Dagsorden: Demokrati i klubberne – konkrete eksempler Klubberne og medborgerskab Fritidsspilfordeler og ungdomsskolen placering i nærdemokrati.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Hvor er vi nu? En levende skole – hele dagen Viden og ikke vaner
VI HJÆLPER UDSATTE BØRN OG UNGE
Set i forældreperspektiv
Opfyldelse af lovmæssige bestemmelser Med udgangspunkt i bestemmelserne i Dagtilbudsloven vurderes øvrig lovgivnings forpligtigelse i forhold til opgaven.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Er det ikke noget i klassen?
Læring i bevægelse - hvorfor?
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen 11. november 2013.
Børn og Unge Fokusområdet: Sundhed, trivsel og kriminalitetsforebyggelse Der etableres i hvert distrikt et trivsels- og sundhedsråd i efteråret 2013 Målsætning:
Skolereformen - mål Ambitiøst løft af folkeskolen: •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder for at tage.
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
FRIVILLIGHED OG MEDBORGERSKAB
- som model for ungeinvolvering
R UGVÆNGETS SKOLE - F REMTIDENS SKOLE ! Helhedsskole – et udviklingsskoleprojekt 2012/13.
Folkeskole-reformen August 2014.
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Formål •At børn og unge finder et ståsted og et tilhørsforhold i tilværelsen. •At der er fritidstilbud til alle •At der kommer et øget fokus på og ansvar.
Ikke til at komme udenom… MJUK er etableret bl.a. på baggrund af støtte fra: Morsø HK, Nordvestmors boldklub, Ø. Jølby Borger og Erhvervsforening, Ø. Jølby.
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Folkeskolereform i København
Den organisatoriske forankring og det tværfaglige samarbejde
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
- Hvad kan I forvente som forældre?
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
SportHouse Værdier og leveregler i Judoklubben Mitani.
Kontaktforældremøde den 12/1-12 Kontaktforældrerollen?
Til etablering af science klubber Materialet kan give: Inspiration til opstart af science klub Indblik i andres erfaringer Bud på, hvilke overvejelser.
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
Workshoppens indhold Projektrådgivningens arbejde Barrierer for deltagelse i projekter/aktiviteter Konkrete løsningsmodeller Klassiske fejltrin Eksempler.
O RIENTERINGSMØDE FOR KOMMENDE 0. KLASSE. D AGSORDEN Præsentation af Langsøskolen Fra børnehave til skole Ny på en skole Forventninger til forældresamarbejdet.
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.
Odense, d. 4. feb Kl Velkommen Kommissorium version 2 Kl Ny skole- og ny klubstruktur i Randers v. Henrik Bille, afd.leder, og Ina.
Det politiske arbejde med udvikling af folkeskolen i Esbjerg kommune
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
En dynamisk klub for børn og unge fra 5
PRÆSENTATION AF PROJEKT V/AFDELINGSRÅDET, BYGADEN TORSDAG, DEN 3. APRIL 2014.
LÆRERE ELEVER FORÆLDRE __________________ EKSEMPLER PÅ TILTAG En ledelse med fokus på naturfag - positiv naturfaglig kultur.
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Præsentation Annette Langhoff Innovationskonsulent i Velfærdsudvikling
Et spejl til frihed Mennesket er social
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
STRATEGIEN FOR SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE Afsluttende konference Onsdag den 8. juni 2016.
Veje til deltagelse Unge i Fælleskaber Damir Balalic.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
Forældre er en aktiv ressource i inklusionsopgaven i børnehuse og skoler.
Hvad er en trivselsgruppe ?  3-5 forældregrupper, som er sammensat af lærerteamet  Trivselsgrupperne forsøges blandet ifht. sociale kompetencer  Det.
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Lokale eksempler på tiltag der skaber positive forventninger.
Det handler om eleverne
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
3 typer af aktive borger Ægte frivillige: drevet af medmenneskelighed – altruisme. - Dvs. at det gøre noget for nogen, som har behov for det, og hvor ”udbyttet”
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Præsentationens transcript:

