Boligkontoret Danmark

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Jan Forsing og Lisa Andersson
Advertisements

Cand. techn. soc. Pia Bille Konsulent i Lepla
OMRÅDESELVRANSAGELSE OG PLANLÆGNING
Lovlig sagsbehandling
Inspirationstema: Børns rettigheder
Madlavning i leve-bo-miljøerne VEGA SEMINAR 18. november 2008 Birgitte Højlund.
Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
Opfølgning på web-undersøgelse
Økonomien i det boligsociale arbejde Bo Andersen Konsulent Boligsocial Funktion.
Udvikling af beboerdemokratiet
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Carbon20 projektet i Green Cities Kommunerne. CARBON 20 | 28. FEBRUAR | 2011 | INDLÆG | DEN GRØNNE DAG Carbon20 projektet har til formål: - at udbygge.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Efter selvevalueringen Tovholderens rolle og opgaver 22. august 2007.
Jesper Loose Smith Direktør i Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe – ca boliger Direktør fagforeningsejet ejendoms- og administrationsselskab i.
Bl. 3. kreds. Kredskonference 4. november 2011 Kommunesamarbejdet og styringsdialogen. v/ Kaj Jensen, Slagelse Kommune.
Almene boliger og boligsociale udfordringer
Den regionale vækst- og udviklingsstrategi
God ledelse er vejen til et godt psykisk arbejdsmiljø
Frederikshavn Boligforening ”en hjertevarm og glad bolig, åben mod verden, og ikke helt firkantet”.
Årsberetningen For Høng Skole.
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
EN INNOVATIV VEJ TIL EFFEKTIV DRIFT
Status for regionsdannelsen - hvor er vi i Region Syddanmark Dansk Selskab for Medicinsk Prioritering, den 6. april 2006 I ndlæg v/sundhedsdirektør Jens.
IT- og Telestyrelsen Evaluering og Information på nettet.
Dokumentationspakke Kan den bruges til noget ?. Styringsdialog og dokumentationspakke Forberedelse Bureaukratisk Ekstra arbejde ”Vi taler jo sammen i.
Afdelingsbestyrelsernes rolle i særligt udsatte boligområder Konference 19. november 2011.
Den fremsynede virksomhedsledelse Hvilke udfordringer har Danmarks almene boliger? Styringsreform Moms på administration Konkurrenceevne Boligerne.
SAPA netværksmøde den 10. juni 2014
Survey Organisering og styregruppehåndtering. Spørgsmål 1 62,5 % mener de har stor indflydelse på tilpasning af egen projektorganisation! Hvis projektorganisationen.
Kodeks for offentlig topledelse
Boligsocialt arbejde hos Boligkontoret Danmarks medlemmer Et kig på de største udfordringer Katja Lindblad, udviklingschef
Naboskabet.dk Et redskab til boligområdet - som tager pulsen på naboskabet - og giver ideer til at udvikle det sociale liv.
Det Sociale Kapitel
Landsbyggefondens IT system. IT-systemet Hvorfor? -Et længe næret ønske fra ”kunderne” -Skabe indsigt i og dialog om ansøgningsprocessen -Bedre styring.
Efter konsensus. Det er spild af tid at gennemføre en selvevaluering uden at følge den op med klare forbedringsprojekter! Prioritering Alle forbedringsområderne.
Effektiviseringer af driften i almene boligafdelinger
Landsbyggefonden – nye krav og procedurer
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
God ledelse og god bestyrelseskultur Ledelse og samarbejde Temamøde BL´s 6.kreds Den 11.November 2014.
Helhedsplan DIGTERPARKEN
BEVÆGELSE I ALLE PLANER seminar BNBYFORNYELSE 1 BORGERINDRAGELSE SOM STRATEGI PROCES RESULTATER SAMARBEJDE Visby Bedsted - det sunde hjørne.
Hvad skal vi tænke igennem og beslutte ? Strategi for Højbjerg Badmintonklub frem mod 2010 Opgave.
Netværk og lokalsamfund - som ressource i landdistrikterne Formål blandt andet at styrke: de frivillige ildsjæle i lokalområderne samarbejdet på tværs.
Det Digitale Afdelingsmøde
Borgermøde om Udviklingsstrategien Byrådet har givet sin vurdering af udviklingen og forslag til hvilke visioner, strategier og indsatser, som skal sikre.
Faser i forløbet om ekstraordinær vedligeholdelse 2014: Vedligeholdelsesplan. Økonomisk mekanisme (Husleje-lån mv). Samlet forståelse: Mål, dilemmaer og.
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
Mål- og resultatstyring
Vision og Strategi for Forslag Vision og Strategi for Vision og indsatser i strategi.
KVIK erfa-dag 22. Maj 2006 Hvorfor gør det en forskel at blive ved med at selvevaluere?
Dialogredskab - uddannelsesparathed. Hvordan er redskabet blevet til? Samarbejdsprojekt Involvering af de unge Støtte fra region Syd.
3. December 2009 Møde i elbilsnetværk For en bæredygtig transport Center for Grøn Transport v/Centerleder Niels-Anders Nielsen.
IDEBESKRIVELSER a)Udviklingskraft i lokalområderne B) Inspirationsseminar om lokal udvikling - tilbud til lokalområderne om procesbistand til ‘hvidbøger’
Århus Kommune Socialforvaltningen Møde i Socialudvalget 11. november 2010 Tilsyn.
1 Temamøde om Social Ulighed i Sundhed Erfaringer med at sætte social ulighed i sundhed (SUS) på dagsordenen i Københavns Kommune Disposition: - Begreber.
Signalement af Lejerbo Ca boliger Organiseret i 53 selvstændige organisationer Fordelt på godt 680 afdelinger Hjulpet på vej af 755 ansatte Lejerbo.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Naboskabsundersøgelse Skt. Klemens Resultater og idéer 2. marts 2010.
Proces for social helhedsplan i Gellerup og Toveshøj Boligsocial leder Henning Winther.
Lægeforeningen Lægemøde 2007 Tilbagemelding på workshops om forebyggelse.
Regionmøde 20. februar Mine overskrifter Mjølnerparkens rolle i lørdagens terrorhandlinger Brand i vores hovedkontor den 16. december 2014 Boligaftalen.
‘En bevægende kommune - Bevæg dig for livet’
Effektivisering Kredsmøde BL’s 4. kreds 8. marts 2017.
Øvrige idrætter - vejen frem til i dag
Strategisk udvikling af landbrugsbedriften Torben Ulf Larsen
Repræsentantskabsmøde BS’61
Talt med 23 ledere og medarbejdere
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Ghettoaftale Fysisk nedrivning og omdannelse af udsatte boligområder
Vision 1- Lejerbo Herning
Præsentationens transcript:

