D-klasserne på Borupgårdskolen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Velkommen på Skibet Skole
Hvad er familieklassen
Set i forældreperspektiv
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 22. maj 2014.
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
Klarup Skole Hellasvej Klarup Tlf:
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Struktur Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 08:
Forædremøde den
Et væksthus for børn og voksne
Temadag 16. august 2010 Projekt ”Sæt viden i bevægelse”
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
Forældremøde X årgang.
Ændringerne Understøttende undervisning Uge-struktur ??
Skolereformen Overordnede mål:
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
Børnehaveklassen Velkommen til Hunderupskolen.
Informationsmøde, onsdag d. 14. maj kl – 18.00
Rullende skolestart August Forældre samt personale i daginstitutionerne Velkommen til orienteringsmøde 10. februar kl
Skolereformen på Søndersøskolen
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
Program Velkomst og intro! Opdeling i arbejdsgrupper.
Hvem er vi?. En ganske almindelig folkeskole i Halsnæs Kommune, der ligger i et socialt belastet område 480 elever fra Bh-klasse til 10. Klasse Vi er.
Folkeskolereformen2014.
2014. Skolen inddeles  Indskoling – 0.-3.kl med følgende lærer: Annette, Tina, Henriette, Julie, Lisbeth, Eigil, Hans-Jørgen, Andres, Louise, Janne og.
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Tre klare nationale mål
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
Fælles forældremøde klasse om 2014 Mål: At forældrene går fra mødet med et klart billede af deres børns skole- og fritidsdag fra skoleåret 14/15.
Fælles forældremøde klasse om 2014 Mål: At forældrene går fra mødet med et klart billede af deres børns skole- og fritidsdag fra skoleåret 14/15.
Folkeskolereform Version 1.0
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Ressourcecenteret Specialreform 2.0: Oprettelse af ressourcecentre på alle folkeskoler i København Mål: At styrke tidlig indsats og bedre inklusion Sikre.
Velkommen til Orientering om:  Projekt ”Fleksibel skolestart”.  Heldagsskole og det brede læringsbånd.
Velkommen til informationsaften på Enghaveskolen.
Folkeskolereformen på vores skole
Folkeskolereform på Vestre Skole 2014
Folkeskolereform 2014.
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
NETVÆRKSMØDE OM UU, FOLKESKOLE & UNGDOMSUDDANNELSERNE Forventninger, muligheder, udfordringer & handlinger i lyset af folkeskolereform og omlægninger af.
Velkommen.
Fastholdelsesvejledning
Folkeskolereform Camilla: Velkomst.
Skolereform – Fourfeldtskolen 2014 Steffen Lawaetz
Kildeskolen Kildeskolens struktur. Skolens formål skabe et alsidigt og udfordrende læringsmiljø danne grupper af en størrelse som præges af mangfoldighed.
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
Informationsaften på den nye distriktsskole i Skovlunde.
Velkommen til forårs SFO på Hunderupskolen
Gentofte Kommune Skolestart Børnehaveklasse er obligatorisk Skolestart og barnets alder - Børn der fylder 6 eller 7 år i 2014 skal starte i børnehaveklasse.
Velkommen til Fyraftensmøde 26.marts 2014 på Rosendalskolen
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Velkommen til Vestervangsskolen
Inklusion og Specialviden
Velkommen til orientering om folkeskolereformen 10.juni 2014 på Arden Skole Program: 1. Information om den nye folkeskolereform 2. Hvordan gennemfører.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU som indgangen til det kommunale system - bekymringsmærker og kontaktvejlederfunktion.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
- Kom tættere på dit barns skolegang
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Informationsmøde for forældre til kommende elever i 7. klasse
Det udvidede praksissamarbejde i Helsingør
Præsentationens transcript:

D-klasserne på Borupgårdskolen. Helsingør kommunes heldagstilbud til normalt begavede elever med diagnosen ADHD. Der modtages også elever fra Fredensborg- og Hørsholm kommune.

Visitation til D-klasserne Al henvendelse vedr. visitation går gennem ledende psykolog Finn Brunberg i Børne ungerådgivningen. Vi optager elever primo august, men har mulighed for akut optagelse primo november og primo marts, hvis indskrivelsesfristerne overholdes.

Yderligere information Viceskoleleder Bo Bentsen 49283504 Bente Velling Johansen 49283701

Fakta om os. Vi er et helheds tilbud med åbent fra 8.00 – 16.00 hver dag. Vi er 52 elever fordelt i 4 team. Vi er 16 pædagoger og 16 lærere. Vores adresse er Borupgårdskolen, Smakkevej 2, 3070 Snekkersten.

Beskrivelse af skolen Undervisningen/fritidsdelen er tilrettelagt med specielt hensyn til den enkelte elev samt et udvidet samarbejde mellem lærere, pædagoger og forældre. Der tages udgangspunkt i det udvidede undervisningsbegreb, og der tilsigtes helhed og sammenhæng i elevernes hverdag. Det pædagogiske fokus er særlig rettet mod stor forudsigelighed, rutiner, vejledning via led- og trindeling, successikring samt behovet for særregler og at skabe overblik for eleven.

Skoledagen Skoledagen begynder klokken 8. Når eleverne ankommer, bliver de taget imod af en kendt voksen. På morgenmødet gennemgås dagens program meget tydeligt, kun en voksen taler og der suppleres med piktogrammer, som understøtter det talte. Alle pauser er strukturerede med klart definerede aftaler, om hvilke aktiviteter der skal foregår, hvor henne, med hvem og i hvor lang tid.

Undervisningen Vi tager udgangspunkt i fagrækken fra folkeskolen og følger fagenes trin mål. Undervisningsplanen omhandler også social færdighedstræning. Hvor det er relevant etableres kontakt til klasser på Borupgårdskolen for praktik eller forløb i de almindelige klasser. I forbindelse med udskoling fra D-klasserne arbejdes tæt sammen med UU øresund.

Fritidsdelen Som en støtte til barnet gennem hele dagen arbejdes der også i fritidsdelen med de 8 H´er: Hvad skal vi lave - Indhold Hvorfor skal vi lave det – skabe mening Hvornår laver vi det – tidspunkt Hvor skal vi lave det – placering Hvem laver vi det med – voksne, børn Hvordan laver vi det - metode Hvor længe laver vi det – tidsperspektiv Hvad skal vi lave bagefter – indhold