Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

De følsomme unge sind, som alle fik stjålet modet. For vore børn, de sov ind med hjernemedicinen i blodet - sig at det ikke er sandt! Vi græder så mange.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "De følsomme unge sind, som alle fik stjålet modet. For vore børn, de sov ind med hjernemedicinen i blodet - sig at det ikke er sandt! Vi græder så mange."— Præsentationens transcript:

1 De følsomme unge sind, som alle fik stjålet modet. For vore børn, de sov ind med hjernemedicinen i blodet - sig at det ikke er sandt! Vi græder så mange tårer, for livet, som pludselig forsvandt. Hvornår bli’r det atter forår? ”Til alle de yngre mennesker, som døde i psykiatrien” Af Helene Duelund Mortensen November 2009

2 Vores krav til forbedring af patientsikkerheden og retningslinjer til forebyggelse af hjerterytmeforstyrrelser og hjertestop ved anvendelsen af psykofarmaka er: De ikke medicinske behandlingsmuligheder skal være første behandlingsvalg i al psykiatrisk behandling. Før medicinering med psykofarmaka påbegyndes, skal psykiatribrugeren gennemgå en grundig helbredsundersøgelse, som omfatter måling af højde, vægt, BT, blodprøver, EKG, EEG og BMI. Den somatiske helbredstilstand skal følges nøje under hele medicineringsforløbet.

3 Det præparat, som har færrest bivirkninger, skal være første valg. Der må ikke anvendes flere præparater samtidig, som kan give hjerterytmeforstyrrelser Medicinbrugeren skal informeres mundtligt og skriftligt om medicinens virkning og tegn på bivirkninger og skal opfordres til at orientere sine nærmeste pårørende, som kan være behjælpelig med at holde øje med tegn på alvorlige bivirkninger som svimmelhed, udtalt træthed og besvimelsesanfald.

4 Medicinkoncentrationen i blodet skal observeres nøje og skadelige bivirkninger skal journalføres og indberettes til de ansvarlige sundhedsmyndigheder. Der skal anvendes lavest mulig medicindosis og ændres på behandlingen, hvis der ikke er nogen effekt. For B og B+ præparaternes vedkommende skal der foretages BT- og EKG- måling før og efter dosisøgning. Ved behandling med B og B+ psykofarmaka skal den ordinerende og behandlende læge/psykiater altid samarbejde med en hjertelæge.

5 Og sidst, men ikke mindst: Retningslinjerne skal skærpes og være entydige – de SKAL følges. Og der skal være konsekvens, hvis retningslinjerne ikke overholdes - der skal skabes retssikkerhed også i psykiatrien. 8. Maj 2012 Helene Duelund Mortensen


Download ppt "De følsomme unge sind, som alle fik stjålet modet. For vore børn, de sov ind med hjernemedicinen i blodet - sig at det ikke er sandt! Vi græder så mange."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google