De viktiga relationerna Om vi vill öka inlärningen, så är en mycket viktig komponent att utbilda lärarna till att skapa goda relationer. Det är några ganska.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Neurokonference 2011 Neuropædagogiske kompetencecenter
Advertisements

Danehofskolens værdigrundlag
Set i forældreperspektiv
Klasseledelses- og relationskompetence
Kompetenceafklaring af børnene
Trivselspolitik på Løsning Skole
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Samspilstema 1: SMIL Vis positive følelser – vis at du er glad for barnet Det er vigtigt for barnets tryghed,
TALENT-DK: Inspirationsmøde
Den sansende hjerne Neurokonference 2011.
Hos reptiler er der et stærkt motiv for kamp om overlevelse, men hos pattedyr er der lige så entydige holdepunkter for, at biologiske tilpasningsprocesser.
Vingsted den 4. november 2011 Peter Westmark
Lærings- og praksisfortællinger:
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
God trivsel = God læring
Er mit barn klar til skolestart ?
Hvordan kan undervisningen vitalisere / re-vitalisere de unges
Børn, bevægelse og motivation
Hvad er oplevelser – og hvad skal vi med dem?
Specialpædagogisk massage
Tryllefløjten tilbyder børnene kulturelle oplevelser indenfor drama, kunst, kulturhistorie og musik i børnehøjde i tæt samarbejde med kulturinstitutioner.
Forældremøde X årgang.
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Jeg støtter barnet ved:
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Hvilke faglige basiskompetencer bør den ideelle talentudvikler besidde? Hvilke personlige egenskaber er vigtige for en talentudvikler at besidde? Hvordan.
ADHD- også alt det andet !
Hvad er en pædagog?.
Præstationsangst!.
Irene Oestrich, psykolog, ph.d., adj. Professor
Introduktion til nyansatte – krop i læring
Betydningen af Pædagogisk engagement og relationsprofessionerne
Hvad er faglig kerne? Per Fibæk Laursen DPU, Center for grundskoleforskning Børne- og kulturchefforeningen
RARRT© RELATION ANERKENDELSE RESSOURCER REFLEKSION TEORI
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Udfordrende elever 17.september 2014 kl.9-15 del 1
Program - ICDP International Childhood Development Program
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Adfærd, Kontakt og Trivsel Undervisningsministeriet
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Hva er god klasseledelse ?
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Relationskompetence – hvad er det?
Peter Westmark Relationskompetence - det er de professionelle voksne der ansvar for kvaliteten af relationen STU - Træf Den
Hvad er psykomotorisk terapi. Den kognitive model Tanker FølelserKrop Adfærd.
 H står for  U står for  L står for  E står for  N står for  HUMOR  UDELIV  LEG  EMPATI  NÆRVÆR.
Brugerinddragelse i psykiatrien – Temadag DSR
Alle elever i den danske folkeskole, skal blive så dygtige, som de kan En længere skoledag Flere timer i dansk og matematik Tidligere fremmedsprog Lektiehjælp.
Relations kompetencer
At gøre virksomhedens ambitioner synlige
Styrk robustheden - forebyg stress Hvorfor og hvordan? Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse. Syd Nynne Lykke Christensen Chefkonsulent Yngre Læger.
Dagplejen Svendborg Barnet I Centrum Emotionel relatering og modtagelse Barnet I Centrum – Ole Henrik Hansen Deltager: Dagplejer: Pia Rønver,
Børns udvikling og samspil med ”de andre” Minileder 2 kursus august 2015.
Velkommen I bedes sætte jer i par ved siden af én I ikke kender i forvejen. Tak Marieke Brinck Efterskolernes Sundhedskonference den 14. maj
Traumer og PTSD III Program Kom til stede Siden sidst – evaluering Psykisk 1. hjælp Hvordan tale med børn og unge Rollercoaster – hvordan arbejde med børn.
LIVSPARAT. LIVSPARAT har 3 hovedformål NR 1 At give eleverne redskaber og læring, der hjælper dem i deres personlige udvikling, så det smitter positivt.
Traumer og PTSD II Program Kom til stede Siden sidst – navne til kursusbevis, litteratur Rammesætning Et trygt sted Traumer – årsager, reaktionsmønstre.
Isbjergmodellen. Isbjergmodellen Sociale og følelsesmæssige kompetencer: at anerkende sig selv og andre at kende følelser og forstå egne reaktioner at.
~Velkommen ~ Et liv i balance. TINGENE BLIVER IKKE BEDRE – DU FÅR DET BEDRE.
Neuropædagogik – pædagogik med hjernen og med hjertet
Børn og unge med komplekse traumer
Mentalisering Recovery Christian Bæk, cand.psych. Blå Kors Medarbejderkonference.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Den gode børnesamtale -handler om mere end barnets ret til at blive hørt Det handler om hvordan barnet bliver hørt.
Formativ vurdering i undervisningen.
Grænser.
Nærværende ledelse, personligt og ledelsesmæssigt.
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

