Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Problematik omkring udskrivelse af sammedagspatienter, som er aleneboende Proceduren i afd. er at sammedagspatienter, der bor alene, og som ikke kan overnatte.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Problematik omkring udskrivelse af sammedagspatienter, som er aleneboende Proceduren i afd. er at sammedagspatienter, der bor alene, og som ikke kan overnatte."— Præsentationens transcript:

1 Problematik omkring udskrivelse af sammedagspatienter, som er aleneboende
Proceduren i afd. er at sammedagspatienter, der bor alene, og som ikke kan overnatte hos andre eller have en overnattende bliver indlagt på sengeafd. til næste dag Problematisk da vi ifb. med flytning af sengeafd. bliver reduceret i antallet af sengepladser fra 14 til 10 Undersøgt hvad de gør på andre kirurgiske afdelingen (bl.a ØNH) i landet. Rigtig mange afdelinger kører samme procedure som os På Dagkirurgisk afdeling i Horsens og på ØNH Gentofte udskrives sammedagspatienter (pånær tonsillectomier) til eget hjem – også selvom de er alene natten over Opstart med udskrivelse af sammedagspatienter, der bor alene - start 2017

2 DASAIMs rekommandation for ambulant anæstesi 2015
1. Præoperativ vurdering af patienter til dagkirurgi omfatter Patientens egnethed til det kirurgiske indgreb Patientens ressourcer til et ambulant indgreb Anæstesiteknik Smertebehandling Egnethed til dagkirurgi beror i højere grad på patientens sociale kompetence og daglige færdigheder end på ASA status [1]. 2. Behandling og overvågning ved dagkirurgi skal følge samme kvalitetsmål som hos indlagte patienter [2]. Anæstesiologisk speciallæge skal være til stede på et selvstændigt dagkirurgisk afsnit. Patienten overvåges indtil kriterier for udskrivelse til stationært afsnit er opfyldt [3]. I klinisk praksis kan disse krav være opfyldt ved ankomst til opvågningsenheden. 3. Ved udskrivelse af dagkirurgiske patienter kræves: Plan for analgetisk og antiemetisk behandling Ingen ortostatisk intolerans Orienteret patient svarende til præoperativ status Skriftlig og mundtlig information om kontaktmulighed til opererende afdeling ved mistanke om komplikation. Det bør tilstræbes at patienten medgives epikrise. Hjemtransport med kompetent ledsager: patienttransport/taxa eller i bil med pårørende som chauffør. Der er ikke evidens for som rutine at kræve tilstedeværelse af anden habil person i hjemmet efter dagkirurgi, men individuelle sociale faktorer kan nødvendiggøre det. Opererende afdeling kan forlange dette efter udvalgte operationer [4].

3 Definitioner: Dagkirurgi: Kirurgisk indgreb med efterfølgende udskrivelse i operationsdøgnet Ambulant anæstesi: Anæstesi til et dagkirurgisk indgreb Referencer: 1. Ansell GL and Montgomery JE. Outcome of ASA III patients undergoing day case surgery. Br J Anaesth 2004;92(1):71-4. 2. Rekommandation for overvågning efter anæstesi 2011 ( ) 3. Udarbejdelse af udskrivningskriterier til kirurgisk stamafsnit ( ) 4. Engbæk J, Bartholdy J, Hjortsø NH. Return hospital visits and morbidity within 60 days after day surgery: a retrospective study of 18,736 day surgical procedures. Acta Anaesthesiol Scand 2006;50:911–19

4 Udskrivelse af sammedagskirurgiske patienter – udkast til retningslinje
Formål: At beskrive kriterierne for udskrivelse af dagkirurgiske patienter, så medarbejderne ikke er i tvivl om arbejdsgangen. Fremgangsmåde: Sygeplejersken kan og må vurdere om en patient er klar til udskrivelse på baggrund af følgende hjemsendelseskriterier: Ved udskrivelse skal følgende være opfyldt: Lægelige opgaver: Der foreligger en postoperativ plan i journalen. Patienten er af lægen informeret om operationsforløbet. Det tilstræbes, at der afvikles stuegang tidligt i forløbet. (EBUS patienter kan som undtagelse udskrives ved sygeplejerske uden at have talt med lægen, hvis dette er dikteret i journalen af lægen). Det skal fremgå af journalen, at patienten kan ”udskrives af sygeplejerske hvis hjemsendelseskriterierne er vurderet og opfyldt”. Sygeplejehandlinger/observationer i afdelingen: Patienten har spist og drukket og har haft spontan vandladning (ikke aktuelt ved patienter i lokal anæstesi)

5 Smerter er acceptable for patientens.
Operationssåret/forbinding er tilset og der er tilladelig blødning. Skriftlige og mundtlige forholdsregler er givet og forstået i henhold til den enkelte operationstype. Aftale om eventuel opfølgning og behandling foreligger (udlevering af ambulant tid) Smertestillende medicin (evt. recept) og vejledning om korrekt indgift og hyppighed er givet. Patienten er informeret om at kontakte afdelingen ved spørgsmål. Patienten har mulighed for transport hjem i henhold til regler om transport til og fra sygehuset. Patienten giver udtryk for at være velinformeret. Tonsillectomerede patienter skal altid tilses af en læge inden hjemsendelse. Der er ikke evidens for som rutine at kræve tilstedeværelse af anden habil person i hjemmet efter dagkirurgi. I stedet anbefales, at patienten har en livline, som vedkommende kan kontakte ved behov for hjælp. Individuelle sociale/fysiske/psykiske faktorer kan dog nødvendiggøre en indlæggelse. Opererende læge kan tilråde dette efter udvalgte operationer. OBS Tonsillektomerede patienter skal patienten altid have en voksen person hos sig indtil næste dag grundet øget blødningsrisiko det første døgn.


Download ppt "Problematik omkring udskrivelse af sammedagspatienter, som er aleneboende Proceduren i afd. er at sammedagspatienter, der bor alene, og som ikke kan overnatte."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google