Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Opgaver om omsorgssvigt

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Opgaver om omsorgssvigt"— Præsentationens transcript:

1 Opgaver om omsorgssvigt
Er du mors lille dreng? Opgaver om omsorgssvigt

2 Resume, synspunkter & egne holdninger
Er du mors lille dreng handler om Anni og Bjarne, som får en lille søn Jørn. Lige fra fødslen bliver Anni og Bjarne overvåget af pædagogerne, idet de ikke tror at Anni og Bjarne kan klare, at passe ordentlig på deres lille søn. Det viser sig så efter meget kort tid, at det kan de ikke håndtere. De får en mulighed for, at prøve at komme ind på Betesta og bo, eller få Jørn fjernet fra hjemmet. De vælger så at give det en chance på Betesta. På Betesta kan de heller ikke formå, at passe ordentlig på lille Jørn. Anni og Bjarne kan ikke tilsidesætte deres egne behov, de orker f.eks. ikke at tage sig af Jørn om morgenen, idet de selv er meget trætte. De får til sidst Jørn tvangsfjernet fra hjemmet, og han kommer i familiepleje hos en sød familie. Vi synes det ikke giver mening, de skal få lov at have så mange chancer for at beholde Jørn. Når man allerede fra starten af, kan se der er noget galt med ham.

3 omsorgsbegreberne Professionel omsorg er når man viser omsorg for andre på arbejdet, Kollegaer, borgere eller bare generelt. Fx de arbejdede på Betesta viser professionel, hvor de prøver at sætte sig i forældrenes sted ved at hjælpe og vejlede dem (Empati og sympati). Naturlig omsorg, er det omsorg man viser omkring sig, fx familie, venner & bekendte. Egen omsorg, er når man ikke dømmer sig selv, men tror på sig selv og accepterer de fejl man selv laver.

4 Netværk Det vigtigt for barnet at have et godt netværk, da det kan have god effekt på indlæring og udvikling. Som beskrevet i de andre diasses, er det vigtigt for barnet med meget opmærksomhed, kommunikation og derfor er det vigtigt for at få opfyldt barnets behov.

5 behovspyramiden Jørn når ikke længere end første trin på behovspyramiden. Jørn får for meget søvn, og ikke særligt ofte et bad. Han får måske lige opfyldt det første trin på pyramiden, men de andre trin kommer han ikke i nærheden af, pga. forældrenes opførsel.

6 Menneskets udvikling Hvis forældrene kommunikerer med barnet, kan barnet svare ved at bevæge arme og ben. Det sammenspil er med til at udvikle barnet og det er oftest i barnets første år, hvor den største udvikling sker. Opmærksomhed i form af øjenkontakt og mimik er vigtigt for barnet så det kommer ind i de rigtige omgivelser.


Download ppt "Opgaver om omsorgssvigt"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google