Medicinstuderende Hvem er de og hvad kan de bruges til?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PEG Hvilke typer PEG sonder findes der Hvordan skal PEG sonder skiftes
Advertisements

God uddannelsesvejledning - Udvikling
Baggrund for projektet
3-timers møder på Regionshospitalet Randers
Se en eller flere af de sjove supervisionsvideoer her:
Ny uddannelse profil på Ortopædkirurgisk afdeling Hospitalsenheden Horsens.
Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
Lidt om EPJ - igen Kick-Off i dag !!!.
Folkeskolereformen på Dronninggårdskolen Version 1 Skoleåret
Psykoedukation til unge i OPUS
Feltarbejde om organdonation og danske pårørende til organdonorer
Hjælpemiddel under forløbet. •Kendt fra kunstnere, som en samlingsmappe over deres værker. •Vi bruger det her, som en samling over hvad du har lavet mens.
Om ”kommunikation” •Kommunikator er en af de syv roller i speciallægeuddannelsen •Samtale med patienter, pårø- rende, kolleger og andre perso- nalegrupper.
Tele- hjem ordningen Faxe, Greve, Køge, Lejre,
3-timersmøde 2010 Børneafdelingen Hvad gør vi godt: •Feedback og supervision i Børnemodtagelsen og Børneambulatoriet. •Enkelte yngre læger er kontaktpersoner.
Patientforløbet blødende ulcus Implementering set i et fagligt, organisatorisk og patientoplevet perspektiv Dorthe Oxholm Klinisk sygeplejespecialist.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Fejl i medicinanamnese medfører lungeødem
Sygeplejerske Lone Woelders
EPM – For og imod eller hvad? Han et al., Beccaro et al. Aase Einfeldt, Malene Hjelm-Svennesen, Christian Koerner, Claus Balslev Nielsen.
OUH-to-go (workflow-to-go®)
Psykoedukation for patienter med skizofreni
En tidlig morgen i februar dag var vi i piareersarfik og spurgte elever om hvad de synes om at gå i piareesarfik. Så her er deres svar:
Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg Fælles Akut Modtagelse
IT i undervisningen.
9. semester 9. semester studerende med blandede erfaringer 9. semester studerende med blandede erfaringer Ali Ghotbi Ali Ghotbi.
Befolkning: ● Randers kommune indbyggere ● Omegnskommunerne indbyggere: – Mariager – Purhus – Langå – Hadsten –
Videoundervisning i klinisk mikrobiologi
Mette Faber, Strategi- og Planchef, overlæge, marts 2010
Afdelingsledelsen Vision og værdigrundlag i Planlægningsområde Syd.
Det uhensigtsmæssige uddannelsesforløb Mellem 3-10 %, ny undersøgelse i Århus 6,8 % Ikke forskel på køn Ikke forskel på alder Ikke forskel på speciale.
Tværfaglig Simulationstræning
Undersøgelse af voksnes smerter efter Tonsillectomi.
Tove Laasholdt Censorrollen Bioanalytikerunderviser
Uddannelseslæger i front
Patienters oplevelser på færøske sygehuse 2010 Spørgeskemaundersøgelse blandt 886 indlagte patienter Enheden for Brugerundersøgelser på vegne af det færøske.
DSKB’s Generalforsamling Vision og strategi 24. Maj 2011.
Hvad kan borgerne på sundhed.dk?
Velkommen til Lægedage
Hospitalsenheden VEST
Speciallæger i front Superviseret gennemgang i akutmodtagelsen Et prisvindende tiltag i Medicinsk afdeling O og Akutmodtagelsen, Herlev Hospital Sif.
Præklinisk informationsoplæg. Program Hvorfor dette oplæg? Nye hold!!!! En typisk uge Nye fag Stødkursus Klinik og patienter Stress og håndtering – kort.
Mød Aalborg Universitet
Hospitalsenheden VEST Tværfaglig dokumentation, temamøde 7. okt 2014 Dorthe Hansen, Kvalitet og Udvikling.
Velkommen Introduktion.
Video – ned med overliggeren! Rikke Langebæk, DVM, Phd-stud. Institut for Mindre Husdyrs Sygdomme Faculty of Life Sciences Københavns Universitet.
Patientforløb for onkologiske patienter
Oplæg til 3. møde i udvalget vedr. professionsspor Formål og læringsmål.
Apotek-Højskole projektet, 2. Del 2000 Angina pectoris patienten og sygehusapoteket Information om lægemidler på kardiologiske afdelinger Resultater fra.
PUF-seminar 2011 Århus Sygehus Af Anne Braae Olesen Supervision – et redskab til læring i et ambulatorium Af Anne Braae Olesen Uddannelsesansvarlig overlæge.
Om færdigheds- og simulationstræning i urologi
Etablering af et godt uddannelses miljø i FAM Fantastisk inspektorrapport - Hvordan kunne det gå sådan ? Troels Kodal Udd. ansvarlig overlæge FAM/De med.
D OKUMENTERER VI NOK ? V. K VALITETSKONSULENT T OVE S ALTING S YGEHUS S ØNDERJYLLAND.
TEMA 2014: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges.
1 Det tværfaglige kliniske studieafsnit Regionshospitalet Holstebro Torben Bæk Hansen Ortopædkirurgisk klinik.
Vedligeholdelse og udvikling af CRRT kompetencer hos intensivsygeplejersker.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Introduktionsperioden 1.
"Faglig kvalitet i de akutte patientforløb” Akut Afdelingen, Nykøbing Sygehus.
Vejledning til telemedicinsk ambulant forløb. KOL - TeleCare Nord. Patient udskrives fra sengeafsnit med ilt Ilt seponeres efter ca. 5 uger via telemedicin.
Uddannelseansvarlige
Aftale format – Use cases
FAM – Esbjerg - Grindsted
Afgangen fra FAM - stafetmetoden
DDKM & Dokumenthåndtering
Hvornår er en uddannelsesplan god? Bliver den brugt?
Problematik omkring udskrivelse af sammedagspatienter, som er aleneboende Proceduren i afd. er at sammedagspatienter, der bor alene, og som ikke kan overnatte.
Temadag 2018.
Præsentationens transcript:

Medicinstuderende Hvem er de og hvad kan de bruges til?

