UU Aarhus og Samsø – læs mere på www.uu-aarhus.dkwww.uu-aarhus.dk Bekymringsmærker og kontaktvejleder.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
Advertisements

UUV’s repræsentantskabsmøde den
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Ungepakke.
Proces – trin for trin Leder afsøger alternativer til udpegning
 Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne.
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
NUVÆRENDE PRAKSIS PÅ UCV: - Anvendelse af almindelige vejledningsmetoder. - Sporadisk intensiveret vejledning (iværksat på baggrund af akut behov). -
17½ års samarbejde i Aarhus
Garantiskoleoplæg Vejlederkonferencen den Stefan Rossel UU Silkeborg.
Fastholdelsesstrategier på EUC Syd Udfordringen  95 % af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse.  Det er nødvendigt at vi alle i fællesskab.
Vejledende samtale Helhedsvurdering.
Overgangsordninger Praktik- og uddannelsesrådgivningen januar 2013
Nr. Vesterskov - Et lille sted - Med store muligheder
Hvordan gør man, hvis det skal gøres rigtigt
AT TRÆDE I DE BEDSTE FODSPOR – FRA PRODUKTIONSSKOLE TIL ERHVERVSUDDANNELSE Under programmet ”Bedre overgang til og fastholdelse i erhvervsuddannelserne”
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Sammen kan vi mere – ny brobygning til erhvervsuddannelser og erhvervsliv Velkommen! UU Vestsjælland
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
Lærersamarbejdet Gruppe 1 Intro til erhvervsuddannelserne.
Hold Fast Konsortiemedlemmer i UU Ringkøbing Fjords område: Deltagere:
UU og Jobcentre: hvad virker? Og hvordan?
UU Center Kolding Mentorprojekt i UU Kolding •Ide og finansiering •Ungepakke II •Samarbejdspartnere Taxameter - institutionsuafhængig.
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Mentorgruppen Baggrund for mentorgruppens arbejde
Dialogmøder 2012 De private tilbud og kommunerne - fælles udfordringer og muligheder Geert Jørgensen.
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
Mentorordningen i UUO Overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse.
”Vi når målet – men hvordan?”
Velkommen Lærersamarbejde i Aarhus august 2012 Aarhus Tech, Viby J.
Projekt Uddannelsesstart Aabenraa Kommune. Projekt Uddannelsesstart Sammenhæng mellem uddannelse, uddannelsesplaner og uddannelsespålæg Samarbejdspartner:
- Overgangsfrekvenser
Samarbejdet mellem kommuner og krisecentre
Uddannelsesafklarende samtaler - hvordan er det gået? Mogens Bak Hansen, Arbejdsmarkedschef Jeanette Johansen, Teamleder Anders Ladegaard, Centerleder.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Virksomhedsskolemodellen 29. september 2014 UU Danmark Samarbejde: UU og Jobcentret – Om unge.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
NETVÆRKSMØDE OM UU, FOLKESKOLE & UNGDOMSUDDANNELSERNE Forventninger, muligheder, udfordringer & handlinger i lyset af folkeskolereform og omlægninger af.
Uddannelsesafklarende samtaler
Kontaktperson-ordning = primærvoksenfunktion = mentorordning VANGEBOSKOLEN
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Bidrag til en fastholdelsesstrategi
Ungeindsatsen Konference den 4. juni Baggrund UTA-projektet Politisk ønske Byrådsbeslutning april 2009 Etablering oktober 2009.
Repræsentantskab Onsdag d. 9. april Samarbejde mellem JC og UUV.
Forældremøde Sortedamskolen 2013/14
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
Reflektioner og erfaringer samt aktuel rapport fra DEA Genemførelse på erhvervsuddannelserne.
VITUS BERING DANMARK VEJLEVEJ 150 DK-8700 HORSENS TLF FAX:
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU’s opgaver Vejledning op til 18 år - Grundskolen – ca. 10 årsværk - 15 – 17 årige –
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU som indgangen til det kommunale system - bekymringsmærker og kontaktvejlederfunktion.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler.
Brug for alle Hvad går det ud på? v/ projektchef Jens Hørby Jørgensen.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Kollektiv vejledning – dagens program Du skal have kendskab til Uddannelsessystemet E:dag?
KKU lederforum
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Udarbejdet af UU Randers
Præsentationens transcript:

UU Aarhus og Samsø – læs mere på Bekymringsmærker og kontaktvejleder

UU Aarhus og Samsø – læs mere på Program Bekymringsmærker Kontaktvejleder Samarbejde UU/SKT Det omvendte bekymringsmærke Eksempler på problemstillinger Vidensdeling Opsamling

UU Aarhus og Samsø – læs mere på Tiltaget omkring bekymringsmærker indgår som en del af kommissoriet for det tværkommunale samarbejde om åriges overgang til ungdomsuddannelse. Bekymringsmærker

UU Aarhus og Samsø – læs mere på Årgangsmøde på 8./9. årgang Lokalt beredskab Skole UUFU Undervisningspligtige Uddannelsespligtige UU Kontaktvejleder Kommunalt beredskab Fritids- og Ungdomsskoleområdet og Socialforvaltningen Bydækkende kommunalt fastholdelsesberedskab Uddannelsesinstitutioner Ordinære uddannelser samt afklarende og opkvalificerende forløb I det lokale beredskab aftales støtte i overgang til ungdomsuddannelse eller forberedende/afklarende forløb Det bydækkende kommunale beredskab kan vende tilbage til det lokale beredskab, hvis det skønnes relevant - Uddannelse - Forberedende/afklarende forløb 15+ organisering ForberedelseOvergangFastholdelse

UU Aarhus og Samsø – læs mere på EUD Uddannelsesinstitutioner UU kontaktvejleder Uddannelsesinstitutioner Bekymring Afklarende- og opkvalificerende forløb Gymnasiale Uddannelsesinstitutioner Bekymring UU vejleder UU kontaktvejleder 3 områdekoordinatorer Bydækkende FU projektleder Familie- kontor Syd FU 1FU 2FU 3 FU 4FU 5 FU 7FU 8 FU 6 FU 9 Ungdomscenteret, Hotspotcentret Afklarende- og opkvalificerende forløb, produktionsskoler, Jobcenter, m.m. Kommunalt fastholdelsesberedskab UU, FU, Familiecentret og Handicapcentret for Børn Bydækkende fastholdelsesberedskab Handicapcenter for Børn Familie- kontor Vest Familie- kontor Nord Koordinerende indsatsgruppe

UU Aarhus og Samsø – læs mere på Elektronisk meddelelse til UU fra en uddannelsesinstitution om, at en elev er frafaldstruet. Bekymringsmærker

UU Aarhus og Samsø – læs mere på Vurderingen, af om en elev er frafaldstruet, ligger hos ungdomsuddannelsen og tager udgangspunkt i fravær, studieaktivitet andre forhold Bekymringsmærker

UU Aarhus og Samsø – læs mere på Når ungdomsuddannelsen har udtømt sine muligheder for yderligere fastholdelsestiltag Eller hvor yderligere tiltag vurderes at være uden den ønskede effekt Eller når ungdomsuddannelsen i øvrigt finder det relevant at etablere et forebyggende samarbejde med UU omkring frafaldstruede unge. Hvornår sættes bekymringsmærke?

UU Aarhus og Samsø – læs mere på Ved modtagelse af et bekymringsmærke tager UU- vejlederen inden for tre dage kontakt til ungdomsuddannelsen for aftaler om etablering af et samarbejde. Bekymringsmærker, procedure

UU Aarhus og Samsø – læs mere på Fastholdelse i nuværende uddannelse Fastholdelse på indgangen Hurtig overgang til anden uddannelse Hurtig overgang til opkvalificerende / afklarende forløb eller anden aktivitet med uddannelsesfremmende sigte. Succeskriterier

UU Aarhus og Samsø – læs mere på Kontaktvejlederordningen bygger på erfaringer fra pilotprojekter gennemført på Aarhus Købmandsskole og Social og Sundhedsskolen samt interviews med ungdomsuddannelserne i Aarhus. Kontaktvejleder

UU Aarhus og Samsø – læs mere på Hver erhvervsuddannelsesinstitution har tilknyttet en kontaktvejleder fra UU. På de gymnasiale uddannelser er eleverne tildelt forskellige vejledere. Kontaktvejleder

