Gymnasietid Lektielæsning Læringsstile. Lektielæsning Hvad er god lektielæsning? ◦ Man når at lave det, man har planlagt (realistisk planlægning) ◦ Man.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Foreningsudviklingstesten
Advertisements

Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Hvilken forskel gør spørgsmål?
Overordnet målsætning:
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Faglig læsning Dagsorden
Problemløsningsteknikker
Læringsstile og lektier
Kapitel 3 Problemstillinger Håndtering af store datamængder
”Den gode elev” Kvalifikationer er defineret som den enkelte persons faglige, sociale og personlige færdigheder og kunnen Kompetencer betegner personens.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
UDVIKLINGSKATALOG - A •være mere direkte og krævende overfor andre •påtage sig nye varierede opgaver noget oftere •bruge sin autoritet noget mere •træffe.
Læringsstile og ambitiøs it-anvendelse i undervisningen
1. Individuel start 3.1 Det bør være muligt at starte på kursus, når man har behov, uden at skulle vente til næste opstart.
Individuel uddannelsesplan
Humanistisk fagsprog Humanistiske fag – dansk, engelsk, tysk, historie mfl. Udgangspunk i ”tekster” Forståelse og fortolkning er overordnet karakteristisk.
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
TEMA Deltagerforudsætninger & Læringsstile
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Darum skole 4. november 2013.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Klasseledelse og cooperativ learning
Dialogisk læsning – Eksempler på spørgsmål
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Undersøgende. Indkredser situationen: Hvem gjorde hvad, hvor, hvornår, hvordan.? Hvad skete der? Hvem gjorde hvad? Hvad sagde hun? Var alle der? Hvem var.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har fået?
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Faglige mål for AT – forskellige metoder til komplekse problemer
ATV – Science i skolen 3. maj 2010 Lektor, ph.d. Jeppe Bundsgaard Danmarks Pædagogiske Universitetsskole/Aarhus Universitet.
ATV – Science i skolen 3. maj 2010 Lektor, ph.d. Jeppe Bundsgaard Danmarks Pædagogiske Universitetsskole/Aarhus Universitet.
Har du rørt din lærer i dag
Humanistisk fagsprog og læringsstile Dagens program
Læring i et vejledningsperspektiv
Hvad vej skal vi?. Unge Med Anden Etnisk Baggrund End Dansk UMAEBED.
Vejlederens kommunikation
Inquiry Based Science Education - IBSE
Hvis jeg havde mulighed for at fange regnbuen ville jeg have gjort det
Fokus på køn på Roskilde gymnasium Skoleåret 2013/2014.
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Digital skriftlig- og mundtlighed
Individet i gruppen Mine læringsmål
P0 erfaringsopsamling Program 8.15: Introduktion
4.lektion: Identitet og sociale grupper
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 1. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Vejen Kommune Det er besluttet, at alle skoler i Vejen Kommune arbejder med Vurdering for Læring. Alle skoler arbejder efter en fælles procesplan. Arbejdsgrupper.
Læring i praksis Tirsdag den 22. maj 2012.
Problemløsningsheuristik A.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Uddannelsen i almen medicin Introkursus i almen medicin Region Sjælland, 10. maj 2010 Gunver Lillevang.
Studie Område 2 Eksamen Fra gymnasieelev til studerende
Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
Planlæg din kommunikation. Dette værktøj er til dig, som Står over for en kommunikationsindsats Vil sikre, at dine budskaber kommer frem Vil kommunikere.
Stress Billedkilde: stress/?lang=da.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Undervisning/vejledning - Hvordan kan man gøre? 1.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Læring og it Læringsstile og it 1. læring og it Spændvidde i undervisningen AKTIV Eksperimenterende Handlende REFLEKTERENDE Observerende Lyttende IT-læringsobjekter.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
CASE: Udvikling af system til optimering af kassebemanding

John Hattie.
Video club – med fokus på autonomi Motivation i praksis And
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
1. Trin – Problemstilling
VELKOMMEN TIL B-BOX! Power Point Slides.
Præsentationens transcript:

Gymnasietid Lektielæsning Læringsstile

Lektielæsning Hvad er god lektielæsning? ◦ Man når at lave det, man har planlagt (realistisk planlægning) ◦ Man koncentrerer sig og holder fokus ◦ Man fordyber sig og forstår Tilføj flere

Lektielæsning Hvad kan forstyrre lektielæsning? ◦ sms (hvad var det lige, han/hun mente?) ◦ facebook (hvem er på/noget nyt?) + andre sociale medier ◦ tv ◦ mobil Tilføj flere

Lektielæsning Nåede du ikke det, du havde planlagt? Hvad var det, der gjorde, at du ikke nåede de planlagte lektier? Hvad kan du gøre ved det?

