Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Danehofskolens værdigrundlag
Advertisements

Skolereform august 2014………………
Set i forældreperspektiv
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Klarup Skole Hellasvej Klarup Tlf:
Hierarki for styringsredskaber
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Den gode klasse Forældrenes rolle
Et væksthus for børn og voksne
Folkeskole-reformen August 2014.
Lærerprofessionen.
Skolebestyrelsesdrøftelse 2009
Forældremøde X årgang.
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Skolereform august 2014………………
Vision Uddannelsesparate unge
Fakta om Bakkeskolen en moderne klyngeopdelt skole ca. 600 elever
Jeg støtter barnet ved:
Værdiregelsæt… Ørslev Skole… Klik dig frem vha. musen / piletasterne.
Informationsmøde vedr. skolestart Træd varsomt – her bliver mennesker til det allervigtigste for et menneske er at kunne klare sig selv – blive.
Målsætning og værdigrundlag for Sølvgades Skole Målet er, at eleverne på Sølvgades Skole bevarer lysten til at lære, at være nysgerrige, selvstændige og.
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Forældremøde på Outrup Skole
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Mobning er: Man bliver mobbet, når andre børn bliver ved med at drille en, og man synes, det ikke er sjovt.
Folkeskolereform 2014.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Velkommen til Rungsted Skole
INDSKRIVNINGSMØDE.
Informationsmøde på Byvangskolen
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. kl. Type Navn
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
O RIENTERINGSMØDE FOR KOMMENDE 0. KLASSE. D AGSORDEN Præsentation af Langsøskolen Fra børnehave til skole Ny på en skole Forventninger til forældresamarbejdet.
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
Dit barn gør ikke hvad du siger men hvad du gør
Konfliktforebyggelse
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
VIRUPSKOLEN ORIENTERINGSAFTEN 2010/11 FOR KOMMENDE BØRNEHAVEKLASSEFORÆLDRE Den 18. november 2010 kl –
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Orienteringsmøde Torstorp Skole.
Skolestart Program Velkomst Lovgrundlag og trinmål for 0. klasse
Informationsmøde for forældre til kommende børnehaveklassebørn
Glimt fra børnehaveklassens dagligdag august til oktober 2011.
Lærer professionen Pecha kucha Maja Søgaard
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
Fra børnehave til SFO/Skole Forældremøde Vindinge Børnehus/Vindinge skole 21. Oktober 2015.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Orienteringsaften børnehaveklasser 15/16. Bekendtgørelse Børnehaveklassens overordnede målBørnehaveklassens overordnede mål § 1. Eleverne skal i børnehaveklassen.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV Type Navn
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
HVORDAN DEFINERER VI DET I BV 3
Fleksible fællesskaber
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Præsentationens transcript:

Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14

Bekendtgørelse Børnehaveklassens overordnede mål § 1. Undervisningen i børnehaveklassen skal være med til at lægge fundamentet for skolens arbejde med elevernes alsidige personlige udvikling ved at give det enkelte barn udfordringer, der udvikler barnets nysgerrighed, videbegær og lyst til at lære og gør barnet fortroligt med skolen. Stk. 2. Det tilstræbes, at børnene som en del af den alsidige personlige udvikling tilegner sig viden og færdigheder, som undervisningen i skolens grundlæggende fag kan bygge videre på. Stk. 3. Undervisningen i børnehaveklassen skal skabe sammenhæng både mellem børnenes overgang fra hjem og dagtilbud til skolen og mellem børnehaveklasse, de efterfølgende klassetrin og skolefritidsordning/dagtilbud.

Indholdet skal mindst omfatte følgende temaer: 1)   Sprog og udtryksformer. 2)   Naturen og naturfaglige fænomener 3)   Det praktisk musiske 4)   Bevægelse og motorik. 5)   Sociale færdigheder. 6)   Samvær og samarbejde.

Vores værdigrundlag Værdigrundlag Dette værdigrundlag er den røde tråd i elevernes skoleforløb og i alle medarbejderes arbejdsliv: BAKKEGÅRDSSKOLEN - En god skole for alle - Alle mennesker er forskellige og unikke - Respekt for mangfoldighed er det bærende fundament for Bakkegårdsskolen   Vi værdsætter de forskelliges resurser Vi tror på, at alle yder deres bedste Vi ved, vi gør en forskel, og tør vise, hvem vi er Vi er forpligtet på dialogen Vi viser vores holdninger i forhold til værdigrundlaget og handler derefter

Trivsel Bakkegårdsskolens trivselspolitik Det er en meget væsentlig forudsætning for os på Bakkegårdsskolen, at skolens elever trives og har det godt med sig selv, blandt og med andre. På Bakkegårdsskolen ønsker vi en skolegang med trivsel, der bygger på succesoplevelser for den enkelte elev. En skolegang, hvor der gennem positive relationer i undervisnings- og fritidsdel, skabes grobund for accept og respekt for hinandens forskelligheder. En skolegang, hvor det enkelte barn bliver set, hørt og forstået – hvor det får lov at udvikle sig i et trygt miljø, såvel fagligt som socialt med synlige og rummelige voksne medspillere. Derfor er vores fælles opgave at skabe et miljø, hvor eleverne trives og ingen mobbes. Vi vil ikke have, at nogen mobbes. Vi skal tydeligt vise, at mobning er uacceptabel. Vi gør noget ved det hver gang!

Klar tolerance – på den gode måde Derfor forventer vi, at alle på skolen skal:   tale pænt til hinanden og om hinanden passe på skolens materialer og ting og bidrage til at holde orden hjælpe hinanden med at løse konflikter på en god måde og tænke over, hvordan ens adfærd opfattes af andre med forståelse for skelnen mellem sjov og alvor udvise en adfærd der bidrager positivt til det sociale fællesskab handle så ovenstående er synligt Denne politik bygger på en positiv tilgang til vores Klar-tolerance-politik, som I kender, og som beskriver, hvad vi ikke vil acceptere, nemlig: at bruge et groft eller nedladende sprog over for andre elever og/eller ansatte at lave hærværk mod inventar eller bygninger at fremsætte trusler at være voldelig at udvise en adfærd, som virker skræmmende eller krænkende på andre elever og/eller ansatte Vedtaget i Pædagogisk Råd og Skolebestyrelsen 2010

Skolens forventninger Det er af afgørende betydning, at skole og forældre samarbejder om udviklingen af det enkelte barns selvtillid og selvværd, og at der samarbejdes om det sociale liv i klasserne, således at man lige fra skolestarten har fokus på dette område. Det vil også medføre, at det bliver lettere at løse de uundgåelige konflikter, der fra tid til anden opstår mellem børnene, hvis forældregruppen omkring den enkelte klasse har tillid til og er fortrolige med de øvrige forældre og lærere.

Hvad betyder det at skulle starte ?

Skolens organisation pr. august 2009 Indskoling = 0.- 4. klasse Udskoling = 5.- 9. klasse 1. klasselærer deltager 2-3 timer ugentligt i bh. Klassen og holddeling Lærere og pædagoger arbejder sammen

Hvad er god undervisning ?

Hvad er god undervisning ?

Sammenhængen mellem trivsel og faglighed

http://www.aarhus.dk/da/borger/familie-boern-og-unge/Skole/Skolestart/

Skoleindskrivning Skal foregå digitalt via NEMID Forældresamtaler d. - 7. januar fra kl. 7.30 – 14.00 - 10. januar fra kl. 14.00-18.00 Samtalen er uden børn – der kommer senere børneindskrivning i foråret!