De viktiga relationerna Om vi vill öka inlärningen, så är en mycket viktig komponent att utbilda lärarna till att skapa goda relationer. Det är några ganska precisa kvaliteter, som är avgörande. Det handlar om att kunna visa tolerans, respekt, intresse och empati för varje enskild elev (Nordenbo 2008)

De viktiga relationerna De lärartyper, som får de bästa elevresultaten, är de som appellerar till barnens förståelse av en konflikt i stället för att skälla ut dem. (”Lærerkompetencer og elevers læring i førskole og skole” Et systematisk review udført for Kunnskapsdepartementet, Oslo, Sven Erik Nordenbo mfl, Dansk Clearinghouse for uddannelsesforskning, IUP, Århus universitet)

Lev Vygotskij Enhver funktion i barnets kulturelle udvikling transformeres først socialt og derefter individuelt. Først mellem mennesker og derefter inde i barnet. Alle højere funktioner har deres oprindelse som virkelige mellemmenneskelige funktioner Det, der først var delt mellem to som noget interpersonelt, bliver til en intrapersonel psykisk færdighed

Relationskompetens Förmågan att ”se” den enskilda på dennes egna premisser och anpassa sitt eget beteende utifrån det utan att därmed frånsäga sig ledarskapet - och som den professionellas förmåga och vilja att ta på sig det fulla ansvaret för relationens kvalitet.

Yrkespersonlig utveckling I allt professionellt arbete spelar utövarens utstrålning, sätt att vara och genomslagskraft en viktig roll. Yrkes-personlig utveckling är en pågående process, där vi undersöker, erkänner och bearbetar de tanke- og handlingsmönster, som hämmar eller hindrar oss från och de som hjälpar oss att realisera vårt professionella engagemang och vår potential i relation till andra.

Relationskompetence og neuroaffektiv psykologi Selvregulering og udvikling: Det er den voksnes nærvær og kompetence, der kan hjælpe barnet til at udvikle de livgivende færdigheder i sansning, regulering af arousal, emotionel rumning og opmærksomhedsstyring, samt i at udvikle empati og udvide sit nærvær

Neuroaffektiv udviklingspsykologi og femkanten Reptilhjernens sansende mentaliseringsniveau: Indeholder krop og åndedræt, som fornemmer og regulerer arousal Sansning og arousalregulering, når man er alene, i kontakt med andre, i ro, i bevægelse og ved berøring, er fundamentet for følelsesmæssigt og mentalt nærvær

Neuroaffektiv udviklingspsykolog og femkanten Pattedyrhjernens emotionelle mentaliseringsniveau: Indeholder hjerte og kreativitet. Udvikles i barnets første leveår gennem følelsesmæssig resonans og medleven i både positive og negative følelser og gennem ønsket om at dele glæde og spontane kontaktinitiativer med andre.

Neuroaffektiv udviklingspsykologi og femkanten Menneskehjernens tænkende mentaliseringsniveau: Indeholder træningen i bevidsthed- om – bevidsthed, fx som indsigt i sin egen koncentrationsevne, eller evne til at reflektere over sin egen og en andens emotionelle tilstand - de eksekutive funktioner

Relationskompetence og femkanten De sansende og følende kompetencer i femkanten skaber grundlaget for liv og dybde i tankeprocesser Og tænkningens bevidste opmærksomhedsfunktion fordyber og forfiner de empatiske, kreative,kropslige og åndedrætsmæssige kompetencer.

Mentaliseringsevne Er evnen til samtidigt både at tænke og føle klart. (Peter Fonagy) Femkanten kan hjælpe til at træne evnen til at rette sit nærvær mod sit eget ’hjerte’, samtidig med at det holdes åbent og nysgerrigt over for andres, hvilket er forudsætningen for empatisk evne.

Verktyg, medel Kom ihåg de naturliga komptenserna (femkantens port) Använd flera av dessa på en gång Kom ihåg pausen – ”byt växel”