Cand.pæd. og exam. eksistentiel psykoterapeut (PI)

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Danehofskolens værdigrundlag
Advertisements

©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Cand.pæd. og eksam. eksistentiel psykoterapeut (PI)
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Samspilstema 1: SMIL Vis positive følelser – vis at du er glad for barnet Det er vigtigt for barnets tryghed,
Læge Poul Lundgaard Bak Århus Universitet
Hvad du har lært Dine nye mentaltræningsvaner. Du har nu lært dig selv bedre at kende som løber • Du er blevet mere bevidst om den tankevirksomhed der.
Vingsted den 4. november 2011 Peter Westmark
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Baggrunden for indførelsen af PALS
- gennem Marte Meo metoden
Psykoedukation til unge i OPUS
UDVIKLINGSKATALOG - A •være mere direkte og krævende overfor andre •påtage sig nye varierede opgaver noget oftere •bruge sin autoritet noget mere •træffe.
Netværksgrupper for 7.–9. kl. i UU Skive •Den politiske målsætning er at 95% af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. •De unges muligheder.
Hvordan kan undervisningen vitalisere / re-vitalisere de unges
Professionel relationskompetence
Kommunikation og relationer 9. januar v. Gitte Schrøder
”At finde og dyrke talenter - et opgør med Tordenskjolds soldater og opfattelsen af den erfarne, som den mest kompetente”. Talentudvikling 8.oktober 2013.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Livets Ord September 2009.
Zellervidenskabsteori 4. sem. F 05, Wittgenstein 1 tankeeksperiment 1. Eksperiment: Forestil dig følgende situation: du vil sige til et andet menneske.
Problemløsningsheuristik I.1 Hvordan besvarer man sin problemstilling? I.Forstå problemstillingen 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved.
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Undersøgende. Indkredser situationen: Hvem gjorde hvad, hvor, hvornår, hvordan.? Hvad skete der? Hvem gjorde hvad? Hvad sagde hun? Var alle der? Hvem var.
Netværksmødet Professionelle relationer i tværfagligt samarbejde med kvalitet og effektivitet 2012.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Introduktionskursus for mentorer og jobkonsulenter
Støvring den 11. september 2007
Personlighedsforstyrrelser med fokus på borderline d. 26. februar 2014
Susanne Minds Evaluator VIA University College
Michael og Julie Hvad vil DU gøre? (Klik for at komme videre)
Udfordrende elever 8.oktober 2014 kl del 2
RARRT© RELATION ANERKENDELSE RESSOURCER REFLEKSION TEORI
Læring i et vejledningsperspektiv
Omgangstone og kollegialitet
Program - ICDP International Childhood Development Program
Vejlederens kommunikation
Psykoterapeutisk Center Stolpegård Klinik for Spiseforstyrrelser Flerfamilieeftermiddage II PC Stolpegård 1.
Team En gruppe er en samling mennesker, der Har fælles mål
DIT LIV Tænd for lyden og læn dig tilbage -.
Om AKT elever i folkeskolen
Karl Tomms Spørgsmålstyper Coaching øvelse Frokost
Køb det fulde sæt til 299 kr + moms
Digitale redskaber i arbejdet med unge Erroll Marshal | Leder Jeg er – praktikeren Folkeskolelærer / socialt pædagogisk CfDP / Cyberhus.dk Undervisning.
Pædagogisk forebyggelse og sundhedsfremme
The KaosPilots August Arne Kleven og & friends Opgaven Introduktion til analysen Praktisk gennemførsel - personlig tilbagemelding.
Det autentiske menneske Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende Coachingforløb.
Relationskompetence – hvad er det?
Oplæg til Vejlederkonferencen, af Else Poulsen
Peter Westmark Relationskompetence - det er de professionelle voksne der ansvar for kvaliteten af relationen STU - Træf Den
Selvværdsbaseret ledelse og gruppeprocesser.
Ida Harlev og Tobias Smith, Syvstjerneskolen
Det autentiske Team Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende træningsforløb For medarbejder i grupper og teams.
AKT på Dybbøl Skolen.
Problemløsningsheuristik I.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Læreren som læringsleder
Gruppevejledning på tæt hold
Fælles fagligt fundament ”nye briller i det pædagogiske arbejde
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
DEN GODE LEDER FTF REGION NORDJYLLAND Aalborg den 2. november 2009
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Velkommen I bedes sætte jer i par ved siden af én I ikke kender i forvejen. Tak Marieke Brinck Efterskolernes Sundhedskonference den 14. maj
Hvordan er dit samspil med børnene? Ballerup den 31. oktober 2010 Psykolog Peter Westmark
At motivere til forandring
Anerkendende tilgang Organisationer er levende systemer, og ledelse er en relation Ledelse handler om relationer og sociale systemer Vi kan ikke ændre.
Præsentationens transcript:

