LP-tovholder på Antvorskov Skole på 4. år

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Advertisements

Landskonference - dagtilbud April 2013 Projektchef Tanja Miller ph.d.
Finsenscentret den 25. marts 2014
At forholde sig professionelt Anne Skov
Medarbejderudviklingssamtalen
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Hvad er LP- modellen? En model til pædagogisk analyse og tiltagsudvikling udviklet ud fra forskningsbaseret viden. Lærerne tager udgangspunkt i udfordringer.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KORT TIL HANDLING - PSYKISK ARBEJDSMILJØ I SYGEPLEJEN.
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Mercantec NU forstår jeg det! Gennem bedre faglig læring til større faglig forståelse Mercantec.
TIP TEAMET Teamet for inkluderende pædagogik
Jørn Nielsen klinisk psykolog ph.d.
Forældremøde X årgang.
LP-MODELLEN LP-modellen Hamar uge Mandag aften
Sprogpakken Forældresamarbejde.
Når hospital og kommuner samarbejder om genoptræning
Inklusion i Børneinstitution Højme
Modul 5 Videndeling, visitering og virksomheder. Kvalificeringsforløbets opbygning Modul 1.Udfordringen og kendskab til hinanden Modul 2.Praktisk viden.
Talentinternat modul 3..
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Fra innovation til projektudvikling
Netværksmødet Professionelle relationer i tværfagligt samarbejde med kvalitet og effektivitet 2012.
Vejledningsforløb med læringskontrakt
Midtvejsstatus for pilotprojektet LP-modellen i det kommunale dagtilbud Octavia, Roskilde 14.september 2010 kl Pia Guttorm & Ole Hansen.
Brug af progressionstræ i fagteam og netværk Martin K. Sillasen
Lean Netværk AAU.
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Velkommen til Absalonskolen i Holbæk
LP som skoleudvikling – et perspektiv udefra og ind i modellen
1 Vejlednings- opgaven Tirsdag aften v. Adjunkt Martin Finderup Andersen.
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Det gode skolelederliv Baggrund Proces Resultater Status – hvad er opgaven nu?
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra skolens ledelsesteams’ selvevaluering.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
John MarquardtSamarbejde og motivation Projekt: Sæt viden i bevægelse Samarbejde og motivation John Marquardt Klinisk psykolog Den 23. maj 2011 Regionsgården.
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
Praksisopgave 1 Intro til praksisopgave 1 2. Dag 1.
1 Hvordan implementeres mainstreaming tankegangen og værktøjerne i den kommunale organisation v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune TOVHOLDER.
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
1 Vejlednings- opgaven v. projektleder Martin Finderup Andersen.
Vejlederens kommunikation
Hvad er LP-modellen? LP-modellen er udviklet af professor Thomas Nordahl 3-årigt forskningsbaseret projekt En model til pædagogisk analyse og handleplaner.
Souschef Britta Thomsen Matematikvejleder Stine Dunkan
Medborger- skab og uformel læring Overgang og samarbejde mellem skole og klub Inklusion og rummelighed i klubberne Opsøgende og forebyggende arbejde Samarbejde.
Den nationale faggruppe Fagmoduler til yngste. Faggruppens overvejelser og principper Arbejdet blev som sagt skudt i gang ultimo november 14. december.
Lægedage Sammenhængende patientforløb – hvad skal der til? Oplevelser fra en kommunal hverdag og en hjemmesygeplejerskes beretninger Kommunalt perspektiv.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
LP-MODELLEN Vejlednings-opgaven Tirsdag aften
Dagsorden Alle ”kender” Hattie
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Præsentation af egen institution En forudsætning for en konstruktiv erfaringsudveksling og sparring indenfor netværket er, at kendskabet til hinanden er.
Nedbryd de strukturer, der forhindrer vidensdeling Mette Mønsted
LP-MODELLEN ● FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER
”Supervision og feedback” Skoletjenesten Den 10. september 2015.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Undervisning/vejledning - Hvordan kan man gøre? 1.
TYSK – STX /VALGFAG FREDERICIA GYMNASIUM FREDERIKSBERG GYMNASIUM FIP-KURSUS - BENTE HANSEN Faglig udvikling I Praksis.
Implementering LP og PALS Erfaringsopsamling den 3. juni 2010 Birgit Ryberg.
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
SMTTE-Modellen Sammenhæng Evaluering Mål Tiltag Tegn Hvad vil vi?
Arbejdsmiljøgruppens ansvar, etik og samarbejde
Dialogmøde Dagtilbud Svendborg d
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Digital forandringsledelse
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