Boligkontoret Danmark Brug af naboskabet – Hvordan gør vi og hvad fører det til? Udviklingsafdelingen – november 2008 Katja Adelhøj Lindblad - KLI@bdk.dk

Tilgang til naboskabet Beboerdemokratens vinkel Administrationens vinkel

Den beboerdemokratiske vinkel Vallensbæk Boligselskab har i to ud af tre afdelinger gennemført naboskabet. Det har ført til: Bedre belysning omkring skure og containergård Forskønnelse af afdelingerne Udvidelse af altaner Tilgængelighed Årlig beboerfest Liste af ideer så bestyrelsen ikke skal gætte hvad beboerne oplever der er behov for. Dørtelefoner, belysningsplan (er) Mere information til beboerne Sager tages op med teknisk forvaltning om hastighed på veje, parkering, stier, nabogrunde mv. Udendørs spisepladser Tryghedsteam

Naboskabet som strategisk redskab – administrationens vinkel Strategi- og udviklingsplan - en plan for hvordan en afdeling/område fremtidssikres. Målet med Strategi- og udviklingsplanen er, at gøre det konkret, hvordan en afdeling kan forbedres, hvilke potentialer og ressourcer afdelingen har. Målet er at skabe beslutningsgrundlag for beboerdemokrater – så de kan træffe velkvalificerede beslutninger om afdelingens fremtid. Målet er at skabe dokumentation for, hvordan afdelingen kan moderniseres og fremtidssikres. Hvordan afdelingen kan indgå i netværksdemokratiet og forholde sig til forhold udenfor afdelingen.

Hvad er en strategi- og udviklingsplan? En samlet plan for en afdeling/område eller et selskab. Fysisk screening (inde og ude) Forslag til fysiske forbedringer/moderniseringer Analyse af det sociale liv (naboskabet) Analyse og vurdering af beboerdemokratiet Økonomisk analyse af afdeling og selskab Boligafdelingens netværk og forhold til kommunen Rating Vision for afdelingen Konkrete anbefalinger Strategi og handlingsplan – hvordan fremtidssikres afdelingen Forslag til videre proces Politisk behandling af sagen og prioritering Fra i dag til 2025

Naboskabets rolle i SUP Naboskabet gennemføres blandt alle beboere tidligt i fasen Samarbejde mellem bestyrelsen, ejendomsfunktionær og administration. Resultatet bruges på to måder 1. drøftes med beboerne 2. bruges som analyse af administrationen Begge vinkler giver ideer til at forbedre afdelingen socialt. Alle ideer medtages i strategi- og udviklingsplanen. Naboskabet overrasker beboerne. Danner grundlag for mere fri debat om afdelingen. Sætter fokus på oplevet virkelighed. Giver mulighed for at spørge ind til hvorfor tryghedssøjlen bliver gul og rød.

Hvilke anbefalinger er der kommet ud af det? Generelt mere fokus på det sociale miljø. Imagekampagner. Hyggeøer og pænere beplantning. Belysningsplaner. ”Hej”- kampagner. God almen boligledelse bl.a. i fælleshuse. Mere kommunikation via nyhedsbreve og hjemmesider. Mere fokus på at løbe samme vej.

Anbefalinger og tiltag Kortlægger beboernes netværk At tage vare på de der har mindre ressourcer (besøgsven) Tryghedsteam Sundhedsfremmende tiltag Samarbejde med nye aktører (ældrecenter, ungdomsskolen, ældresagen, dagcentre og distriktspsykiatrien) Samarbejde med kommunen Sociale arrangementer Tilgængelighed (elevatortårne) Haver og altaner

Til slut.. Vigtigst af alt er dog, at både afdelingen og selskabet nu har en plan for, hvordan afdelingen kan fremtidssikres på både kort og lang sigt. Der er nu ingen undskyldning for at lade det sociale liv ligge og kun fokusere på bygninger. Naboskabet bidrager til at åbne samtalen om hvordan vi får ’den gode boligafdeling’ Naboskabet bruges til at sætte mål for den boligsociale indsats i helhedsplaner.