Mennesket i centrum! Konsulentbistand – Foredrag – Supervision - Terapi Cand.pæd. og exam. eksistentiel psykoterapeut (PI) Konsulentbistand i komplicerede sager Foredrag og kurser for forskellige grupper Supervision Konfliktmægling Rådgivning og terapi for private Rådgivning til myndigheder og private virksomheder Søstjernevej 27 2650 Hvidovre Mobil: 2097 4356 Mail: ahmet@ahmetdemir.dk Web: www.ahmetdemir.dk

Skole- hjem samarbejde og et indirekte sorgarbejde

Relationskompetence Relationskompetence kan beskrives som: Viden om relationens betydning for den enkeltes udvikling Færdigheder i at ”se” den enkelte unge på hans/hendes egne præmisser og afstemme sin egen adfærd herefter, uden dermed at fralægge sig lederskabet En empatisk tilgang til eleverne som individer med drømme, ønsker og behov (empatisk identifikation) En grundholdning om at ethvert menneske fortjener at blive set og hørt, alene fordi det eksisterer Samt om at mennesker udvikler sig i samspil med – og i kraft af - andre mennesker ICDP er et internationalt forebyggelses-program, der er udformet af de to norske psykologiproffesorer Henning Rye og Kartsen Hundeide http://www.icdp.dk

Ressourceorientering Ressourceorientering kan beskrives som: Opmærksomhed på at den unge har ressourcer, værdier samt ønsker – modsat fejl- og mangel orientering Anerkendelse af den unges eksisterende kompetencer som er vigtigst for hans/hendes videre udvikling – modsat ”jeg er ekspert på dit liv” At skabe fremtiden – frem for at løse problemer I den ressourceorienterede tilgang er en beskrivelse af, hvad der hæmmer eller forhindrer et menneskes udvikling ikke tilstrækkeligt til at vide, hvordan man kan støtte en videre udvikling.

Ressourceorienterede fokuspunkter i en samtale kan f.eks. være: Hvad er du god til? Hvad er dine kernekvaliteter? Hvad brænder du for? Hvad drømmer du om? Hvordan plejer du at komme videre? Hvilke ressourcer har du at trække på?

Følelsesmæssig kommunikation 1. Vis positive følelser – vis at du er glad for eleven. 2. Justér dig i forhold til eleven og følg hans udspil/initiativ. 3. Tal med eleven om de ting, hun er optaget af og prøv at få en samtale i gang 4. Giv ros for det som eleven klarer at gøre, og anerkend ham som den han er.

Meningsorienteret og udvidende kommunikation: 5. Hjælp eleven med at samle sin opmærksomhed sådan, at I har fælles oplevelser af ting i omgivelserne. 6. Giv mening til elevens oplevelse af omverdenen ved at beskrive det, I oplever sammen og ved at vise følelser og entusiasme. 7. Uddyb og giv forklaringer, når du oplever noget sammen med eleven.

Selvregulering via regulering fra underviseren: 8. Støt eleven i at regulere/udvikle sig selv gennem: a. Trin for trin planlægning b. Vejlede og supporte elevens handlinger uden at tage over (Stillasering) c. Grænsesætning overfor eleven på en positiv måde d. Udfordre eleven (inden for den nærmeste udviklingszone) ICDP er et internationalt forebyggelses-program, der er udformet af de to norske psykologiproffesorer Henning Rye og Kartsen Hundeide http://www.icdp.dk