. Præsentation af Handicapområdets udviklingsproces.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
1 Børnehuset Troldehøj Kreativitet i leg og bevægelse som udviklings potentiale. Helle Rømer.
Advertisements

3. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 20.maj 2010 Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
Navn (Sidehoved/fod)Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Sæt viden i bevægelse Temadag om Samarbejde og vidensdeling Forældres involvering og indflydelse.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KORT TIL HANDLING - PSYKISK ARBEJDSMILJØ I SYGEPLEJEN.
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Status IT. Vognparken Computerlokaler: 39A: 24 computere fra : 21 computere fra 2005 og 6 computere fra 2007 Biblioteket: 2 computere fra 2005.
Projekt 5 i 12 Laboratorium 9: 26. februar 2013 ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag” ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag”
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
Debatkort til Arbejdsplads Debatværktøj til kompetence- udvikling.
Produktion og Logistik
Administrative pejlemærker i BUF
Forældremøde X årgang.
Kommunikationsstrategi - et strategisk ledelsesværktøj
Styring og dialog Reformgrupper Ledelsesudvikling - Sikre at lederne er rustet til opgaven. Politisk system De overordnede rammesættende beslutninger for.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Ledelse af frivillige i det kirkelige arbejde v. Dorte Kappelgaard Roskilde d. 5. september 2011.
Når beboerne sætter dagsordenen
God ledelse er vejen til et godt psykisk arbejdsmiljø
Nogle udgangspunkter, begreber og principper for at anerkende realkompetencer.
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Om at være på vej 1. Fusionen og dens målsætninger 2 øge fleksibiliteten styrke fagligheden effektivisere bedre ressourceudnyttelsen øge kvaliteten og.
Fællesskab for kommunen som en attraktiv arbejdsplads Direktør Helle Bro Social og Arbejdsmarked Holstebro Kommune Januar 2012.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Værktøjer i KVIK og opsamling på forbedringsprojekter Hvordan foregår en KVIK-selvevaluering?
- Dagtilbuddets Fællesskaber
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler Adfærdskampagner Mandag den 17. juni 2013 FM | enheden.
UDVIKLINGSFORLØB FOR LEDERE Kriminalforsorgen Midt- og Nordjylland Modul 1 Ved brug af materialet og yderligere information kontakt: Jens Linder, Chefkonsulent,
”Før gjaldt det om at bygge den bedste borg. Nu gælder det om at skabe den bedste bevægelse” – Hein-Sørensen Tendenser indenfor organisationer.
Dan Zielke og 1.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
Kulturpolitisk temamøde, Struer Byråd, 20. november 2007 STRUER KOMMUNE Møde den 29. november 2007 Til første møde om Udviklingsprojekt på Dagtilbudsområdet.
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
Ledelsesmæssige og kvalitets- udviklingsmæssige overvejelser Ved udarbejdelsen af Handlingsplan for øget gennemførelse 2013 på SOSU C Oplæg på orienterings-
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Et fagligt løft af folkeskolen.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Kvalitetssikring af lærerpræstationer - Hvordan?
Skole, børnehave, kultur- og Idrætscenter Udvikling gennem ”Top Nu” Ejer Bavnehøj Mandag d. 09. januar 2012.
Ledelse på vej Gentofte Kommunes uddannelse af ledelsestalenter Personalepolitisk Messe Bella Center, 12. januar 2010.
Uddannelseskommissorium Intention med uddannelse er at skabe konsensus i DAI. Konsensus skal forankres, videreføres og forøges i DAI’s grene.
Koncern HR, Organisation og Ledelse Fra ledelsesevaluering til lederudvikling WORKSHOP 5 God ledelse i Region Midtjylland.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Temadag for klubberne i Roskilde 2012 Af Direktør Jesper Reming Tangbæk, Børn og Kultur Børn og Kultur.
INSTITUTLEDERFORLØB, KICKOFF 27. FEBRUAR 2012 AARHUS UNIVERSITET PROGRAM FOR KICK OFF-MØDE 1 Velkomst v. Lauritz B. Holm-Nielsen Præsentation af forløbet.
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
organisatoriske kompetencer
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Design af KVIK-selvevaluering Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
Learning Museum Linjefaget historie, UCL, Møntergården og Den Fynske Landsby.
Regionsrådsmøde 2. Maj
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Strategisk kompetenceudvikling - konteksten
Kompetenceudvikling og Teamsamarbejde Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” - når vejen dertil er gennem vores pædagogiske praksis.
Vision og Strategi for Forslag Vision og Strategi for Vision og indsatser i strategi.
Århus Kommune Socialforvaltningen Møde i Socialudvalget 11. november 2010 Tilsyn.
Proces for social helhedsplan i Gellerup og Toveshøj Boligsocial leder Henning Winther.
Kursus i pædagogfaglig ledelse af social inklusion og facilitering af aktionslæring 25. marts 2015 Afrunding ved Birgit Lindberg, dagtilbudschef.
Familiecentret Projekt GOD FÆLLES PRAKSIS. Familiecentret Holbæk Kommunes vision: Der er noget, vi SKAL og der er noget, vi VIL….. vi VIL…..
Pædagogisk Grundlag og Response
Fuglevængets værdier Mangfoldighed Rumlighed Livsglæde
Den pædagogiske læreplan
[klik og indsæt kommunenavn]
SFO- og daginstitutionslederkursus
Værktøj 10: Forandringer og stress - Ledelsen
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

