gLærerarbejdet som lønarbejde OK 99: Aftale om individuel tid og udviklingstid gPædagogisk målsætning ’En skole på vej” 2001: Vedtagelse af professionsidealet i DLF gMål: lærerarbejdet som en profession OK 02 - OK 08: Debat om lærernes undervisningstid OK 08: Ny arbejdstidsaftale – bygger på professionsidealet

Baggrund for Arbejdstidsaftalen 08 Folkeskolen oplever et stigende rekrutterings- og fast-holdelsesproblem, der risikerer at skabe massiv mangel på uddannede lærere inden for ganske få år. En ny aftale skal derfor medvirke til at skabe respekt om lærerarbejdet og gøre det mere attraktivt ved at give lærerne mulighed for selvstændigt at løse undervisningsopgaven. Arbejdstidsaftale 08 bygger på tillid, dialog og samarbejde mellem skoleledelsen og lærerne.

Intentionen i Arbejdstidsaftale 08 Intentionen er at skabe gode rammer for folkeskolens udvikling og understøtte folkeskolen som en attraktiv arbejdsplads. Dette gøres ved at give lærerne ansvaret for selv-stændigt og professionelt at løse den samlede undervisningsopgave og at give skolelederen ansvaret for at udvise klar og tydelig ledelse og for at sætte mål og give retning for lærernes arbejde. Udgangspunktet er, at rammen udfyldes af læreren og lærerteamet, og at ledelsen og lærerne har løbende dialog om mål og resultater i undervisningen.

De tre ”kasser i Arbejdstidsaftalen 08 Undervisningsopgaven Opgaver i tilknytning til undervisningen er en centralt aftalt kommunal akkord, der beregnes som en omregningsfaktor pr. undervisnings-lektion Opgaver i Tilknytning til undervisningen Undervisning Andre opgaver

Undervisningsopgaven 1 Undervisningen omfatter: klasseundervisning holdundervisning individuel undervisning i klassens fag specialundervisning Vikartimer Nyansatte, nyuddannede lærere får 30 timers nedsættelse af det årlige undervisningstimetal i de første to år, som udmøntes ved en højere omregningsfaktor.

Undervisningsopgaven 2 Opgaver i tilknytning til undervisningen omfatter: Forberedelse og efterbehandling af undervisningen alene og sammen med andre Samarbejde og udvikling uanset form om alle forhold vedrørende undervisningen og øvrige opgaver i relation til undervisningen med alle relevante parter – lærere, ledelse, andre faggrupper, forældre og faglig ajourføring Klargøring og tilfældige forlængelser af skoledagen Opgaver mellem undervisningsopgaver – f.eks. gårdvagt Andre opgaver i tilknytning til undervisningen – f.eks. elevplane og revisitation.

Andre Opgaver 1 Tiden til løsning af andre opgaver indregnes i lærernes arbejdstid som 1 = 1. Tiden kan aftales som en kommunal akkord , som en skoleakkord mellem TR og skoleledelse eller tildeles konkret gennem dialog mellem lærer/lærerteam og skoleledelse.

Andre Opgaver 2 Andre opgaver omfatter: Deltagelse i møder fælles for alle lærere – fx pædagogisk råd og pædagogiske dage Efter- og videreuddannelse Tillidshverv – fx TR, SiR, medlem af SU og af skolebestyrelse Konkrete opgaver eller funktioner – fx skolebibliotek, vejleder-opgaver, konsulentopgaver, tilsynsopgaver o. lign. Deltagelse i udviklingsprojekter/udvalgsmøder uden for egen skole – fx deltagelse i kommunale eller tværkommunale udviklingsprojekter og kommunale udvalg f.eks. idrætsudvalg Pædagogiske/administrative opgaver

Andre Opgaver 3 Andre opgaver omfatter endvidere: deltagelse i møder og udvalg vedrørende skolens virksomhed – fx skolens værdigrundlag og indsatsområder, samt skolens generelle drift – F.eks. økonomi- og legeplads-udvalg m.m. Klasselærerfunktion lejrskoler Afgangsprøver

Andre Opgaver 4 For lærere, der er fyldt 60 år kan der søges om aldersreduktion. For fuldtidsansatte er det 175 timer, der fratrækkes i andre opgaver. For deltidsansatte reduceres de 175 timer forholdsmæssigt. Tiden medregnes fra det skoleår, hvori læreren fylder 60 Der vil stadig være mulighed for at søge om seniorordning.

Et eksempel på en opgaveoversigt Omregningsfaktor (1+1,165)=2,165 2,25 Andre opgaver Undervisning Max. Undervis- ningstimetal 776 746,67 6. ferieuge 37 17,09 16,44 PR, pæd.dage/weekend 15 6,93 6,67 Klasselærer 37,5 17,32 16,67 Kursus/ (aldersreduktion) (80.83) Undervisningstimer 734,66 706,89

Omregnet til lektioner pr. uge: 734,66/0,75 / 40 = 24,49 Med aldersreduktion: Omregnet til lektioner pr. uge: 653,83/0,75 / 40 = 21,79 Ny uddannede 1. og 2. år: Omregnet til lektioner pr. uge: 706,89 / 0,75 / 40 = 23,56

Ny Arbejdstid Løn Forhandlings forslag: Professionstillæg til alle (Selvstyrendeteam) Funktionstillæg til bibliotek Funktionstillæg til specialklasser/grupper Funktionsløn til gårdvagter – Faste gårdvagter