LP-tovholder på Antvorskov Skole på 4. år Ulla Hass Hansen LP-tovholder på Antvorskov Skole på 4. år

LP-tovholdere Hvilke udfordringer kan I møde, hvad vil det sige at være tovholder hvad skal I være opmærksomme på, hvor er der eventuelle faldgruber, hvad skal I glæde jer til, hvordan kan I bruge hinanden, hvordan bruges referatskabelonen? Dagens program Praksis på Antvorskov Skole - Hvor begyndte vi, og hvor er vi lige nu? - Hvordan arbejder vi med LP? - Tovholderrollen Dagsorden/referatskabelon Jeres fremtid som tovholdere

Begyndelsen på Antvorskov Skole ”Implementeringen af LP-modellen er afhængig af lærernes integritet og loyalitet. Det vil sige, at modellen skal anvendes i overensstemmelse med den fremgangsmåde og de principper, der er beskrevet” Hvor startede vi på Antvorskov Skole? Kultur Den ny rolle som tovholder

Tovholderen som nøgleperson Hvad indebærer det at være tovholder? Sørge for: Mødeindkaldelse, referent, hyggeansvalig, at mødet begynder til tiden, at modellen følges og at referatet lægges i samlemappe Være en tilpas forstyrrelse/turde stille spørgsmålene Gennemgang af udvalgte bøger Hvordan får man implementeret ny viden i LP-grupperne Sparring Tovholder i hinandens grupper Observation af praksis Bindeled mellem LP-gruppe og psykologer

Mit bud på tovholderrollen ”I virkeligheden drejer det sig netop om at flytte fokus fra det personlige til udviklingen af faglige kompetencer.” En ønskeposition Påtage sig lederpositionen uden formelt at have den Anerkendende i forhold til kollegaerne Være struktureret – holde tidsramme/ fokus God kommunikator – tilpas forstyrrelse Kendskab til gruppedynamik Tilhænger af modellen Ville samarbejdet med ledelse og de andre tovholdere

Tovholdermøderne LP-modellen skal jo netop anvendes for at finde frem til hensigtsmæssige pædagogiske tiltag med udgangspunkt i de udfordringer, som findes i skolens hverdag – MEN hvad gør vi, når alle ikke kan se udfordringerne? Tydelig støtte og prioritering fra ledelsens side Tovholdermøderne: Den hårde ramme Den bløde ramme Den gode historie

Tovholdermøderne Eksempler: Indblik i hinandens praksis – fælles ansvar Helt konkrete eksempler Der er aldrig nogen problemer i mine timer? Jeg kommer altså ikke på mandag! Metakommunikationskort Øvelser (De tre perspektiver og ”spejlægget”) E-learningsforløb (Klasseledelse) Tovholderdag (Spørgeteknik og observation) Viderudvikling og nye tiltag LP år 4 og 5 - Status og fremtid, hvordan gør vi? - LP-træet (Feedback, tydelighed, vidensdeling og læreren/pædagogen som opretholdende faktor)

Ny referatskabelon Referatskabelon v. 2.0 Hvordan bruges den? Hvad skal I være særlige opmærksomme på? Diskussionspunkter: - Lukkede eller åbne referater? - Valg af cases i starten - Hvordan skal vores se ud/hvad skal den indeholde? - Initiativ og ansvarlighed/afprøvning og respons

Kirsebærret på toppen Fælles sprog og koordineret forståelse Flere åbne døre Fælles fagligt ansvar Sætter os selv i spil som aktører Større viden om og flere input til problemstillinger Forskellige perspektiver Opkvalificering af samarbejdet Sparring mellem faggrupper