Videoundervisning i klinisk mikrobiologi

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Undervisning i ”Relation”
Advertisements

Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen
It og elevaktivering Workshop på Egaa Gymnasium d
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Undervisningsplanlægning
DIDAKTIK 2.0 KG/RBC 27/08/2008 metoder problemformulering skelet.
Evaluering.
FlexVid Følgeforskning
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
E- undervisning Videreuddannelse for fysioterapeuter Diplomuddannelse.
Klasseledelse og cooperativ learning
Klasseledelse Lene Heckmann.
1. november 2012Erling Birkemose Eksaminators rolle Censormøde 1. november 2012.
Observation af din/andres undervisning –
Deltagerstyret undervisning
Vejledningsforløb med læringskontrakt
Øget overgangsfrekvens til de videregående uddannelser
Teo.pæd. og den afsluttende opgave
Kort præsentation af principperne bag SOL (Samarbejde Om Læring)
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
aktionslæring En metode til arbejdet med og i praktikfaget Helen Nyboe
Evaluering - metoder og værktøjer -
DREJEBOG: Titel på drejebog skrives her
Tove Laasholdt Censorrollen Bioanalytikerunderviser
Den nationale faggruppe Fagmoduler til yngste. Faggruppens overvejelser og principper Arbejdet blev som sagt skudt i gang ultimo november 14. december.
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Case Året er 2031 og staten er i gang med centraliseringen og nu er det blevet skolernes tur. Der skal spares penge på både lærere og undervisningsmaterialer.
Læsevejlederen som kamæleon FOU projekt under UV
Robin Cheesman Hvad er fleksibel uddannelse? Overblik over undervisningsformer Fleksibel Uddannelse på Bornholm Bornholms Akademi 20. januar 2003.
Didaktisk design for synkrone undervisningsformer i et blended learning forløb Planlægning af undervisning med Adobe Connect – principper, erfaringer.
Elevplaner forældreinformation. - at styrke grundlaget for undervisningens planlægning og tilrettelæggelse - at styrke den løbende evaluering af elevens.
It i de gymnasiale uddannelser Udstyr og anvendelse, 2010.
Ida Harlev og Tobias Smith, Syvstjerneskolen
Træning af mundtlighed årgang Fysik/kemi UL Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Teori-praksis i sygeplejerskeuddannelsen
Aktiviteter i klasserne 5 Klimatopmøde. Aktiviteter i klasserne 6 Klimajournalister.
UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT I ucl.dk I UNIVERSITY COLLEGE LILLEBAELT Arbejdsmøde den 8. november 2011.
Velkommen til LærerIntra set fra lederens bord Ledelsens holdning og ageren har stor betydning for, hvordan SkoleIntra kommer til at fungere på skolen.
Læringsmål på Ans Skole del III
Læreprocesser i naturvidenskabelige fag - I erhvervsuddannelses-kontekster Ole Ravn Christensen Paola Valero Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi.
UDDANNELSE OG PROFESSION.
Learning Museum Linjefaget historie, UCL, Møntergården og Den Fynske Landsby.
Læringsorienteret feedback og Den dynamiske årsplan
Netværksledelse i den offentlige opgaveløsning
1 Kortlægning i program for læringsledelse 2 Kortlægning Kortlægningen i Program for læringsledelse er udformet som netbaserede, elektroniske spørgeskemaer.
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Delprøver, eksamensforsøg i fagene matematik og oldtidskundskab, 2012/2013 Borupgaard og Ørestad Gymnasium. Andreas Lange, Oldtidskundskab, Borupgaard.
Mette Vedelsby & Leif Vejbæk Haslevseminarium 2008 Hvad er et matematikprojekt i.flg. studieordningen I studieordningen for matematik på Haslev Seminarium.
Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.
Krogerup Højskole, 19. oktober,  Lidt om ideen med læringsmålstyret undervisning  FFM og matematiske kompetencer  FFM, læringsmålsstyring og.
Skolen som uddannelsessted Temadag for praktikansvarlige Praktikkontoret på Læreruddannelsen i Aarhus.
Projektkoordinator, Vinni Sørensen Karrierelinjen - For dig der vil lidt mere.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Work-shop 3 Hvordan sikrer vi lærernes kompetenceudvikling i korte forløb i virksomheder? SIP kursus Aalborg
ZBC Medarbejder Jette Nielsen, Virksomhed: Lille Næstved Skoles sfo – Kommunikation i teams (3 dg.) og –
Program for dagen Intro ved Eva og Mette 5 min Den didaktisk ramme og erfaring fra Canada Nikolaj Schnurre. 15 min Den didaktiske model og rundtur på EMU.
Læring gennem registrering og indberetning
Modul 3.3 – At arbejde med læring
Nye eksamensspørgsmål og portfolio
Uddannelsesgivende afdelinger
Naturfag.
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
Sundhedspraksis - At blive bevidst om transfer
Flipped Classroom i butiksøkonomi Kim Skaaning, Lektor
Elevledede skole-hjem-samtaler
Test er en del af livet - hvilke krav kan vi stille?
Fra Videoklip med intro til modulet – pædagoguddannelsen
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

