Faglig fordybelse i indskolingen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Forældreorientering Skolereformen.
Advertisements

Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Information om folkeskolereformen tirsdag den 29. april 2014 mellemtrinnet.
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 22. maj 2014.
Skolereformen på Peder Syv Skolen
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Information om folkeskolereformen mandag den 28
LÆSNING på Ahlmann - Skolen
Velkommen til informationsmøde på Vrejlev-Hæstrup Skole
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
VELKOMMEN TIL HUSET VENTURE FRIHED UNDER ANSVAR…. DIT LIV – DIT VALG……
Program: Overblik over fagfordelingen Velkomst Skolereformen generelt
Handleplan for læsning Tårnby Kommune
Et væksthus for børn og voksne
VELKOMMEN TIL FORÆLDREMØDE. REFORMENS MÅL ER: • AT GØRE FOLKESKOLEN ENDNU BEDRE OG UDFORDRE ALLE ELEVER, SÅ DE BLIVER SÅ DYGTIGE, SOM DE KAN • AT HÆVE.
Skolereform ’14 - Gesten Skole (børnecenter)
Skolereformen Overordnede mål:
Skolereform august 2014………………
Informationsmøde, onsdag d. 14. maj kl – 18.00
Folkeskolereform på Mølleskolen 2014
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Handleplan for læsning Tårnby Kommune
Folkeskolereformen2014.
2014. Skolen inddeles  Indskoling – 0.-3.kl med følgende lærer: Annette, Tina, Henriette, Julie, Lisbeth, Eigil, Hans-Jørgen, Andres, Louise, Janne og.
FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Tre klare nationale mål
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
Lektiehjælp og faglig fordybelse Lektiehjælp og faglig fordybelse frem til næste folketingsvalg: - Skolen skal tilbyde børnene lektiehjælp og faglig fordybelse.
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Fælles forældremøde klasse om 2014 Mål: At forældrene går fra mødet med et klart billede af deres børns skole- og fritidsdag fra skoleåret 14/15.
Fælles forældremøde klasse om 2014 Mål: At forældrene går fra mødet med et klart billede af deres børns skole- og fritidsdag fra skoleåret 14/15.
Folkeskolereform Version 1.0
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Faglig fordybelse i indskolingen
Ændringer i forbindelse med reformen Med den nye reform indføres følgende ændringer af timefordelingen i udskolingen : Dansk i klasse får eleverne.
Velkommen - Informationsmøde om kommende skoleår.
Folkeskolereformen på vores skole
Folkeskolereform på Vestre Skole 2014
HVAD BETYDER SKOLEREFORMEN FOR MIG SOM FORÆLDER PÅ NORDBYSKOLEN? Som forælder på Nordbyskolen vil du til næste skoleår møde nye ting, men det meste vil.
Skolereformen, Hattingskolen
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
I NFORMATIONSMØDE FOR FORÆLDRE PÅ B RØRUPSKOLEN. Onsdag den 14. maj 2014.
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 12. juni 2014.
Informationsmøde om skolereformen 17. Juni 2014 Nordals Skolen.
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
Det brede læringsbånd Ejerslykkeskolen. Ramme Indskoling i 3 spor 235 elever 4 børnehaveklasseledere. 20 lærere 4 pædagogmedhjælpere (6 lektioner) 10.
Hvad betyder skolereformen for mig som elev på nordbyskolen?
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
Faglig fordybelse/lektiecafe.  Hvordan får vi elever og forældre til at tilmelde sig i en længere skoledag, når tilbuddet ligger sidst på dagen, er frivilligt.
For førskolegruppens forældre
Jo mere man læser, jo tidligere bliver man en hurtig og sikker læser.
Kokkedal Skolens børnehaveklasse
Kokkedal Skolens børnehaveklasse
Velkommen tilbage til udskolingen
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
 1. Velkomst og præsentation  2. Kort gennemgang af reformen  3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen  4. Skolebestyrelsen  5. Farvel Velkommen.
Læringsreformen Hvad er formålet med reformen? – Formålet er: – at alle elever skal blive så dygtige, som de kan blive – at mindske betydningen af den.
Skolestart Program Velkomst Lovgrundlag og trinmål for 0. klasse
FOLKESKOLEREFORM FELDBORG SKOLE JUNI TRE MÅL  FOLKESKOLEN SKAL UDFORDRE ALLE ELEVER, SÅ DE BLIVER SÅ DYGTIGE, DE KAN  FOLKESKOLEN SKAL MINDSKE.
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
Velkommen til orientering om folkeskolereformen 10.juni 2014 på Arden Skole Program: 1. Information om den nye folkeskolereform 2. Hvordan gennemfører.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Præsentationens transcript:

Faglig fordybelse i indskolingen Ifølge den nye skolereform skal alle elever i skoleåret 2014-15 have tilbud om lektiecafe eller faglig fordybelse. Elever i 0. -3 klasse skal have tilbud om lektiecafe eller faglig fordybelse i 2 timer om ugen, i 4.- 6. klasse tre timer om ugen, og elever i 7.-9. klasse skal have tilbud om lektiecafe eller faglig fordybelse i 2 timer om ugen. I Indskolingen foregår lektiecafeen for 0. -3 klasse i tæt samarbejde med SFO én. På Grønnevang skole har vi et ønske om at give et varieret tilbud om faglig fordybelse på alle årgange. Vi ved, at børn lærer bedst og mest, når de selv er med til at opstille læringsmål/mål for egen læring. Derfor arbejder vi dels i de enkelte fag og i vores elevsamtaler, med at tydeliggøre målene for hver enkelt forløb, og med at hjælpe eleverne med selv at sætte mål for egen læring. Vi har et ønske om at eleverne derved alene, sammen med forældre, den kontakt voksne, klassekoordinator o.s.v. kan sætte mål for egen læring , og at de via holdundervisning eller kursusforløb i den faglige fordybelsestid, kan få kvalificeret hjælp til at nå disse mål. På de næste sider kan du læse om de hold, man kan tilmelde sig i dette skoleår.

Lektiecafe I lektiecafeen kan du komme forbi og få en lærer til at hjælpe dig med at komme i gang, komme videre eller få afsluttet et stykke arbejde. Her kan du sidde alene og fordybe dig i tingene, eller du kan sidde sammen med klassekammerater og samarbejde med dem om dagens arbejde. Målgruppe: Alle er velkommen. Sted: Lektiecafeen foregår på skolebiblioteket eller i SFO For 0 .- 3 klasse har lektiecafeen åben Tirsdag 13.00-14.00 og torsdag 13.00 – 14.00 Tilmelding: Man skal ikke tilmelde sig holdet, men møder blot op, når ens daglige undervisning slutter

Særlige tilbud for 0. – 3. klasse Motorik. Efter screening af eleverne i 0. og 1. klasse, tilbydes nogle af dem et særlig kurs i motorik med det formål at styrke den enkelte elevs motoriske udvikling og læring. Kurset tilbydes kun udvalgte elever. Forældrene orienteres om kursusstart Programmet CD - ord gør det nemmere! Vi tilbyder et kursus i CD-ord, for elever, der gerne  vil have hjælp til stavning på pc. Programmet giver dig hjælp til at mestre skrivning på pc? CD-ord kan læse ordene højt, som du skriver, kan komme med ordforslag og du kan bruge det på internettet". Du kan også bruge programmet hjemme. Eleverne tilmeldes i samarbejde med forældre og lærerne. Læseløft på 3. årgang Her tilbydes et lille hold på max. 6 elever fra 3. årgang en periode med fokus på læsetræning. I 3. klasse er der mange læsetekster i alle fag. Vi vil, i samarbejde med klassens lærere, arbejde med læsehastighed, læseforståelse og læsestrategier. Holdet er ikke tiltænkt elever med læsevanskeligheder, men elever, der lige mangler et skub til at få sat turbo på læsningen. Eleverne tilmeldes i samarbejde med forældre og lærere DSA -kurser Vores dansk som andetsprogs elever tilbydes særlige værksteds- aktiviteter for at styrke den enkelte barns sproglige udvikling. Der vil være særligt fokus på naturfag.

Værksteder i SFO´ en Følgende kurser vil blive tilbudt i løbet af skoleåret tirsdag og torsdag kl 13-14 0. – 1. klasse tilbydes i perioder: Fortællerværksted Læsehule Natur værksted Malerværksted Hip hop med drenge Yoga/børnemassage Drama/teater 2. -3. klasse tilbydes i perioder: Byg en sæbekassebil Løbe/crossgymnastik Papirsrollespil Medieværksted ”byg en computer Tilmelding til disse kurser vil ske i samarbejde med SFO én