Lektielæsning sms-pause fortæl evt. først vennerne face to face – og få dem til at respektere, at du har brug for tid og ro til at læse lektier send en sms til vennerne: ”jeg læser lektier” facebook Lektie-gruppe – hvem må forstyrre, mens du læser lektier Tilføj flere

Lektielæsning Planlægning betyder ALT (NB realistisk planlægning - altså ) Brug: ◦ Kalender ◦ Tidslinje (for overblik) ◦ Handlingsplan (rigtig god ved store projekter) Prioritér evt. dine arbejdsopgaver ◦ Post-it ◦ lister

Lektielæsning Øvelse 1 ◦ Lektiemål Øvelse 2 ◦ Struktur

Læringsstils test   ngsstil/Test.htm (direkte) ngsstil/Test.htm  læringsstiltest (40 spørgsmål)  Når I har taget testen skal den printes ud og gemmes til mentorsamtalen

Aktivisten er kendetegnet ved ”at gøre og handle”. En aktivist lærer gennem intuitive tilgange til stoffet eller konkret gennem erfaringer og oplevelser. Aktivisten involverer sig lynhurtigt og kaster sig ubekymret ud i nye opgaver. Aktivisten kan lide at være i brændpunktet, er god til at håndtere flere bolde i luften ad gangen og er god til at arbejde sammen med mange forskellige mennesker. Aktivisten vil meget gerne arbejde med nye problemstillinger og keder sig hurtigt, når noget bliver rutine. Aktivister lærer bedst ved aktiviteter, hvor: de kan skabe sig nye erfaringer, løse problemer og se alternative muligheder de kan fordybe sig i korte ”her og nu”-aktiviteter. der er mulighed for at stå frem for andre de bliver kastet ud i opgaver, de finder udfordrende der er en deadline de kan gøre noget nyt eller anderledes

Reflektorer lærer bedst ved aktiviteter, hvor de kan iagttage, sammenligne, tænke og reflektere over handlinger eller observationer, de kan tænke, før de handler eller kommenterer, de kan træne det lærte, de kan gennemgå og repetere, hvad der er sket, de kan reflektere over det lærte, der ikke er deadline, de arbejder med processer, der er mulighed for selv at søge supplerende viden. Reflektoren er kendetegnet ved ”at overveje”. Han lærer ved at observere. Reflektoren er procesorienteret og vil gerne iagttage, indsamle oplysninger, overveje forskellige muligheder, bearbejde erfaringer og perspektivere disse. Man kan sige, at reflektoren er mest optaget af mennesker og processer og arbejder derfor gerne sammen med andre. Produktorientering eller at arbejde hen imod et bestemt resultat er derimod ikke reflektorens stærke side.

Teoretikeren er kendetegnet ved ”at kunne konkludere”. Teoretikeren lærer bedst gennem begrebs- og teoridannelse. Derfor har teoretikeren det bedst med først at tilegne sig viden og opstille teorier i systemer og modeller. For at få detaljerne til at passe sammen laver teoretikeren ofte skemaer og strukturer og arbejder gerne alene. Teoretikere lærer bedst ved aktiviteter, hvor de har mulighed for metodisk at udforske associationer og indbyrdes forhold mellem ideer, begivenheder og situationer, opgaverne er strukturerede med klare mål, de får mulighed for at stille spørgsmål til metode, antagelser og logikken bag noget, de bliver intellektuelt styrket, der er lærebøger og en prioriteret litteraturliste, de kan stille spørgsmål, afprøve og metodisk udforske antagelser angående det indbyrdes forhold mellem idé og begivenhed.

Pragmatikeren er kendetegnet ved ”at planlægge”. Pragmatikeren lærer ved at opsøge nye teorier og eksperimentere med og afprøve teorierne i praksis. Pragmatikeren er vild med at få fingrene i noget konkret og vil for eksempel kunne lide at skille tingene ad for at se og gennemskue, hvordan de fungerer. Pragmatikeren har sjældent tålmodighed til at deltage i åbne diskussioner, som ikke følger en dagsorden. Pragmatikeren har heller ikke tålmodighed til, at arbejdsprocesserne bliver for lange, såfremt de ikke er klart gennemskuelige. Pragmatikeren lærer bedst ved aktiviteter, hvor der er tydelig sammenhæng mellem det, der skal læres, og et reelt problem, der senere er mulighed for at bruge det lærte i praksis, der bliver vist teknikker, hvor der er tydelige praktiske fordele for elevens egen praksis, der er muligheder for at afprøve og øve teknikkerne, der er mulighed for coaching fra en ekspert, der er mulighed for at koncentrere sig om praktiske problemfelter.