Videoundervisning i klinisk mikrobiologi Undervisere: Charlotte Birk Olsen; Underviser Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, Næstved Sygehus, MVO, Adjunkt UCL Thomas Lausten; Ph.d. Molekylær mikrobiologi, Lektor UCSJ Studerende: Rie Rokbøl, Sara Schmidt, Linda Kjærsgaard. Modul 4

Baggrund De indledende tanker bag: ”PADI dykkercertifikat pædagogikken”

Baggrund Store informationsmængder til lab-øvelser Mange gentagne spørgsmål i øvelserne Frustrationer hos studerende pga. store informationsmængder til øvelserne Sikkerhed i forbindelse med arbejde i et mikrobiologisk klasse 2 laboratorium

Projektets mål Opnå at Studerende får større overblik i lab underviser ressourcer overvejende bliver brugt til reflektiv læring Så sikkerhedsniveauet bibeholdes, -mindre tidkrævende Reduceres studerendes frustrationer over informationsmængden og detaljegraden i de praktiske øvelser Studerende får større forståelse for øvelserne under forberedelsen Gøre undervisningen sjovere

Hvad gjorde vi Formål; at afdække de studerendes oplevelser af undervisningsforløbene og behov. Lavede to fokusgruppeinterviews og tre evalueringer i forløbet

Fokusgruppeinterviews Studerende oplever: Mange gentagne spørgsmål i øvelserne Frustrationer pga. store informationsmængder Oplever desuden: Vanskeligt for studerende at forberede sig

Tiltag TV-køkken videoer Supplement til lærebogen og som intro til øvelser Blev til sidst lagt ud på youtube og på pc i lab Vanskeligheder 25% så videoen Tekniske problemer ematisk

Evaluering fra studerende Ikke kedeligt at se Rigtig godt - fungerede godt Svært at se Lyden

Evaluering Studerende UCL: Undervisere: Synes det havde været godt til forberedelse og senere forstå øvelsen Undervisere: Adgang til TV-køkken døgnet rundt.; hjemme, i lab Pga. tekniske vanskeligheder, evt. manglende intro er det i år svært at evaluere på en forbedring af undervisningen.

Skriftlig evaluering Eksamens spørgsmål vedrørende indlærte færdigheder blev besvaret bedre end året før. Eksamensspørgsmål vedrørende koblinger mellem færdigheder i praksis og teori var uændrede i forhold til sidste år. Stuarts og pladevalg.

Perspektivering Bruges på samme måde Inddrages tidligere i undervisningen Se videoer hjemmefra Videreudvikling Interaktivt værktøj – besvare spørgsmål Køreprøve

Perspektivering Klargjort læringsmål i forhold til eksamen. Hvordan vil vi se at de er blevet bedre til at løse færdigheds/reflektive spørgsmål? Videoen skal tidligere integreres i undervisningen og eksempelvis anvendes i forbindelse med reflektive spørgsmål. Fx se video inden en time og opfølgende spørgsmål og afsluttende opsamling. PC + højtalere i lab, så sekvens kan ses, når problem/spørgsmål opstår.