. Præsentation af Handicapområdets udviklingsproces

JANUAR 2012 NY ORGANISATION / ET HANDICAPOMRÅDE NY FÆLLES LEDELSE / NY ADMINISTRATION Selvstændig enhed med egen ledelse. Sin historie Sin faglighed Sin kultur Selvstændig enhed med egen ledelse. Sin historie Sin faglighed. Sin kultur Værkstedet Regnbuen Selvstændig enhed med egen ledelse. Sin historie Sin faglighed. Sin kultur Støtte- & Aktivitets centret Vilkår som har udfordret: Ledelsesreduktion fra 6-4 ledere. Et betydeligt merforbrug på Bo- & Servicecentret Resurseoptimering - Genopretningsplan. Flytning af hjemmevejledere / Ny samarbejdspartner Glad fagskole HISTORISK OPRIDS Bo- & service centret

Handicapområdets vision: At sikre en faglig og organisatorisk konsolidering af det samlede handicapområde. Målet er, at handicapområdet betragtes, som en organisation med et fælles ansvar for opgaveløsning, læring, samt vidensdeling på tværs af de enkelte tilbud. Dette sikres ved, at videreudvikle et bæredygtigt fagligt fællesskab, hvor det enkelte tilbud oplever egen praksis, som en del af et større fagligt fællesskab. For at kvalificere områdes vision, blev der nedsat en styregruppe, som har udarbejdet et kommissorium, i forhold til den videre organisationsudviklingsproces.  Forventninger til ledelse og samarbejde - herunder arbejdsmiljøet.  Fælles forståelse af opgaver.  Fælles forståelse af faglighed og kompetenceudvikling.  Fælles mål.  Fælles værdier. Styregruppen valgte Dispuk til at planlægge og styre processen. Handicapområdets vision: At sikre en faglig og organisatorisk konsolidering af det samlede handicapområde. Målet er, at handicapområdet betragtes, som en organisation med et fælles ansvar for opgaveløsning, læring, samt vidensdeling på tværs af de enkelte tilbud. Dette sikres ved, at videreudvikle et bæredygtigt fagligt fællesskab, hvor det enkelte tilbud oplever egen praksis, som en del af et større fagligt fællesskab. For at kvalificere områdes vision, blev der nedsat en styregruppe, som har udarbejdet et kommissorium, i forhold til den videre organisationsudviklingsproces.  Forventninger til ledelse og samarbejde - herunder arbejdsmiljøet.  Fælles forståelse af opgaver.  Fælles forståelse af faglighed og kompetenceudvikling.  Fælles mål.  Fælles værdier. Styregruppen valgte Dispuk til at planlægge og styre processen.

