Topmødeerklæring. 1 2 3 4 5 6 7 ► ► Sammenhængende og tidlig indsats Først og fremmest skal vi have en indsats, der tager udgangspunkt i de unges problemstillinger.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvad er behovene i Danmark?
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Oversigt over emner Første aften:
Inddrag nu Kick-off møde
ADHD – en kommunalpolitiske udfordring
Region Hovedstadens Inspirationsseminar 30. april 2014 Din Gode Udskrivning i psykiatrien – et samarbejde mellem tidl. patienter, pårørende og medarbejdere.
17½ års samarbejde i Aarhus
Projektleder: Klavs Serup Rasmussen Oplæg ved Kirsten Elise Hove
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Konklusion på Workshop om sindslidende
Vigtig diagnoseforståelse i pædagogisk arbejde:
Ebbe Henningsen Landsformand At være pårørende – håb og muligheder.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Vores krav til økonomiforhandlingerne v/Palle Simonsen, Det Sociale Netværk.
Depressionsforenings fødselsdagskonference Odense, onsdag den 23. oktober 2013 Din sygdom er ikke dig – Borgeren i centrum Oplæg ved Poul Nyrup Rasmussen.
Psykoedukation til unge i OPUS
Tema: Pårørendeundervisning 2 Psykoedukation til patienter med depression Version oktober 2012.
Kommunernes tilbud til personer med spiseforstyrrelse eller selvskade
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
Ungegrupper og pårørendes roller.
1 Erfaringer med at indtænke handicapaspektet i sagsfremstillinger v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune.
EAPN.DK debatmøde Kofoeds skole Reformer, helhedsløsninger og de frivillige.
Jeg har levet med en diagnosticeret psykisk sygdom siden 2005, og har været gennem meget
Underviser Ronny Højgaard Larsen
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
I Mariagerfjord Kommune vil vi frem- me børn og unges muligheder for at få del i de gode jobmuligheder i frem- tiden. Derfor vil vi gøre flere børn og.
Hvad kan vi gøre for at få psykiske sårbare tilbage i arbejde ?
Samarbejde om opgaveløsningen - udfordringer og muligheder Med udgangspunkt i hverdagen og fremtiden i Guldborgsund kommune.
Forventninger til Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center - mission og vision ved Driftschef, Else Ammitzbøll Den 6. marts
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
- Hvad kan I forvente som forældre?
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
Stiliseret cost-benefit som ”evalueringsmetode” Rasmus Højbjerg Jacobsen CEBR Copenhagen Business School.
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
1 National konference d. 21. november Workshop III Systematisk rekruttering til telefonrådgivning – et eksempel.
Psykiatriskole for pårørende - Autisme
Hvordan kan social ansvarlighed være en gevinst for virksomheder – og for socialt udsatte Hvilke muligheder ser KFUM’s Sociale Arbejde i samarbejdet med.
Fremme af unges mentale sundhed
Psykologisk- og social rådgivning og terapiforløb for studerende og borgere i Piareersarfik-forløb Arnaq Grønvold Projektleder Center for National vejledning.
Tine Jerris, projektleder i Kronikerprogrammet
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
De følsomme unge sind, som alle fik stjålet modet. For vore børn, de sov ind med hjernemedicinen i blodet - sig at det ikke er sandt! Vi græder så mange.
DEN UNGE SOCIALT DYSFUNKTIONELLE PATIENT. LÆGEDAGE 2014
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Recovery - At komme sig Aulum d. 10. oktober 2010
Tema 2 Præsentation af kommunen og dens tilbud Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
Omsorg for børn og unge, der har en hjerneskadet mor eller far
Status på implementeringen af vejledningsreformen
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Frivilligmesse FrivilligtSocialtArbejde Lov om social service § 18. Kommunalbestyrelsen skal samarbejde med frivillige organisationer § 18. Kommunalbestyrelsen.
Præsentation af headspace Aabenraa Kommune d. 11. august 2015.
”Peer Støtte” på dansk ligestillet støtte Peer Netværket Danmark  Hvad er en peer støtte?  Om Peernetværket – hvem står bag  Formål og visioner  Hvad.
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
#HeltGak – Når livet ikke leves helt ud! V. Kasper Tingkær Generalsekretær i DepressionsForeningen.
ADHD indsatsen i Region Sjælland Den 18.september 2012.
ViSP i ungdoms- uddannelses- perspektiv Rehabilitering i Specialpædagogisk optik Torsdag den 27. november 2008 Helle Djuraas, områdeleder,SFV.
Oplæg om DUKH DH - Sønderborg 9. marts Dagens program:  Kort præsentation  Orientering om DUKH  Retssikkerhed  Hvad kan DUKH – opgaver  Henvendelse.
Resultater fra EPOS’ analyse - evaluering af AMU inden for det psykiatriske område Lærerkonference 24. juni 2009 Lizzie Mærsk Nielsen, Mærsk Nielsen HR.
Thomas Feveile, hospicechef siden 2007 Sankt Lukas Hospice, Hellerup
(Hvordan) bringer Peer-støtte recovery ind i organisationerne
Oplæg for personale Udskrivningsguiden TITEL – DATO - STED
PSYKISK SÅRBARHED OG ARBEJDSMARKEDET VELKOMMEN!
Røde kors fællesskaber
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Stiliseret cost-benefit som ”evalueringsmetode”
Økonomiske overvejelser
Præsentationens transcript:

Topmødeerklæring

► ►

Sammenhængende og tidlig indsats Først og fremmest skal vi have en indsats, der tager udgangspunkt i de unges problemstillinger og behov. Vi skal have et social- og sundhedsvæsen, som ikke er baseret på, at de unge skal opfylde en lang række kriterier for at få hjælp – i form af eksempelvis en diagnose, eller at de skal passe ind i en bestemt alderskategori. Føler den unge et behov for hjælp, så skal der være direkte adgang til denne hjælp, og der skal desuden ikke være benspænd i overgangene mellem børne-, ungdoms- og voksenpsykiatrien. ►

Lydhør behandling De unge og deres pårørende skal tages med på råd i forhold til behandling, især hvad angår medicinen og dens virkninger og bivirkninger, og det er vigtigt, at behandlingen har recovery for øje. Alt for mange psykisk sårbare unge risikerer i dag medicinering i doser langt over, hvad Sundhedsstyrelsen anbefaler. For at sikre de unge den bedst mulige støtte og hjælp, skal pårørende desuden have et relevant undervisningsforløb, så de bliver klædt på til at forstå og støtte deres barn. ►

Let indgang til hjælp Der er behov for lokale åbne rådgivninger, hvor unge kan henvende sig, når de har problemer. I dag ved mange unge ikke, hvor de kan få hjælp, og hele 62 % kender ikke til de eksisterende rådgivningstilbud. Medarbejderne i rådgivningerne skal ikke nødvendigvis være behandlere, men de skal have et tæt samarbejde med offentlige og private psykologer, psykiatere, alkohol- og misbrugsbehandlere, frivillige foreningers tilbud, etc., som kan inddrages, når det er nødvendigt. ►

Kommunerne skal forpligtes For at den tidlige, forebyggende indsats kan blive en succes, skal medarbejdere i kommunerne forpligtes til en aktiv, forebyggende og tidlig indsats. Det skal ske via medarbejdere i daginstitutioner, skoler etc., som skal klædes godt på med viden og indsigt i psykisk sårbarhed og hjælpemuligheder. ►

Uddannelse, der tager hensyn Rimelig tilpasning bør være et nøgleord på uddannelsene, så psykisk sårbare unge sikres lige adgang til uddannelse og sidenhen jobs. Allerede i dag har unge med en psykiatrisk diagnose på videregående uddannelser mulig- hed for at søge om handicaptillæg ved siden af deres SU, men mange, som kunne have brug for ydelsen, får afslag. På alle niveauer af uddannelsessystemet kan der desuden søges og bevilges specialpædagogisk støtte (SPS). På mange ungdomsuddannelser tilbydes gratis, anonym psykologrådgivning. Men mange kender ikke til ord- ningerne, og således bør viden om muligheder og behov for støtteordninger udbredes til studerende og vejledere på uddannelsesinstitutionerne. ►

En for alle, alle for en Samfundet må og skal indrettes, så der er plads til alle. I dag er der omkring 20 % af en ungdomsårgang, som ikke får en ungdomsuddannelse, og samtidig er ungdomsarbejdsløsheden stigende. I begge grupper er der en stor overrepræsentation af psykisk sårbare, som med den rette støtte, hjælp og behandling vil kunne bidrage til samfundet. Desværre er der alt for lidt viden om, hvad der skal til for at bryde barriererne, og derfor er det helt afgørende, at vi sætter ind med forskning på området – så vi som samfund bliver klædt ordentligt på til at tackle denne udfordring. ►

Ret til at blive rask Én gang psykisk syg, altid psykisk syg – sådan er prognoserne i dag. Har du én gang fået en diagnose, kan du ikke slippe af med den igen, uanset om du bliver symptom- og medicinfri. Det er ikke holdbart. Vi ved i dag, at mange bliver raske, og at en tidlig indsats øger mulighederne for at blive symptomfri. Derfor er det vigtigt, at vi ikke spænder ben for vores unge, der har været igennem systemet – så de f.eks. Ikke kan få livsforsikringer, blive politibetjente, adoptere og andet. ►

Der skal være plads til at være ung – på egne præmisser Og der skal være ret til hjælp – når behovet er der ►

SIND BEDRE PSYKIATRI Landsforeningen Af nuværende og tidligere Psykiatribrugere (LAP) Livslinien Linien PS Landsforening Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade(LMS) ODA (OCD-foreningen, DepressionsForeningen og Angstforeningen) Fontænehusene ADHD-foreningen Outsideren Foreningen Død i psykiatrien Poul Nyrup Rasmussen, Palle Simonsen og organisationerne bag Det Sociale Netværk af 2009: ►