Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Velkommen tilbage til udskolingen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Velkommen tilbage til udskolingen"— Præsentationens transcript:

1 Velkommen tilbage til udskolingen

2 Velkommen til en ny folkeskole, til nye oplevelser, og nyt skema
Velkommen til en ny folkeskole, til nye oplevelser, og nyt skema. Og til rigtig meget af det du kender…..

3 Skolereformen https://publisher.qbrick.com/Embed.aspx?mid=9991A52E

4 Alle elever skal blive så dygtige som muligt.
Man skal vide hvad man skal lære, så man ved hvad man skal øve sig på. Man skal vide hvad læreren kigger efter, når man skal have sin evaluering. Det er det I kender som/vil lære at kende som læringsmålene.

5 Ny opmærksomhed på fravær
Nyt digitalt registreringsværktøj. Direkte registrering i klassen, med sms besked til forældrene, når man ikke er mødt i til undervisning.

6 Alle elever i udskolingen skal hjælpes videre i en uddannelse.
Brobygning og samarbejde med virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Focus på uddannelsesparathed. Vejledningsforløb for dem, der er usikre på, hvad de vil uddanne sig til, og som ikke ved, hvad de er dygtige til.

7 Længere og mere varieret skoledag.
Det er det, der er interessant. Hvordan kommer det så til at foregå?

8 Mit skema – et eksempel 7-9 årgang
Mandag tirsdag onsdag torsdag fredag Indflyvning Konfirmation/ LP/Team News Tværsdag for alle elever i udskolingen til 15.00 Halve eller hele fagdage, eller anden anderledes undervisning Matematik Tysk Linjedag for 7-9 årgang Engelsk Dansk Geografi Biologi Idræt Fysik/kemi Faglig læsning IMOL IMOL  Formiddagspause Eftermiddagspause

9 Mit skema – et eksempel 6. årgang
Mandag tirsdag onsdag torsdag fredag Indflyvning Konfirmation/ LP/Team News Tværsdag for alle elever i udskolingen til 15.00 Halve eller hele fagdage, eller anden anderledes undervisning Matematik Tysk Natur/Teknik Engelsk Natur/teknik Dansk Historie Idræt Kristendom IMOL Slut 14.30 Slut 15.00 Slut 15.30 Formiddagspause Eftermiddagspause

10 Indflyvning? 5. Minutter til at komme ind i klassen og blive klar til at starte skoledagen.

11 News? Vi prøver at stille skarpt på alt det, der foregår uden for skoleporten. Få øjnene op for-, forstå og stille spørgsmål til- og forstå at handle i- det omgivende samfund.

12 Undervisning og pauser
1 times pause hver dag fordelt på 3-4 pauser Pausen ligger, der hvor det giver mening: Når man skal flytte sig fra fag til fag Når man skal flytte sig fra lokale til lokale Når man har et naturligt break i undervisningen DET ER LÆRERNE, DER BESTEMMER, hvornår man har pause.

13 Tværsdagene I udskolingen har vi tværsdag hver fredag. En tværsdag er en dag med mere sammenhængende undervisning, her har man nemlig en ½ eller en hel fagdag, et kursus eller noget helt andet.

14 Tværsdagene Vi håber at tværsdagene giver bedre tid til fordybelse, ture ud i verden for at se og opleve, praktisk undervisning, udeskole, forsøg, eksperimenter og bevægelse.

15 Linjedage ”Længere og mere sammenhængende undervisning”
Linjedagene fortsætter på 7-9 årgang. Det er hele onsdagen fra kl til 15.30 Der er ingen linjeundervisning om fredagen i år.

16 Bevægelse i undervisningen
Vi ved, at man lærer og husker bedre, hvis man bevæger sig, mens man lærer, eller hvis man lærer og bevæger sig i intervaller. I udskolingen vil vi øve os på, at alle undervisningsmoduler indeholder 5-7 minutters bevægelse.

17 IMOL/Faglig fordybelse
Du har mulighed for at få hjælp til dine lektier, eller fordybe dig i nye eller kendte discipliner i de skemaperioder der hedder IMOL (Individuel målsætning og læring) Du vil i senere få et helt kursusprogram for disse perioder. IMOL er i dette skoleår et tilbud og deltagelsen aftales med dine forældre.