Hovedlinjerne i processen. 1. Fase Januar 2013 (i alt 4 dage) Formålene med de første 2 x 2 temadage er, at inddrage medarbejderne med deres historier/virkeligheder.  at skabe tryghed og gennemsigtighed.  at fokusere på forskellighederne.  at få fornemmelsen af sammenhæng.  at få fortalt historien om tilbuddene og fusionen. På disse dage blev der lyttet og talt, uden at der blev diskuteret, argumenteret, eller taget nye beslutninger. Medarbejderne fik fortalt deres historie, og der blev lyttet uden modsvar, og dette har skabt grundlag for, at organisationens medarbejdere bliver mere synlige for hinanden. Dagene gennemføres ud fra den ide, at man først kan skabe bevægelse, når den enkelte medarbejder bliver set og hørt, som den person man er. Igangsat ledersupervision, med fokus på: ”Hvordan støtter ledergruppen bedst muligt op om de igangsatte processer?” Hovedlinjerne i processen. 1. Fase Januar 2013 (i alt 4 dage) Formålene med de første 2 x 2 temadage er, at inddrage medarbejderne med deres historier/virkeligheder.  at skabe tryghed og gennemsigtighed.  at fokusere på forskellighederne.  at få fornemmelsen af sammenhæng.  at få fortalt historien om tilbuddene og fusionen. På disse dage blev der lyttet og talt, uden at der blev diskuteret, argumenteret, eller taget nye beslutninger. Medarbejderne fik fortalt deres historie, og der blev lyttet uden modsvar, og dette har skabt grundlag for, at organisationens medarbejdere bliver mere synlige for hinanden. Dagene gennemføres ud fra den ide, at man først kan skabe bevægelse, når den enkelte medarbejder bliver set og hørt, som den person man er. Igangsat ledersupervision, med fokus på: ”Hvordan støtter ledergruppen bedst muligt op om de igangsatte processer?”

2. Fase februar / marts 2013 (i alt 4 dage) Temaet bliver nu mere konkret, og retningsgivende for de enkelte tilbud: Temadag i de enkelte tilbud. (2 dage i Bo- og servicecenteret)  Opgaveløsningen og rammerne herfor.  Kvalitet i arbejdet.  Den sammenhæng der skal skabes.  De værdier der ligger til grund.  Hvordan påvirker værdierne i praksis, og hvilken medarbejderadfærd indebærer dette. Ideen på disse dage er, at blive konkret på, hvordan medarbejderne sammen med ledelsen finder en vej videre. Dagen/dagene skal både give retning på nogle tiltag og beslutninger og give inspiration til det videre arbejde med, at sammenfatte beskrivelser af praksis og mål på området. 2. Fase februar / marts 2013 (i alt 4 dage) Temaet bliver nu mere konkret, og retningsgivende for de enkelte tilbud: Temadag i de enkelte tilbud. (2 dage i Bo- og servicecenteret)  Opgaveløsningen og rammerne herfor.  Kvalitet i arbejdet.  Den sammenhæng der skal skabes.  De værdier der ligger til grund.  Hvordan påvirker værdierne i praksis, og hvilken medarbejderadfærd indebærer dette. Ideen på disse dage er, at blive konkret på, hvordan medarbejderne sammen med ledelsen finder en vej videre. Dagen/dagene skal både give retning på nogle tiltag og beslutninger og give inspiration til det videre arbejde med, at sammenfatte beskrivelser af praksis og mål på området.

Ønsker til det videre procesforløb (P.T. ikke godkendt / bevilliget) 3. Fase (i alt 4 dage): Denne fase er ikke endelig planlagt, men tanken er, at der skal være en proces omkring det, at formulere noget fælles på området, som bygger på inspiration fra de tidligere dage. 4. Fase (i alt 4 dage): Evt. slutte af med 2 fælles temadage, hvor det der er besluttet i processen bliver forankret i: ”Hvad betyder det så, at vi skal gøre?”, og de forskellige tilbud fortæller evt. om deres tiltag i forbindelse med det nedskrevne. I øvrigt: Evt. Faglig supervision af personalet. Det gennemgåede procesforløb planlægges afsluttet medium Ønsker til det videre procesforløb (P.T. ikke godkendt / bevilliget) 3. Fase (i alt 4 dage): Denne fase er ikke endelig planlagt, men tanken er, at der skal være en proces omkring det, at formulere noget fælles på området, som bygger på inspiration fra de tidligere dage. 4. Fase (i alt 4 dage): Evt. slutte af med 2 fælles temadage, hvor det der er besluttet i processen bliver forankret i: ”Hvad betyder det så, at vi skal gøre?”, og de forskellige tilbud fortæller evt. om deres tiltag i forbindelse med det nedskrevne. I øvrigt: Evt. Faglig supervision af personalet. Det gennemgåede procesforløb planlægges afsluttet medium 2013.