Kommunikation og medbestemmelse. Ole Futtrup Kjær Salgschef/Pædagog.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
FN’s handicapkonvention
Advertisements

FN’s konvention om rettigheder for personer med handicap
FN’s handicapkonvention og BR10
Længst muligt i eget liv på plejecentre
5 IT-didaktiske principper
De Samvirkende Invalideorganisationer DSI afdelinger Regionale kurser, september 2007.
Konklusion på Workshop om sindslidende
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Landsseminar for Junior- og Eliteledere 19 November 2011.
EN HELHEDSORIENTERET UNGEINDSATS? ERFARINGER FRA NULPUNKTSANALYSEN AF ROUTE 25 V/ANNE MØLGAARD, RAMBØLL Alternative title slide.
Socialtilsyn Midt Informationsarrangement Januar 2014.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
Vi gennemførte en række interview ifm
v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune
FN’s Handicapkonvention
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
FN’s standardregler Modul 1 Historie •Verdenshandlingsprogrammet 1982 •FN’s handicap-tiår •Midtvejsmøde i Stockholm 1987 •Forslag til konvention.
UDGANGSPUNKT 25. April Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
UDGANGSPUNKT 6. Februar Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
Kvikskranken Torsdag den 10. september 2009 Internal Market Centre.
Konvention om rettigheder for personer med handicap – FN Lov om social service Lov om kompenserende specialundervisning for voksne Præsentation – Vil.
Analyse- og udviklingsmodel
FN’s Handicapkonvention
Historier fra et demonstrationsprojekt
Kommunikation / it.
Menneskerettighedskonventioner
Nemt på nettet at understøtte og øge borgernes brug af NemID og digitale selvbetjeningsløsninger med udgangspunkt i den fælles offentlige digitaliseringsstrategi.
Samarbejde om opgaveløsningen - udfordringer og muligheder Med udgangspunkt i hverdagen og fremtiden i Guldborgsund kommune.
Danske Handicaporganisationer – for retten til lige muligheder Konventionspiloterne på besøg i DH’s afdelinger.
Danske Handicaporganisationer – for retten til lige muligheder Konventionspiloterne på besøg i DH’s afdelinger.
Tillid Temadag for AMIR
Holmen 21. Juni 2005 Action Learning Videnskalas Bo Tovby Jørgensen & Lise Rosendal Østergaard
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Samarbejde – Udfordringer og muligheder
Opgaver om omsorgssvigt
Følgende temaer går som en rød tråd gennem målene og de strategier, der knyttes til dem: det multisektorielle ansvar for sundhed sundhed gennem hele livet.
WORKSHOP 2 Inkluderende sundhedsfremme og forebyggelse
Dagens program En workshop – hvor alle har mulighed for at byde ind. Oplæg i plenum Små summespørgsmål Opsamling i plenum Hvilke vanskeligheder har vi,
Kompetencegrupper i Danske Bank’s Koncernkundelinje Kompetenceudvikling i en hektisk hverdag v/Sannie Friis.
Serviceskift i et rehabiliteringsperspektiv
Adfærdsændringer i Almen praksis Pisk eller gulerod? Emne - Danske Regioners syn på: Overenskomsten som styringsredskab over for praktiserende.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto VVM- redegørelsen retlig.
DEMOKRATI SOM POLITISK ANSVAR – POLITISKE STRATEGIER ER NORDEN DEMOKRATIETS PARADIS?
Hvad vil jeg tale om? Handicapkonvention – hvorfor det?
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
TELEFONCANVAS.
Martin Sandø Servicestyrelsen
Unge-støttecenter Lemvig ungdomsgård.
Jonstrupvang-Bebyggelsen Marina Lindehøj Hansen, ergoterapeut.
Status på idrætsstrategi og halanalyse
Hvem får en bid?. Hvordan har vi organiseret opgaven.
Udfordringer på kompetenceområdet v/ Bente Nielsen 1. Næstformand, Region Midtjylland.
Socialt Udviklingscenter SUS Web: IAT -Et vindue til verden Social- og specialpædagogik i inkluderende perspektiv Konference.
Introduktion til databaser (databaser, del 1)
Dialogmøde om socialt netværk og handicap Silkeborg 4. november 2009 Velkommen Servicestyrelsen byder velkommen til dialogmøde om socialt netværk og handicap.
SkoleIntratræf Kolding Lisbeth Møller SkoleIntra i specialundervisningen.
Plantekongres 2007 Psykisk arbejdsmiljø v/cand. psych. Nadia El-Salanti Center for Alternativ Samfundsanalyse (CASA)
De seks bedste billeder fra gruppen
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
13. marts 2009 Tilgængelighed i det offentlige rum Instituttet for Blinde og Svagsynede den 13. marts 2009.
SKYPE OG SSI (SIMPLIFIED SKYPE INTERFACE) OPLÆG OG KONKRETE EKSEMPLER PÅ HVORDAN VI BRUGER SKYPE (SSI) I HVERDAGEN PÅ DØGNTILBUD, SOM ET REDSKAB TIL ØGET.
Fastholdelse af sygemeldte medarbejdere Rimelige tilpasninger for at afhjælpe funktionsbegrænsning.
Sundhed i naturen Kirsten Heide & Gitte Balle. Socialpædagogisk støtte efter Servicelovens § 85 & dagtilbud efter § 104.  Støtte, vejledning eller hjælp.
Ny håndbog: Forebyggelse på ældreområdet (Sundhedsstyrelsen d )
Måleredskaber i dagtilbud En guide til at vurdere og vælge redskaber til måling af læringsmiljøkvalitet i dagtilbud Juni 2017 Måleredskaber i dagtilbud.
Medlemsmøde om GDPR Bestyrelsesreferater mv. og fotos
”Et liv på egne præmisser”
Præsentationens transcript:

Kommunikation og medbestemmelse. Ole Futtrup Kjær Salgschef/Pædagog

IT Kommunikations værktøjer er i stigende grad vigtige redskaber i menneskers kommunikation og slevbestemmelse. s fra familien, banker, læger og det offentlige er nu en naturlig del af de flestes liv, med hvad med dem der ikke bare lige kan bruge de gængse redskaber!? Har de også ret til kommunikation?

Hvorfor nu det!?

Hvad siger loven? FN handicapkonvention (Den 30. marts 2007 underskrev Danmark og 83 andre lande handicapkonventionen) Artikel 9 Tilgængelighed 1. Med henblik på at gøre det muligt for personer med handicap at få et selvstændigt liv og deltage fuldt ud i alle livets forhold skal deltagerstaterne træffe passende foranstaltninger til at sikre, at personer med handicap på lige fod med andre har adgang til de fysiske omgivelser og transportmuligheder, den information og kommunikation, herunder informations- og kommunikationsteknologi og -systemer, og de øvrige faciliteter og tilbud, der er åbne for eller gives offentligheden. Artikel 21 pkt. B at acceptere og gøre det lettere for personer med handicap at bruge tegnsprog, punktskrift, forstørrende og alternativ kommunikation og alle andre tilgængelige kommunikationsmidler, -måder og -formater efter eget valg i samspillet med det offentlige

Hvordan kan det lykkes? Viden Planlægning Engagement

Gode eksempler Sociale Netværksværktøjer på Bo- og Servicecenter Søvænge i samarbejde med kommunikationscenteret i Hillerød Projektets formål Projektets formål er at udbygge såvel kommunikative muligheder som sociale forbindelser for de personer, der er beboere på Bo- og Servicecenter Søvænge. Projektet tager udgangspunkt i værktøjerne Herbor og Skype Light, der begge er redskaber til simplificeret adgang til kommunikation på afstand. Det kan være mail med tale og billeder, livshistorier, visuel adgang til andres oplevelser, talende kalender, videosamtale med mere.

Gode eksempler Projektets tre overordnede fokusområder 1.En specifik viden hos hver enkelt medarbejder om, hvilke muligheder de enkelte værktøjer kan give den enkelte beboer. Hvad kan værktøjet give, hvad skal beboeren have støtte til for at det kan ske og hvilken teknisk indsigt kræver det, at medarbejderne har. 2.Hvorledes påvirker de ændrede kommunikative muligheder beboernes livssituation? En egentlig før/efter beskrivelse af kontakt til andre i såvel kvantitet som kvalitet, herunder brug af tid på meningsfuld beskæftigelse ved computeren. 3.Hvorledes fastholdes og udbygges brugen af kommunikationsteknologi i beboernes hverdag i tiden efter projektforløbet. Sociale Netværksværktøjer på Bo- og Servicecenter Søvænge i samarbejde med kommunikationscenteret i Hillerød

De største forhindringer Er det teknikken? Er det økonomien? Er det tiden? NEJ, det er ………... DIG! ;-)