4K-pårørendegruppe Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Gentofte, Rudersdal

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Pårørende og efterladte
Advertisements

Foreningsudviklingstesten
Information om folkeskolereformen tirsdag den 29. april 2014 mellemtrinnet.
EN SAMTALE OM VOLD I NÆRE RELATIONER
”Sæt viden i bevægelse og …” Tema eftermiddag Udvikling af samarbejde, vidensdeling og koordinering • Udvikling af samarbejde, koordinering og vidensdeling.
Fælles kompetenceudviklingsdag 25. september 2012, CABI
Et fælles rehabiliteringscenter/akuttilbud for borgere med psykiske vanskeligheder, i Ballerup og Herlev Kommuner   Hvorfor?
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Når lærere samarbejder med forældre
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Psykoedukation til unge i OPUS
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Perspektiv på den faglige indsats blandt borgere med Diabetes Type 2 - et bidrag til udvikling af kronikerprogram for diabetes.
Netværksgrupper for 7.–9. kl. i UU Skive •Den politiske målsætning er at 95% af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. •De unges muligheder.
Temadag 16. august 2010 Projekt ”Sæt viden i bevægelse”
L EGENDE I NNOVATION Fremtidskonference om mulighederne for at understøtte især 2-sprogede børns sproglige udvikling med ny teknologi Projektet Legende.
Pårørendeundervisning 2 Psykoedukation for pårørende til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
©Jenny Bohr – Til underviserne Denne kursusgang er planlagt som den første. Den skal bruges til introduktion og præsentation. Det er meningen.
Ungegrupper og pårørendes roller.
Velkommen. Agenda •Hvorfor informationsmøde nu? •Hvad er der sket de sidste 3 måneder? •Hvor vil vi gerne hen? •Aktiviteter frem til 31. december •Hvordan.
Landlivs seminar den 24.november 2012 Hvad er der brug for på landet: Nytænkning af landdistrikter? Alt det praktiske v. Mona Hvid
Psykose og skizofreni Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
9 steps på vejen – frem til i dag?. Siden 2010 = 6 årlige kalendere på 5 regioner. Del af kommunikationsstrategien = se på, om det er en bedre løsning?
It-hjælp til mindre it- parate virksomheder på biblioteker Aalborg og Vejle 12. og 13. september 2013.
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Lean Netværk AAU.
Elevenstrivsel.dk Målgruppe Sårbare elever Årsag: -Stress -Forældres skilsmisse -Generel uro i familien -Forventningspres -Uddannelsespres -Et særligt.
Videreudvikling af skolehjem samarbejde
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Arbejdsevneafklaring på AU-Centret i Holstebro Dorte Frejo Rasmussen, ergoterapeut og jobkonsulent Vita Hagelskjær, afdelingsleder Dorte.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Pårørendeindsatser, hvorfor og hvordan?
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Folkeskolereformen på vores skole
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Gl. Hellerup Der er brug for dig Min. 17 år Veje min. 50 kg. Være sund og rask.
Misbrugsbehandling i et ungdomsperspektiv -
Aktiviteter tiltrækker Relationer fastholder
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
Børn og unge med handicap siger deres mening
Psykoedukation til patienter med skizofreni
Folketingets Bibliotek og Oplysning
Møde med Trygfonden Den 29. august 2011 Danmarks Lungeforening.
Tema 4 Overgange i barnets liv
Session 3: Bipolar affektiv sindslidelse, forløb og årsager Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Alkoholmisbrug i Danmark En ud af ti danskere drikker mere end Sundhedsstyrelsen anbefaler. Ca lever med alkohol- problemer, de ikke kan komme.
Hjerneskadeteam Herning Kommune.
Aalborg Lærerforening Skole- og Kulturforvaltningen Lærerstartordninger, der nytter Sådan gør vi i Aalborg 2010/2011.
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Temadag distrikt 3, Ældre Sagen, d
Bakke og By Sommerfest i Mosen Kære forældre og børn I inviteres hermed til sommerfest i Mosen onsdag d kl ca. Vi glæder os til at se.
Tema 2 Præsentation af kommunen og dens tilbud Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Hvordan tackles pårørenderollen – tilbud til pårørende til hjerneskaderamte i Randers kommune Forløbskoordinator Lone Aagaard.
Pårørende er dem, som har den tætte relation til den sindslidende  Den nære familie  Far, mor, søskende og børn  Andre familiemedlemmer  Arbejdskollega.
Omsorg for børn og unge, der har en hjerneskadet mor eller far
Hvordan påvirkes familien af en hjerneskade?
Brønderslev Kommune Projekt Samvær.
Forebyggelsesafdelingen v/Morten Ørsted Rasmussen, Forebyggelseschef
KAN MAN GAMBLE SIT LIV VÆK? - En præsentation om gambling og ludomani Selvmord Arbejdsløshed Skilsmisse Løgn Sygdom Kriminalitet.
Status projekt ”Bristede Drømme-Nyt håb” styregruppemøde
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Pårørendesamarbejde Rehabilitering i Specialpædagogisk optik Torsdag den 27. november 2008 Karin Andersen og Mogens Vig Frederiksen.
 Siden sidst – gennemgang af erfaringer fra første møder med lærerne, de første observationer,  Opgave: drøftelse og afprøvning af gruppevejledning med.
I kan begynde med at fortælle om det! Den måde, I vejleder på efterskolerne, er unik! I gør det i ”det skjulte” – og taler ikke højt om det Få det frem.
Dialogmøder d1-d10 – September 2017
Pårørende samtale Er du tæt på en stressramt som ægtefælde, kæreste, barn, forældre, ven, veninde, kollega eller chef? Og har du svært ved at forstå, hvad.
Hjertecafèer - tilbageblik
Præsentationens transcript:

4K-pårørendegruppe Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Gentofte, Rudersdal Hvorfor overhovedet pårørendegrupper? Ændrede roller og opgaver slider ”Ingen spørger, hvordan JEG har det…” ”Tag iltmasken på selv, før du hjælper andre” Kæmpe informationsbehov – vedvarende Det bliver ved med at være svært Investering / hjælp for kommunen

Hvorfor en tværkommunal gruppe? Samarbejdet giver synergi flere fagligheder giver flere muligheder Flere mulige pårørende til gruppen Vi bor så tæt – intet problem at køre til nabobyen Driftsfordele – det er næsten gratis! Lokaler, forplejning og personaledækning

Formål At møde andre i samme situation og skabe netværk At kunne drøfte svære problemstillinger fra hverdagen At drøfte hverdagslivet efter en hjerneskade At møde forstående og professionel vejledning At få viden om hjerneskade - de synlige og usynlige udfordringer, som er forbundet hermed At få viden om kommunernes tilbud og muligheder At få viden om lovgivning

Målgruppe Alle slags pårørende primært i den erhvervsaktive alder (ellers anden gruppe) Ægtefæller / partnere Voksne børn eller unge Forældre Søskende Nære venner Andre… Løbende optag

Program - indhold Sidste tirsdag i måneden kl. 16.00 – 18.00 Mulighed for at blive til kl. 18.30 til løs snak Oplæg i ca. 45-60 min. af en hjerneskadekoordinator Emner: Lovgivning og økonomi, Hjernens funktion og skader, skjulte følger, ændrede roller, ensomhed, stress, depression, egenomsorg. Pause ca. 15 min. Opdeling i samtalegrupper ca. 45 – 60 min. Erfaringsudveksling Hjælp til selvhjælp

Hvad så bagefter? Frivillig-centret i Gentofte har etableret selvhjælpsgrupper styret af pensioneret neuropsykolog og ergoterapeut Åbent for alle i 4K – ingen kommunegrænse Sidste gang kommer de og præsenterer muligheden for overgang til en selvhjælpsgruppe, hvor der efter en personlig samtale matches grupper. I sidste gruppe valgte 6 kvinder at fortsætte :o)

Hvad ellers? OBS på, at ikke alle pårørende bryder sig om gruppetilbud… De 4 hjerneskadekoordinatorer er opsøgende og tilbyder alle individuelle samtaler med pårørende i egen kommune Personligt møde, telefon, mail, sms…. alle medier kan anvendes Vi henviser børn/unge til andre relevante tilbud Nogle er slet ikke interesseret eller har fået masser af støtte andre steder

PR og Info… Pjece uddeles til både nye og ”gamle” sager Pjecen forefindes på genoptræningscentrene Almenpraksis (lægerne) er orienteret om tilbuddet Der er blevet annonceret i lokalaviserne Og på kommunernes hjemmesider Vi deltager i pårørende-cafe en gang månedligt på Herlev hospital med oplæg om kommunernes rolle og tilbud (hele klyngen) Afholdt arrangement for pårørende og ramte med foredrag af Jeanne Fairy, som selv er ramt – stor succes

Tak for opmærksomheden :o)