EUD-reformkonference 17 sep Talentarbejde i Praksis
Talentudvikling
1. Vilje 2. Engagement 3. Nysgerrighed 4. Social kompetent 5. Innovativ 6. Overblik Flair for faget Elev De seks karakteristika
”Mavefornemmelsen” Sparring med kollegaerne Elev Hvordan spotter vi eleverne!
De udvalgte elever, får en opgave de skal løse hjemme! Elev ”De udvalgte”
Elev opgave
Skole Vi som underviser skaber rammerne Det er vigtigt med struktur
Relationen med eleverne ◦ Feedback fra undervisere og elever ◦ Progressionen synliggøres ◦ Eleverne spejler sig i os Skole
Det skal være et åbent læringsmiljø ◦ Praksis fællesskaber ◦ Eleverne skal ud af deres komfort zone ◦ Plads til det ordinærforløb Skole
Dialog med Christophers Mester Mester
Mester Mestrene vil gerne komme med input!
Produktudvikling med virksomhederne Mester
Hjælp en tømrermester med en opgave (teoretisk) vær innovativ. Mester
Mester Tværfagligt
Tema: Produkt udvikling - Chutney Læringsmål: Viden: Eleven får viden om hvad en chutney er og om konservering Færdigheder: kan sammensætte og justere ingredienserne i forhold til hinanden Kompetencer / Holdning: kan forholde sig kritisk til egne produkter – nysgerrig – vilje til at blive ved igen og igen Nøglebegreber: Planlægning – smagskombinationer - nysgerrighed Undersøgelsesspørgsmål: Kan vi lave en chutney der er er så god vi kan sælge den ? Sekvensering / Inddeling / Dagens forløb: Forventningsafstemning Gennemgang af opskrifterne Sammensætte en ny opskrift Praktisk arbejde Smagning Justeringer Smagning igen (Blindsmagning ved de andre elever) evaluering Didaktisk analyse: Jeg vil kunne fremme læringsmålene ved: eleven arbejder praktisk med opgaven og prøver sig frem der reflekteres over produktet situeret læring. Arbejder ud fra en opskrift og beskrevet køreplan dokumentation Evaluering: Reflektere over, hvordan dagen er gået. Lave Portfolio med varekendskab og refleksion over dagen. Samlet evaluering af dagen Lektions-Plan