Projekt Uddannelsesstart Aabenraa Kommune. Projekt Uddannelsesstart Sammenhæng mellem uddannelse, uddannelsesplaner og uddannelsespålæg Samarbejdspartner:

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
Advertisements

NUVÆRENDE PRAKSIS PÅ UCV: - Anvendelse af almindelige vejledningsmetoder. - Sporadisk intensiveret vejledning (iværksat på baggrund af akut behov). -
Unge på tværs flasher København, 31. marts Når uddannelsespålæg bliver et godt tilbud Uddannelsesstart - Til dig, der er på vej i en erhvervsuddannelse.
AT TRÆDE I DE BEDSTE FODSPOR – FRA PRODUKTIONSSKOLE TIL ERHVERVSUDDANNELSE Under programmet ”Bedre overgang til og fastholdelse i erhvervsuddannelserne”
Sammen kan vi mere – ny brobygning til erhvervsuddannelser og erhvervsliv Velkommen! UU Vestsjælland
Uddannelsessystemet Paradokser og muligheder
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
ProNet Konference – Korsør 29. november 2011 Udfordringer set fra et dansk Jobcenter 2011 Anette Steffensen Arbejdsmarkedsområdets Tværfaglig unge- og.
Formål at give udsatte unge uddannelse og kompetencer, samt netværk unge i projektperiode Fokus på at metodeudvikle ungdomsuddannelsernes parathed.
UU og Jobcentre: hvad virker? Og hvordan?
Mentorordning i Skive.
Tværgående indsats for unge årige
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Øget overgangsfrekvens til de videregående uddannelser
Orientering forældremøde 10. klasse
Orientering forældremøde 9. klasse
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
UU Odense Om at skabe fastholdelse gennem en organiseret mentorindsats i et større byområde.
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Kontanthjælpsreformen
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Virksomhedsskolemodellen 29. september 2014 UU Danmark Samarbejde: UU og Jobcentret – Om unge.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Bekymringsmærker og kontaktvejleder.
UU og Jobcentret Campussamarbejde Signe Molde, Søndag Live
Uddannelsesafklarende samtaler
Fem lærere på mentorkursus
Ungeindsatsen Konference den 4. juni Baggrund UTA-projektet Politisk ønske Byrådsbeslutning april 2009 Etablering oktober 2009.
Virksomhedsservice og mentorprojekt for unge. Virksomhederne kommer ind her Virksomheder ringer til vores callcenter på Virksomhedsservice sidder.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Nye mål – Regeringsgrundlag 2005 Danmark skal have en globaliseringsstrategi, der styrker konkurrenceevne og sammenhængskraft: Danmark som førende vidensamfund.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
Broforløbet – Esbjerg, Varde og Vejen Lars Katzmann - Projektejer Marianne Kirk Nielsen – Projektleder Tina Nielsen – Beskæftigelsesrådgiver Jobcenter.
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
Mentor. Historik Efterår 2010 Ønske: Bringe borger tættere på job og uddannelse Løsning: Overdragelse af borgere fra SEL §85 til afprøvning af arbejdsmarkedsperspektiv.
Insert picture in this frame Grid Projekt Go-For-It Oktober Securitas, Morten Enghave.
Opgaven! Endnu flere unge skal have en ungdomsuddannelse. Færre unge på offentlig forsørgelse. Færre unge på førtidspension.
Love om UU § 19. Ungdommens Uddannelsesvejledning skal gennem en opsøgende og opfølgende indsats tilbyde unge under 25 år, der ikke er i gang med eller.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU’s opgaver Vejledning op til 18 år - Grundskolen – ca. 10 årsværk - 15 – 17 årige –
Bilag 1. Forandringsteori TUP-projekt Én fælles VEU-center tilgang til IKV i AMU 1. Problembeskrivelse VEU-center Nords udbydere mangler en tværgående.
/Bent Storgaard Etablering af UU-Vestegnen Mange opgaveudvidelser siden 2004 ”Uafhængig af sektor- og institutionsinteresser” UU-Vestegnen:
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Overleveringer indenfor specialområdet UU Ringkøbing-Skjern.
1 Erhvervsuddannelserne som mål for brobygningsforløb Beskæftigelsesregion - Syd, Nord, Midt, Hovedstaden og Sjælland, Hovedstaden.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU som indgangen til det kommunale system - bekymringsmærker og kontaktvejlederfunktion.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Projekt fra ufaglært til faglært. Work-shop Et samarbejde mellem Jobcenter Glostrup, Jobcenter Albertslund, CPH West og 3F, FOA og HK København.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Strategier i relation til FØP-reformen, kontanthjælpsreformen og sygedagpengereformen V./ Marianne Sumborg.
Brobygning til uddannelse Seniormanager Andreas Nikolajsen København, 9. januar 2014 Opstartskonference om kontanthjælpsreformen.
Brug for alle Hvad går det ud på? v/ projektchef Jens Hørby Jørgensen.
Fra Jobcenter til uddannelse - og tilbage igen… UU Skives DNA – tværsektorielt samarbejde VUC – en tæt samarbejdspartner Uddannelsessamtale Hvad har vi.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
Beskæftigelsesplan Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ny visitation.
Anne Bjørkmann, studievejleder, IBOS Synsfaglige netværksdage 2016
”Klart jeg kan” Et vejledningsforløb for ledige i Jobcenter Odsherred med fokus på motivation og kompetencer Peter Rummelhoff, områdeleder Jobcenter Odsherred.
Fem lærere på mentorkursus
Mentorprojekt Sisimiut
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Udarbejdet af UU Randers
Kontakt- og tilbudstid
Ungeenheden Frederikshavn Kommune – helhed og samspil
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Ungdomsuddannelse til alle
Kontakt- og tilbudstid 2018
Præsentationens transcript:

Projekt Uddannelsesstart Aabenraa Kommune

Projekt Uddannelsesstart Sammenhæng mellem uddannelse, uddannelsesplaner og uddannelsespålæg Samarbejdspartner: UU, Jobcentret og Erhvervsuddannelserne: Erhvervsuddannelsescenter Syd, Social og Sundhedsskolen Syd og International Business College Aabenraa (HG) Primær målgruppe: Udsatte unge over 18 år, der af Jobcentret henvises til uddannelse (uddannelsespålæg) Sekundær målgruppe: De kommunale aktører omkring de unge samt erhvervsuddannelserne

Beskrivelse af nuværende problemstillinger Udsatte unge, der i dag af Jobcentret henvises til uddannelse, har ofte svært ved at gennemføre den erhvervsuddannelse, de påbegynder. Der kan være bl.a. være tale om unge, der mangler motivation i forhold til deres uddannelsesvalg.

Produkt og metode Produkt: Et afklaringskursus for den unge – brobygning for >18-årige på kontanthjælp med uddannelsespålæg Form: 2 X 2 kursusdage på to af tre deltagende erhvervsuddannelsesinstitutioner en fælles opsamlingsdag, som UU og Jobcenteret står for. Formål: overblik over de mange uddannelsestilbud på erhvervsuddannelsesområdet Understøtte et velovervejet uddannelsesvalg UU og Jobcentret samarbejder om processen en mentor fra Jobcentret vil følge den unge igennem afklaringskurset og ind i uddannelsen.

Arbejdsmetoder og vejledningsmetoder Arbejdsmetoder: Afklaringskursus – brobygning på to erhvervsuddannelser – individuel afklarende samtale – overleveringsmøde Vejledningsprocessen: Under udarbejdelse, men med elementer fra SCCT modellen, hvor der vil være fokus på den unges interesser, formåen og mål.

Hvad vil vi opnå At der er sammenhæng mellem uddannelsespålægget og de uddannelsesplaner, som udarbejdes i UU-regi og på erhvervsuddannelsen At de unge oplever, at de får den nødvendige støtte til at træffe et kvalificeret valg At der fra både kommune og erhvervsuddannelserne er gensidig information om de evt. støtteforanstaltninger, som er etableret eller skal etableres, for at den unge kan gennemføre uddannelsen Tæt opfølgning både op til og efter uddannelsesstart At mindst 70 % af de unge, der indgår, er fastholdt i uddannelsen 6 måneder efter uddannelsesstart

Efter projektet Efter projektperioden forventes det, at de nye arbejdsgange i modellen vil kunne implementeres i den daglige drift i både UU, Jobcentret og på erhvervsuddannelserne. At den sekundære målgruppe opnår fælles referenceramme og gensidig forståelse.