Oplysnings kampagne De studerendes: Niveau Ønsker og Krav Logbogens funktion Til gavn for næste hold studerende

Niveau Alle de studerende på ….. sygehus er på 9. semester ny ordning Dvs. de har haft: Intern medicin Kirurgi Mikrobiologi Stor del af farmakologien Tidligere 4 mdr. klinik i kir/med. afd.

Ønsker og Krav Vi vil være små ”mini læger” Meget interesserede og nysgerrige Men uerfarne og kræver vejledning Samtidig er der krav fra Panum til os og dermed til jer ! Universitetshospitalet X !

Nye studerende på Urologisk/kirurgisk afdeling. Fra 7. marts til 21. april Ann Gillberg Karina Tangerud Ali Ghotbi Tag godt imod dem De er her for at lære og prøve

Logbogens funktion En række krav og færdigheder Formålet: Påminde Fastholde fokus Dokumentation

Logbog mål: Patientforløb Skabelon til beskrivelse af patientforløb for hver enkelt patient (du skal i din mappe – portfolio – samle dokumentation for at have gennemgået mindst 3 patientforløb – 2 i med/kir og ét i anæstesiologi) Elementer, der normalt skal indgå i patientforløbene Journal ordinationer undersøgelser fremlægning stuegang information behandling udskrivelsen epikrise

Logbog mål: Procedure kunnen Fremlægge patient på afdelingens konference  Give subkutan og intramuskulær injektion Udføre venepunktur inkl. prøver til bloddyrkning Anlægge intravenøs adgang (venflon) Anlægge blærekateter på mænd og kvinder Anlægge ventrikel-/duodenalsonde

Evalueringskommentarer Det bedste udbytte fik man i vagten, hvor plejepersonalet også brugte os som lægevikarer, hvor det var muligt Undervisningen på afdelingerne skal koncentrere sig mere om plan og udredning for patienten – mere konkret: Hvad gør man i en given situation – ikke så meget journal teknik og hvordan man udfører specielle operationer

Evalueringskommentarer Der var ikke nogen opgaver til os Det var meget svært at få et helt patientforløb Afdelingen vidste ikke vi dukkede op, ingen vidste hvad vi skulle lære/nå (være små læger), og ingen gad rigtig sætte sig ind i det, selvom vi uddelte logbøger og informationsmateriale om semesteret

Evalueringskommentarer Vi fik en plan over, hvor vi skulle være hver dag og hvornår vi skulle have vagter. Det var super spændende at være med i vagt, og man lærte meget. Jeg gik bl.a. stuegang på egen gruppe og fik supervision af senior læge. Foretog også samtaler med pårørende, fys, ergo, sygeplejersker m.v. Derved fik alle aspekter med i pt. forløbet

Evalueringskommentarer 5 Den eneste læge, der viste interesse for os, var vores tutor. Resten var ligeglade, og jeg synes, at de skulle skamme sig og hjælpe de studerende med at få det bedste ud af deres ophold

Konklusion (inde i ”byen” ) Al begyndelse er svær, og det første 9. semester har som helhed ikke været gennemført tilfredsstillende Der er derfor gennemført ændringer f.eks.: Logbogen er revideret og patientforløbene er simplificeret Omfanget af formaliseret undervisning er reduceret, således at der bliver mere tid på afdelingerne

Spiral curriculum Kompetencer Kompetanceniveauer 3. har udført selvstændigt 2. har udført under supervision 1. har set Udføre operation Kompetanceniveauer Kompetencer 3. har udført selvstændigt 2. har udført under supervision 1. har set Kirurgisk håndvask

Ultrasound of the Prostate

Ultrasound of the Prostate 1986 McNeal

Allokering efter pt.-forløb og håndelag Dagsplan for studenter 9. sem. uge 14-16 Ma 040405 Uge 14 Karina Tangerud KT Flex Amb Ann Gillberg ANG Stg Endo Ali Ghotbi AG FUS Op Ti 050405 Uge 14 Karina Tangerud KT Følge FV Følge FV Ann Gillberg ANG Flex Endo Ali Ghotbi AG Stg Op Ons 060405 Uge 14 Karina Tangerud KT Endo Op Ann Gillberg ANG FUS Amb Ali Ghotbi AG Flex Følge FV

9. semesters kliniske ophold Mange af målbeskrivelsens kompetencer tilegnes bedst ved samarbejde imellem den studerende og en yngre læge Træning af visse færdigheder forudsætter kontakt med seniore læger Det er derfor vigtigt, at alle afdelingens læger er indstillet på, at den studerende har ovennævnte rolle og således udgør en ressource i afdelingens daglige arbejde

9. semester afsluttes med 2 eksaminer: En OSCE (Objective Structured Clinical Exam) der primært fokuserer på færdigheder En 6-timers skriftlig eksamen, der bliver case-baseret, og som fokuserer på anvendelsen af teori

Lærer IT Leder

  Synliggørelse……..

Kan det bære for lektoren på prærien ????

Yes – Yes and Yes – Og også 9. semester skal flyve !!!!

Nye studerende på Urologisk/kirurgisk afdeling. Fra 7. marts til 21. april Ann Gillberg Karina Tangerud Ali Ghotbi Tag godt imod dem De er her for at lære og prøve