Formidling Skolebiblioteket som ramme for faglig formidling.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Advertisements

Kollegavejledning i teori
Hjalleseskolen – Fremtidens 7. klasser
Danehofskolens værdigrundlag
Læringens fundamentale processer
Overordnet målsætning:
MEDIEKULTUR OG SKOLEKULTUR
Skolebiblioteket indgår som en central del af skolens læringsmiljø og fungerer som skolens innovative, formidlende og pædagogiske læringscenter. Skolebiblioteket.
Kompetenceudvikling gennem SPIDO-konceptet
Hvordan kommer vi videre? - Et oplæg om at navigere i forandringer
Hvad er videnskab? - videnskabsteori i relation til projektarbejde
Kommunikation af resultater
der var engang behandlingspsykiatri Idræt og motion – en ny vej
Læringscentret og nye vejledningsformer
Ledelse i Praksis – 4. aften
Sprog/billeder på Internettet
Udgangspunkt Vibeholmskolen, Digitalisering og medialisering • Digitalisering vedrører teknologi og tekniske løsninger • Medialisering rummer.
UDGANGSPUNKT 6. Februar Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
Digitalisering og medialisering
Darum skole 4. november 2013.
Dagens program  Præsentation af os  Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium, eksamen m.m.)  Øvelse:
Refleksionsopgave Succesruten: Hvad har været motiverende for jer i denne proces? Hvad skete der? Hvem tog ansvar? Hvordan var humøret/stemningen? Hvordan.
Kommunikation.
Kommunikation / it.
Annette Kamp og Pernille Bottrup Nyborg Strand januar 2011
Public Key kryptering INTRODUKTION TIL KRYPTERING.
Zellervidenskabsteori 4. sem. F 05, Wittgenstein 1 tankeeksperiment 1. Eksperiment: Forestil dig følgende situation: du vil sige til et andet menneske.
5. Mediepædagogisk vejledning - tre eksempler
Hvordan passer jeg på mig selv ?
Medialisering og organisationsudvikling Taarnby,
Kulturteori og videns- og oplevelsessamfundets kulturinstitutioner Præsentation d Underviser: Jan Graulund (og evt. NN)
Relationer – børn og voksne
To modsatrettede Opfattelser Organisation, Trojka, 4. udgave, 2007
ALMEN STUDIEFORBEREDELSE AT Hvad er det nu AT er? AT er et samarbejde mellem fag inden for og på tværs af gymnasiets tre faglige hovedområder:
Hvordan afgør vi væsentlighed? Kursus: ‘Væsentlighed’ og miljøvurdering Miljøvurderingsdag 2012.
Regnskab & økonomistyring - Lektion 13 HD 5. semester forår 2010 v/ Jens Godik Højen, April 2010.
Dansen omkring handicapbegrebet
Hvad er forandring?.
Afsenderens eget univers er - naturligt nok - udgangspunkt når budskaber skal formidles. Afsenderens univers er – foruden en masse viden - fyldt med: Afsenderen.
Formidlingsdelen Formidling og metode.
Notat I et notat vil der normalt optræde følgende elementer: – en problemstilling og baggrunden herfor – forskellige løsningsforslag – en gennemført faglig.
Vejlederens kommunikation
Organisation og omverden
Videoanalyse efter VIKOM´s principper:
Karl Tomms Spørgsmålstyper Coaching øvelse Frokost
Dagens program Præsentation af os Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium, eksamen m.m.) Præsentation.
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
Når strategien om innovation skal virkeliggøres - At oversætte strategier KLKs Innovationsdag November 2014 Søren Obed Madsen
ELEV-RELATIONER OG KROPPEN I LÆRINGSRUMMET. HVAD HAR VI GJORT?
4.lektion: Identitet og sociale grupper
Projektleder Gert Melchiorsen, medlem af "Troikaen" Ambassadøruddannelsen Funktionsnedsættelser: Funktionsnedsættelser: –Uoplagthed –Søvnløshed –Døsighed.
2. sem. Valgkursus Formidling af faglig viden – om at forstå og formidle faglige tekster v./ Bo Gerner Nielsen & Martin Thellefsen.
Dialogmøde Forældresamarbejde - forældre og forældrebestyrelsen imellem.
Ved eksamen bliver de studerende prøvet i forhold til deres: Viden om grundlæggende begreber, teorier og forskningstraditioner vedrørende IT som medie.
Ipk-model.2 idé Ideen med at modellere en interpersonel kommunikationssituation – set med videnskabsteoretiske øjne er at vise og give overblik over :
Hvad er markedskommunikation?
Læreren som læringsleder
Medierne og den politiske kommunikation
Sara Mosberg Iversen, MA Kommunikation Medier og Kommunikation, F2005.
Faglige kompetencer I det følgende oplæg, vil jeg først fremhæve særlige aspekter af udviklingen af faglige kompetencer i psykologi og derefter give.
Alternativ reklameassistent
Studie Område 2 Eksamen Fra gymnasieelev til studerende
IT-B: 1.04 Trekantsmodellen
Virksomhedssamarbejde
Matematikvejlederens virke Matematikvejlederuddannelsen ved UCSYD Modulet: ”Elever med særlige behov”
Vidensbaseret praksis i botilbud
Den dobbelte genreforventning
Fagligt udviklingsforløb om e-ressourcer – pust nyt liv i formidlingsarbejdet 11. september 2018.
Vejledning i forflytning
Præsentationens transcript:

Formidling Skolebiblioteket som ramme for faglig formidling

Formidlingsbegrebet Komplekst og tvetydigt – Problemstillinger vedrørende fx viden, læring, dannelse og kommunikation – Formidling som et socialt fænomen, ud fra et potentielt forandringsperspektiv.

Definitioner At formidle betyder ifølge Nu Dansk Ordbog ”at forsøge at viderebringe noget ved at fungere som forbindelsesled” En formidler er således en person der udbreder viden om noget, eller en person der optræder som forbindelsesled Relationel forståelse: Grundlæggende kan formidling opfattes som relationer mellem en formidler, det der formidles og den der formidles til(modtager/målgruppe) Medie Virkemidler Formidler Modtager Indhold

Afsender-budskab-modtager Formidling kan anskues som kommunikationsprocessens delelementer og relationerne mellem disse Vægten kan ligge på forskellige elementer Kommunikation er: ”social interaction through messages” To forståelser 1.Lineærkommunikations- og formidlingsforståelse 2.Produktion og udveksling af betydning Formidlingen som transmission og formidlingen som udveksling og tolkning af betydning (udvendige relationer)

Handlingsrettet formidling Den handlingsrettede forskningstype (Launsø, L & Rieper, O) Formidlingen er et bestemt forhold mellem os og vores omverden, et målrettet forhold. Formidlingen skal virkeliggøre et eller andet endnu ikke virkeliggjort for nogen - det der er vores hensigt. Min handling spalter sig i min handling-for-mig og min handling-for-den-anden. Formidlingen bliver et spejlingsfænomen Formidling som forandring Magt-relationen

Informationsformidling og kulturformidling Det er transmissionsforståelsen af formidling, vi møder i forbindelse med informations- formidlingen, og betydningstolknings- forståelsen vi møder i forbindelse med kulturformidlingen.

Formidlerens arbejde består i at formidle den teoretisk begrundede og praksisanvendelige idé til kollegaen så det både kan ses og mærkes i hverdagen!

Diskussion Hvilke formidlingsmæssige udfordringer ser I omkring indholdet i jeres praksisrefleksion? Hvordan forstår I jeres egen rolle i formidlingsprocessen? Hvilke succeskriterier vil I opstille for processen? Drivkræfter og barrierer?