UU Aarhus og Samsø – læs mere på Kontaktvejlederen er den unges UU- vejleder, så længe den unge er i gang på den pågældende uddannelse. Kontaktvejleder

UU Aarhus og Samsø – læs mere på Kontaktvejlederne fungerer som ungdomsuddannelsernes indgang til det kommunale støtte- og vejledningssystem. Kontaktvejleder

UU Aarhus og Samsø – læs mere på Kontaktvejlederen / UU-vejlederen modtager bekymringsmærket og har herefter tre arbejdsdage til at kontakte uddannelsen. Der tages aldrig kontakt til den unge, medmindre det er aftalt med ungdomsuddannelsen. Samarbejde, procedure

UU Aarhus og Samsø – læs mere på Afklare problemstillingen Aftale det videre forløb i samarbejde med uddannelsesinstitutionen Sparre med vejlederne på uddannelsesinstitutionen Deltage i møder med den unge på uddannelsesinstitutionen Være indgangen til det kommunale system Tage initiativ til netværksmøder. Kontaktvejleders opgaver

UU Aarhus og Samsø – læs mere på Fra afbrudsrapporten : ”I projektperioden har HG Sønderhøj angivet ”frafaldstruet”, når det har været vurderet, at institutionens interne muligheder for fastholdelse har været udtømte. I den forbindelse må det anses som et tilfredsstillende resultat at 14 ud af 38 elever, der sandsynligvis alle ville have afbrudt, såfremt der ikke havde været indledt et samarbejde om fastholdelse, fortsat er i gang på Aarhus Købmandsskole. Ligeledes må det anses som et tilfredsstillende resultat, at yderligere 7 er fortsat i anden uddannelse.” Pilotprojekt på HG, Sønderhøj

UU Aarhus og Samsø – læs mere på Samarbejde Med udgangspunkt i vores erfaringerne fra samarbejdet mellem kontaktvejlederen fra UU Aarhus-Samsø og studie- og erhvervsvejlederen Klinikassistentuddannelsen i Aarhus Eksempler på, hvordan arbejdet med bekymringsmærker kan angribes.

UU Aarhus og Samsø – læs mere på Elevplan

UU Aarhus og Samsø – læs mere på Skema/ procedure Vi har udarbejdet et skema, hvor vi har beskrevet skolens procedure, herunder brugen af bekymringsmærker og UU’s opfølgning på disse. Samt lavet en beskrivelse af, hvordan bekymringsmærkerne fungerer i systemet, og hvordan det rent teknisk sikres, at UU rent faktisk kan se bekymringsmærkerne

UU Aarhus og Samsø – læs mere på Retningslinjer for fravær 1. Advarselsbrev: - 5 dage + risikomærke i elevplan 2. Advarselsbrev - 5 dage + risikomærke i elevplan og samtale med studievejleder 3. Advarselsbrev - 5 dage + risikomærke i elevplan, udmeldelse, samtale med UU-vejleder og studievejleder

UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU kan afgive et ”omvendt” bekymringsmærke ved at kontakte uddannelsen, hvis UU-vejlederen vurderer, at en ung vil få vanskeligt ved at gennemføre sit forløb på uddannelsen. Omvendt bekymringsmærke

UU Aarhus og Samsø – læs mere på Eksempler på problemstillinger

UU Aarhus og Samsø – læs mere på Videndeling Case: ”Thomas” Thomas starter på tandtekniker uddannelsen i august uger efter start opsøger han Lillian for at fortælle, at han ikke er sikker på uddannelsen, han synes ikke han er ikke så boglig og han har svært ved dansktimerne.. Efter 4 uger, kommer han igen og har stadig svært ved uddannelsen - nu vil han gerne være professionel fodboldspiller…. Lillian sætter et bekymringsmærke, hvilket fører til …..? 1.Hvordan kan vi opkvalificere arbejdet med afbrudstruede unge/Thomas? 2.Hvordan kan bliver vi bedre til at fastholde de frafaldstruede unge? 3.Hvordan kan vi styrke det fremtidige samarbejde mellem ungdomsuddannelserne og UU, så det bliver til gavn for de unge?