Dagsorden: Demokrati i klubberne – konkrete eksempler Klubberne og medborgerskab Fritidsspilfordeler og ungdomsskolen placering i nærdemokrati

Demokrati i klubberne Dalum Ungdomsskoles klubtilbud Børn og unges indflydelse i Dalum Ungdomsskoles fritids- og ungdomsklubber - klubråd og stormøder - din idé / unges egne initiativer - utraditionelle tiltag

Kluborganisationen 8 fritidsklubber – en på hver folkeskole i Odense S og SV 5 ungdomsklubtilbud og et særligt ungdomsskoleklubtilbud Samson 3 i klubledelse, 1 klubleder og 2 områdeledere

Konkrete eksempler Facebook-klubben i Hjallese Ungerummet i Sanderum Parkour i Skt. Klemens De unges nye ungdomsklub i Skt. Klemens Fritidsklubberne Turbussen i Bellinge Fritidsklub Klubråd flere steder – stort ejerskab

Medborgerskab Hvordan arbejder vi med medborgerskab i Dalum Ungdomsskoles klubber Fællesmiljøet i Bellinge Familiesport Familiekrea Lokale fællesarrangementer for klasser/årgange i alle 8 lokalområder

Fritidsspilfordeler Arbejdsredskab for fritidsspilfordeleren

Fritidsspilfordeler

Klubbernes formålsbestemmelse Med vedtagelsen af en ny formålsbestemmelse på klubområdet har Børn- og Ungeudvalget flyttet fokus fra ’medlemmer’ til ’lokalområder’ og har desuden formuleret en direkte forpligtigelse til at løfte klubopgaven via et samarbejde med foreningslivet/andre fritids- og ungdomsklubber. Klubtilbuddet skal medvirke til at understøtte, at lokalområdernes større børn og unge klædes på til at håndtere rollen som aktive medborgere. Klubtilbuddet skal medvirke til at understøtte, at lokalområdernes større børn og unge i at udvikle en selvstændig identitet og deltager i positive socialiseringsprocesser. Klubtilbuddet skal medvirke til at understøtte, at lokalområdernes større børn og unge styrkes i forhold til fremtidige muligheder på uddannelsesområdet, fritidsområdet og på arbejdsmarkedet gennem konkrete tilbud, der sikrer større børn og unge relevant læring. Klubtilbuddet skal have en særlig fokus på at medvirke til, at udsatte børn og unge har et fornuftigt fritidsliv. Klubtilbuddet skal have overblik over, hvad der sker i lokalområderne – særligt efter skoletid. Klubtilbuddet skal have overblik over fritidstilbud i lokalområderne.

Fritidsspilfordeler Den vigtigste indsats for os er, at vi skal få børn og unge til selv at tage ejerskab for deres fritidsliv – herudover skal vi skabe muligheder, hvor forældre bidrager til at skabe flere muligheder for børn og unge F.eks. Foreningsdannelse med Projekt AtilB i Skt. Klemens

Styrke fællesskaber Vi opsætter rammer for større arrangementer hvert år – børnene/de unge er med i at lave indholdet. Musik og dansefestival Talentfactor De unges forårsudstilling Åens Dage Fester

Pædagogisk arbejde indenfor 3 hovedområder Udvikle fællesskaber Styrke trivsel og inklusion Øge medindflydelse

3 overskrifter / kendetegn for klubafdelingen Vi vil være gode til at: Give børn og unge positive erfaringer med at indgå i fællesskaber – (både frivillige og sammensatte) Vi vil være gode til at arbejde med at styrke børns trivsel Vi vil være gode til at involvere børn og unge i beslutningsprocesser omkring deres egen fritid og til at involvere børn og unge i at skabe spændende fritidstilbud for dem selv og deres jævnaldrende.