18 Elevsamtaler og kontaktlærer
Fra 7-9 klasse får alle elever en kontaktlærer. Det er din helt personlige ”ven i nøden”, mentor og vejleder. Du har 4-8 elevsamtaler med din kontaktlærer om året. Her hjælper I hinanden med at sætte individuelle/personlige mål for dette skoleår. I taler om din trivsel og din skoledag, og om hvilke kurser, du med fordel kunne vælge i din IMOL tid.

19 En ny måde at være lærer på.
Klasselærer Kontaktlærer Skole-hjemsamtaler Træffe-/telefontid Fleksibel arbejdstid Faste mødetider Telefon Mail Intra fungerer som sædvanligt.

20 IT i undervisningen IT skal være en del af alle fag i folkeskolen.
For at lette hverdagen i klassen, er det en fordel, hvis man selv medbringer en computer i undervisningen. Vi beder om, at du tager din egen computer med i skole. Alle elever, som har computer med i skolen, kan selvfølgelig få et aflåseligt skab, så computeren er ordentligt sikret.

21 Særlige dage og forløb i år
Naturfagsuge Skøn skole uge Projektuge Sexet fredag Linjeuge og meget meget mere…….

22 Særligt for 6. årgang Edison i efteråret.
DM i madkundskab i efteråret. Musik/Revyuge i uge 4. Naturfagsmarathon Kurser i Håndværk og design. Og meget meget mere…….

23 Særligt for 7. årgang Faglig læsning på 7. årgang.
Et fag man kun har på Grønnevang skole. Vi kan se, at vores elever bliver meget dygtigere til at læse, når de får nogle redskaber til det. 7. Årgang skal være mentorer, for femte klasse, og skal sørge for at hjælpe dem godt over i udskolingen.

24 Mentor og mentee 6. årgang har fået en mentorklasse (8. klasse)
Og hver elev på 6. klasse har en mentor i 8. klasse. Hvis ikke det er på plads, så er det noget vi skal have styr på. Elev til elev. Sammen om læring Sammen om at skabe trivsel.

25 Særligt for 8. årgang Mentorer for 6. årgang.
Lejrskole.....til Bornholm, Borneo, Berlin eller Bredebro???? Og brobygning til ungdomsuddannelserne.

26 Særlig for 9. årgang Behøver vi sige mere om det…….
Og så selvfølge optagelse på en ungdomsuddannelse

27 Tag lige en pause til at tale om og fordøje den omgang, så vender vi tilbage med nyt om IMOL /den faglige fordybelse…..

28 IMOL /Faglig fordybelse
Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Lektiecafe Skoleskak Gospel 6 Lektiecafe Skriveværksted Lektiehjælp DSA Skoleskak Zumba 1

29 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Lektiecafe Turbomatematik 8 Zumba 2 Skolekor 7-9 Skriveværksted Ekstra matematik 8 Diverse 10 ugers kurser f.eks. kinesisk Turbomatematik 9-7 In english please Skoleband/sammespil Ekstra matematik 9-7 Mindfullness IT klar f.eks. Klar, parat eksamen snart - Fysik Afspænding f.eks. Skoleband/sammenspil f.eks. Klar parat eksamen snart – Skriv dansk

30 Start? Lektiehjælp og de fleste andre hold starter allerede i morgen (tirsdag). Se info om tid og sted på infotavlerne i husene. Se i øvrigt kursusbeskrivelser andre informationer i de nye glasskab (kommer om nogle dage) i blok D foran madkundskabs lokalet.

31 Tilmelding til IMOL/Faglig fordybelse
Lektiehjælp møder du bare frem til - Ingen begrænsning Tilmelding til hold, ved at møde op til undervisningen. De kort kurser skriver du dig på sammen med din kontaktlærer. Nogle hold har begrænset deltagerantal. Nogle hold lukker for optag efter nogle uger. Forældre kan lave aftale om fast lektiehjælp.


Download ppt "Velkommen tilbage til udskolingen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google