Hverdagsrehabilitering

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kvalitetsstandarder og individuelt skøn
Advertisements

Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
ADHD – en kommunalpolitiske udfordring
Længst muligt i eget liv på plejecentre
Anne K. Lützhøft Projektkoordinator i Thisted Kommune Fysioterapeut på Trænings- og Rehabiliteringsafdelingen.
Et fælles rehabiliteringscenter/akuttilbud for borgere med psykiske vanskeligheder, i Ballerup og Herlev Kommuner   Hvorfor?
Konklusion på Workshop om sindslidende
Rehabilitering i hjemmet gør en forskel
Handleplaner VISS – Sølund
Kan man gøre andre mennesker lykkelige?
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Optikermøde den 8. maj 2012 • Støtte til special- og svagsynsoptik.
Dorthe Hölck Udviklingschef Hinnerup Kollegiet
Master titel: Gill Sans 40pt (ALL CAPS) Brug under titel til: Præsentation holders navn (Gill Sans 19pt) Afdelingsnavn (Gill Sans 15pt) KØBENHAVNS KOMMUNE.
Konsulentfirmaet DropUd Telefon: www. dropud. dk
Lovgivning og etik i forhold til unge og deres retsstilling
Fra kompensation.
Serviceloven Serviceloven er en rammelov
Almen praksis rolle i det nære sundhedsvæsen
Social- og sundhedshjælper
Fokus på konkret viden forud for anvendelse af jura
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Geriatri med fokus på funktionsevne
Serviceskift i et rehabiliteringsperspektiv
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Kulturer og værdier i det palliative felt
Det Sociale Kapitel
HVOR LANGT ER KOMMUNERNE KOMMET I FOREBYGGELSEN OG EVT. BEHOV FOR STRUKTURELLE ÆNDRINGER I F.M. OPRETTELSEN OG DRIFTEN AF KOMMUNALE SUNDHEDSCENTRE Ane.
Samarbejde om forebyggende hjemmebesøg – hvordan spiller de forskellige aktører sammen? Ved SUFO (Landsforeningen for ansatte i Sundhedsfremmende og Forebyggende.
Rehabilitering Rehabilitering er en målrettet og tidsbestemt samarbejdsproces mellem en borger, pårørende og fagfolk. Formålet er, at borgeren, som har.
Den kommunale virkelighed med telemedicin
Tværfagligt og tværsektorielt samarbejde omkring udsatte familier Aulum 26 november 2009.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Motiver, motivation og barrierer.
Ældre Sagen distrikt 3 Århus 25.september 2014
21. marts 2015Vibeke Reiter, Aleneboende demente Usynlighed – erfaringer fra forebyggende hjemmebesøg. Oplæg ved: Vibeke Reiter, forebyggende.
Visitation i SUF Den Centrale visitation 24. november 2009
Tema 1 Muligheder for hjælp og støtte efter serviceloven
KOL i almen praksis. d d Hvad kan vi i almen praksis … Opsporing Udredning Behandling.
Fremtidens rehabilitering i kommunerne Rehabilitering består af en koordineret, sammenhængende og vidensbaseret indsats med det formål at give borgere,
Muligheder og rettigheder
Årskursus for visitatorer
Det gode sammenhængende rehabiliteringsforløb Compliance Kommunikation Kvalitetssikring.
DEMC November 2014 Funktionsevnen hos ældre medicinske patienter indlagt i en akutafdeling Inge Hansen Bruun, ph.d. stud, fysioterapeut.
Organisering og styring af den kommunale sygepleje
Tema 2 Præsentation af kommunen og dens tilbud Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Rehabilitering Samordningsudvalgsmøde
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Rehabiliteringsbegrebet på Psykiatrisk Center Ballerup
Palliation til ældre med kræft
Ældrepuljen blev til Lone Bredal Jessen, proceskoordinator
Dato: Dok.nr. Titel: Aktiv hver dag Hverdagsrehabilitering i Hedensted kommune.
Titeldias med kant Indsæt TITEL og EMNE 1. Klik på fanen INDSÆT i topmenuen 2. Klik på Sidehoved og Sidefod 3. Dobbeltklik i feltet med INDSÆT TITEL og.
Implementering af udrednings- og rehabiliteringsforløb Lars Gregersen 13. november 2015.
Sundhed i naturen Kirsten Heide & Gitte Balle. Socialpædagogisk støtte efter Servicelovens § 85 & dagtilbud efter § 104.  Støtte, vejledning eller hjælp.
 redskaber til mestring af et liv med ADHD  som aktiv deltager i samfundet.
Kursus i Tarm febr Hvilke rettigheder har en borger der er misbruger af alkohol? S tøttemuligheder i Serviceloven – Lov om Social Service.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Ny håndbog: Forebyggelse på ældreområdet (Sundhedsstyrelsen d )
Velkommen til temadag Forår Velkommen til forårstemadag 2015 Lovgivning i praksis – fra jer Kan et godt samarbejde med A-kasserne styrke indsatsen.
Forebyggelse og rehabilitering
Program for Netværksdage onsdag d. 23.november 2016
Rehabilitering og Empowerment – Muligheder og udfordringer i alkoholbehandling Vingstedseminar d
Modul 3.1 – Hvorfor og hvordan dokumenterer vi?
Modul 3.1 – Hvorfor og hvordan dokumenterer vi?
Voksenspecialundervisningen i Danmark
Præsentation af projektet Udviklingsprojekt vedr
Rehabilitering og hjemmehjælp
Dansk Selskab for Indvandrersundhed
Sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering.
Præsentationens transcript:

Hverdagsrehabilitering erfaringer Skanderborg Kommune Hjælp er godt, at kunne selv er bedre!

Den kommunale verden Bestiller Udfører Modtager Visitation (sygeplejersker og terapeuter) Udfører Hjemmeplejen (SOSU) Modtager Borger Hjælp er godt, at kunne selv er bedre!

Serviceloven § 1. Formålet med denne lov er at tilbyde rådgivning og støtte for at forebygge sociale problemer at tilbyde en række almene serviceydelser, der også kan have et forebyggende sigte, og at tilgodese behov, der følger af nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer. Stk. 2. Formålet med hjælpen efter denne lov er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre livskvaliteten. Stk. 3. Hjælpen efter denne lov bygger på den enkeltes ansvar for sig selv og sin familie. Hjælpen tilrettelægges på baggrund af en konkret og individuel vurdering af den enkelte persons behov og forudsætninger og i samarbejde med den enkelte.

Husk at stille

”Hverdags”-rehabilitering Et resultat, hvor en person har genvundet, udviklet eller vedligeholdt sin funktionsevne, i et omfang så den svarer til personens egen opfattelse af et selvstændigt og meningsfyldt liv. Udvikling af funktionsevne!

Investering I borgerens livskvalitet og kommunens økonomi Hvis vi er gode til at vælge de rigtige borgere, dvs borgere med potentiale, så vil de ekstra ressourcer der investeres være til gavn for alle. Borgeren får mere selvstændighed og livskvalitet, medarbejderne får faglig stolthed og øget arbejdsglæde og den kommunale økonomi får en gevinst (og den stiger jo længere tid der går fra ”break even-dag til borgeren igen henvender sig med et behov for hjælp) Hjælp er godt, at kunne selv er bedre!

Hjælp er godt, at kunne selv er bedre!

Se borgerne med nye øjne Hjælp er godt, at kunne selv er bedre!

Handle hierarki Hjælp er godt, at kunne selv er bedre! Denne tilgang gennemsyrer hele vores organisation lige fra sygeplejen til plejen, visitationen og hos vores terapeuter. I første omgang skal borgeren hjælpes til at blive mest muligt selvhjulpen med træning (af plejen eller terapeut) Hvis det ikke lykkes 100 % skal der suppleres med hjælpemidler. Er borgeren stadig ikke fuldt selvhjulpen sættes indsatser fra plejen ind (aktiverende/kompenserende) Hjælp er godt, at kunne selv er bedre!

Faglige tilgange 1 Kontakt etablerende 2 Udredende 3 Kompenserende Midlertidigt mål, hvorefter nedenstående mål fastlægges 2 Udredende 3 Kompenserende Lindre og aflaste eks. terminale borgere 4 Aktiverende Fastholde den aktuelle funktionsevne 5 Udviklende (Rehabiliterende) Udvikle funktionsevnen Kilde Fællessprog 3

Tværfagligt visitationsteam Én gang om ugen mødes det tværfaglige visitationsteam (1-1½ time) og drøfter borgere med potentiale. Hvordan indsatsen skal være, hvem er tovholder osv. Der er et tværfagligt team i hver af de 6 plejedistrikter som kommunen er inddelt i. Det styrker samarbejdet mellem de forskellige faggrupper og sikrer en velkoordineret og målrettet indsats for borgeren. Hjælp er godt, at kunne selv er bedre!

Vi skal lære af vores erfaringer! Hjælp er godt, at kunne selv er bedre!

Er der flere