CAS i matematikundervisningen Middelfart 26.02.09.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
I forbindelse med integration af it i matematik Steen Groðe.
Advertisements

Andreas Nielsen – Kalbyrisskolen  Matematiklærerens tænkebobler illustrerer, at matematikundervisning ikke udelukkende handler om opgaver, men.
Velkommen til workshoppen
Velkommen til matematikkonference 7/3-13
Matematik er det nye sort!
Differentialligninger før og nu
Det Internationale Område Studieområde 3/
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Grundlæggende IT, niveau G
Prøveformer og evaluering af kompetencer i biologi
DANSK-HISTORIE-OPGAVE
Kompetencer Matematik 1 Steen Markvorsen Institut for Matematik
5. dec. 2006Lis Lundby1 Bundet prøvefag 9. klasse – altså obligatorisk: Prøven i matematik består af to selvstændige dele med selvstændige karakterer •Matematiske.
Retorik og eksamen - den mundtlige eksamen i samfundsfag
Teamlærerkursus Onsdag d. 7. september kl. 13.
Den nationale faggruppe Fagmoduler Matematik, 4. – 10. klassetrin.
DEN 3-delte prøve: Den skriftlige synopsis Den mundtlige fremlæggelse
MUNDTLIG FREMSTILLING
Bundet prøvefag 9. klasse – altså obligatorisk:
5. dec. 2006Lis Lundby1 Bundet prøvefag 9. klasse – altså obligatorisk: Prøven i matematik består af to selvstændige dele med selvstændige karakterer Matematiske.
Matematik. Matematik er et grundfag på 75 lektioner. Det er bestemt af de faglige udvalg indenfor de enkelte håndværksfag hvilke grundfag eleverne skal.
Tina Sneholm Andersen tian
Anden information Bettina Dahl Søndergaard Lektor Hvad er svært ved beviser for gymnasieelever - og kan vi gøre noget ved det? Fredag den 18. marts 2011.
Matematik og IT I den gymnasiale undervisning:
”Ny skriftlighed” Elevernes studieforberedende skrivekompetencer
”Anvendelse af it-redskaber er en integreret del af matematikundervisningen. I undervisningen indgår træning i at udvælge og anvende it- programmer, lommeregnere.
Synopsis VIP3/2012.
Tina Sneholm Andersen tian
Overordnet anbefales: Der henvises i den enkelte opgave/opgavesættet til anvendt IT- værktøj. Hvis der veksles mellem flere i de enkelte opgaver, skal.
Gymnasietime Matematik.
Dagens program Præsentation af mig15 min. Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium m.m.)15 min. Øvelse:
Skriftlighed i biologi
Synopsis VIP13 HH3.
Problemformuleringer med matematik
Fælles mål 2009 Isboden.
Matematikfaglighed i samfundsfag og EU
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Matematik efter reformen
Mundtlig matematik eksamen
Matematik A på hhx v/fagkonsulent Marit Hvalsøe Schou.
Problemløsningsheuristik A.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Integraler og differentialligninger
Matematik i VØ KONFERENCE 5. MARTS Vi åbner døren for anvendelse af matematik August 2010 Revideret læreplan i vø Eleverne skal kunne udvælge og.
Matematik A på htx v/fagkonsulent Marit Hvalsøe Schou.
Konference om mundtlige prøver PRØV! Et program til de mundtlige prøver.
Intern mundtlig prøve Skriveperiode (synopsis) Vejledning Område, opgave, fag Dansk, engelsk, fransk/tysk/spansk Sprog, kommunikation & kultur Samfundsfag,
”NETFORSØ GET” – Forsøg med digitale opgaver CMU-konference Maj 2016.
Præsentation af opgaven Tysk fortsætter A stx Konference om ny digital skriftlig prøve med adgang til internettet Fredericia den Mette Hermann.
Fælles Mål Landsforeningen af 10. Klasseskoler. Læringsmål.
Problembehandling - en matematisk kompetence Kursus arrangeret af UCC og Danmarks Lærerforening Krogerup Højskole, den
Matematiske kompetencer - hvad og hvorfor? DLF-Kursus Frederikshavn Eva Rønn UCC.
Astra* Nationalt center for læring i natur-, teknik- og sundhed Sprogbaseret læring i naturfag Del 2 Astra* v/Anette Vestergaard Nielsen.
0. Kl 2016/2017.  I bh.kl skal undervisningen tilrettelægges og udføres således at eleven får kompetencer inden for:  1)Sprog  2)Matematisk opmærksomhed.
C PRØVEN I FYSIK/KEMI 2016 Prøveform A. Formalia om prøven Eleverne kan gå op enkeltvis eller i grupper på 2-3 elever (2 er mest hensigtsmæssigt) Inden.
KNÆK KODEN SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 45.
Først: Uddannelsesspecifikt fag Senere: Grundforløbsprøve Kontor, Handel eller Detail.
Hvad lærer eleverne i 1g på Gefion gymnasium?
Jan Christiansen Nyborg Gymnasium
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
Skriveperiode (synopsis)
It i folkeskolens matematikundervisning
Naturfag.
Mundtlig prøve og mindstekrav på matematik B
Infomøde om synteseopgaven
MUNDTLIG FREMSTILLING
IT undersøgelse på Breum Skole
Velkommen til fagligt samspil
Skrivedag 7: Resumé, konklusion og henvisninger
Sættet illustrerer: Det, der er nyt Det, der er gammelkendt …
Præsentationens transcript:

CAS i matematikundervisningen Middelfart

Jeres tanker angående CAS til eksamen Hvor bevæger vi os hen? Hvad kræves der?

Anden del af prøven Under den anden del af prøven må eksaminanden benytte alle hjælpemidler, bortset fra kommunikation med omverdenen. Opgaverne til denne del af prøven udarbejdes ud fra den forudsætning, at eksaminanden råder over CAS-værktøjer, der kan udføre symbolmanipulation, jf. pkt It Undervisningen tilrettelægges, således at lommeregnere, it og matematikprogrammer bliver væsentlige hjælpemidler i elevernes arbejde med begrebstilegnelse og problemløsning. I tilrettelæggelsen indgår træning i at anvende disse hjælpemidler til at udføre beregninger, til symbolsk manipulation af formeludtryk, til håndtering af statistisk datamateriale, til at skaffe sig overblik over grafer, til ligningsløsning, til symbolsk differentiation og integration samt til løsning af differentialligninger. Endvidere indgår anvendelse af lommeregnere, it og matematikprogrammer i tilrettelæggelsen af den eksperimenterende tilgang til emner og problemløsning.

Bedømmelseskriterier fra lærerplanen har grundlæggende matematiske færdigheder, herunder: – kan håndtere matematisk symbolsprog og matematiske begreber – har kendskab til matematiske metoder og kan anvende dem korrekt – er i stand til at bruge it-værktøjer hensigtsmæssigt

kan anvende matematik på foreliggende problemer, herunder: – kan vælge hensigtsmæssige metoder til løsning af forelagte problemer – kan præsentere et matematisk emne eller en fremgangsmåde ved løsning af et matematisk problem på en klar og overskuelig måde – kan redegøre for foreliggende matematiske modeller og diskutere deres rækkevidde

Bedømmelse af det skriftlige eksamenssæt TEKST: Der skal være forbindende tekst fra start til slut, der giver en klar præsentation af, hvad den enkelte opgave og de enkelte delspørgsmål går ud på NOTATION: Der skal være hensigtsmæssig opstilling af besvarelsen i overensstemmelse med god matematisk skik, herunder en redegørelse for den matematiske notation, der indføres og anvendes, og som ikke kan henføres til standardviden DOKUMENTATION: Der skal være redegørelse samt dokumentation for den anvendte fremgangsmåde i form at et passende antal mellemregninger og/eller en matematisk forklaring på brugen af de forskellige faciliteter, som et værktøjsprogram tilbyder FIGUR: Der skal være en hensigtsmæssig brug af figurer og illustrationer samt en tydelig sammenhæng mellem tekst og figurer KONKLUSION: Der skal være afrunding af de forskellige spørgsmål med præcise konklusioner, præsenteret i et klart sprog og med brug af almindelig matematisk notation