Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

IT-B: 1.04 Trekantsmodellen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "IT-B: 1.04 Trekantsmodellen"— Præsentationens transcript:

1 IT-B: 1.04 Trekantsmodellen

2 Mediering Hvad vil Mediering sige?
Et redskab medierer mellem brugeren og “genstanden”. Eks. Udgifter og Indtægter bliver vha. Excel (der så er medieringen) til et regnskab Redskabet (Excel) støtter handlemuligheder og erfaringer når det virker. Når det ikke gør rettes opmærksomheden mod redskabet… Og der opstår mulighed for læring. Mediering: formidler, Udligning, formidlende processer. Inden for massekommunikationsforskningen betegner begrebet en kommunikation gennem et medie, hvor både budskabet og relationen mellem afsender og modtager kan blive påvirket af mediet. - Når noget mislykkedes skal man se det som en mulighed for at lære noget nyt.

3 Genstanden??? Genstanden er den arbejdsgenstand der bearbejdes.
Rejseplanen.dk er ikke en bus, men kan fortælle hvor den er. (bussen er arbejdsgenstanden) Udgifter og indtægter er ikke et regnskab, men bliver det I Excel. (udgifter og indtægter er råmateriale og arbejdsgenstande. Regnskabet er genstanden)(Excel er redskabet, der laver medieringen) Andre eksempler?

4 Samarbejde og Arbejdsdeling
Samarbejdsteknologier fremmer samarbejdet. Eksempler: Google Docs, LMS, OneNote Arbejdsdeling er stadig nødvendigt I visse værktøjer. Eksempler: Word, Excel, etc.

5 Workflows Et workflow kan ses som et redskab til arbejdsdeling.
Alle deltagere har bestemte opgaver under udførelsen af et workflow. Diskussion: Hvad for man ud af at benytte et workflow? Et workflow er med til at sikre en effektivisere en arbejdsgang. Et workflow sikrer ensartet kvalitet. Bemærk: ensartet kvalitet er ikke det samme som høj kvalitet!

6 Aktiv og Passiv Mediering
Hvad betyder mediering? Hvad er forskellen på aktiv og passiv mediering? Aktiv mediering overtager og automatiserer handlemuligheder. Eksempel: Robotter, samlebånd, etc. Passiv mediering understøtter og udvider handlemuligheder. Eksempel: , chat, Facebook, etc. Diskussion: Er Word et eksempel på passiv eller aktiv mediering?

7 Trekantsmodellen

8 Sammenbrud og læring Påstand: Læring sker når man oplever sammenbrud.
Eksempel: Tastaturgenveje. Nye og ukendte funktioner forårsager sammenbrud. Modsætningsfyldte handlinger forårsager sammenbrud. Eksempel: Samtidig brug af Word.

9 Aktivitetsnetværk En handling udføres sjældent I isolation.
Scenarie: Du bliver bedt om at lave en præsentation af et nyt produkt for din virksomhed. Du skal tage højde for: Grafisk materiale. Ordlyd. Layout. Diskuter I grupper hvilke aktiviteter der vil være involveret I processen.


Download ppt "IT-B: 1.04 Trekantsmodellen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google