OPGAVE Lav en opskrift til 5 personer: Kødsovs med pasta

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Advertisements

Dias 1 – kompasset udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten
SMUT PAKKE 2 VIDEN OM SUKKERSYGE.
- en lille lektie i det rigtige
Dorte Færgemann Master i sundhedspædagogik
Husk også, at du kan være med i konkurrencen om fede KU-hoodies
® - we shape your ideas Middelhavskrukker Forår 2009.
Information om Nøglehullet 2011
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Surdej til rugbrød.
Slagterkurvens sensorik
Hjertevenlig kost i praksis
Tallerken-modellen til konkurrencesvømmere
Bakteriers vækstbetingelser
Kost til triatleter.
Svømmetalenter og optimal kost
Mad til unge på høj- og efterskoler
Supper & Saucer: Af Thomas Buhelt..
Tilberednings - metoderne.
SUPERSUND SALATER Kartoffelsalat og Laks med avocadosalat med ærter & spinat. Sidstnævnte salat er fra den nye ”Supersund - Salater” bogen – dog med mine.
Kost i hverdagen Poula Patursson Klinisk diætist, Rigshospitalet
Information om Nøglehullet 2011
Perlehønebryst Frisk blomme
Opgave – mål maden Gå ind på
Supper Purésuppe Veloutésuppe Cremesuppe Consommé Kolde supper
Hvordan kan julemaden blive sundere?
SUND LIVSSTIL DER BETALER SIG!
Rødkåls indikator Gruppe navne: Amanda Frederikke Camilla Rikke.
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
- en lille lektie i de gode ting for kroppen
Linjeuge fedme Hvad skal vi spise i dag?
Forældre- og fødselsforberedelse
- kom i konkurrence form v/Thomas Nordal Rasmussen
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
Fastfood Oksekødsrulle og Hakkebøf med sweet potato fritter og cashewpesto Sidstnævnte er fra Fastfood bogen – dog med mine egne ændringer.
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
træningsprincipper og træningsforbedringer
Hvad vil DU gøre for, at der kommer
Morgenmad Nogle spiser havregryn med mælk og sukker.
Katte.
Velkommen til uge 8 Ugens emner: Søvn – får du nok? Sult – mærk efter
Perspektiverende Datalogi 2011 Klassiske Algoritmer Gerth Stølting Brodal.
Dias 1 – kompasset udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten
Frugt og grønt. 600 g om dagen 2 ▪
1 Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Sensorik Struktur: Møde på midten. Opgaven er :”Hvad er sensorik ?”
Mærk dig selv.
Opgave Nårvarerne modtages. Hvad bør du gøre af overvejelser, når du skal placere dine produkter på den mest hygiejnemæssige forsvarlige måde inde i køleskabet.
Session 7 – Livsstil Undervisere:
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
Underoverskrift 17 pkt bold hvid MAX 4 linjer Overskrift her Størrelse 49 pkt hvid MAX 2 linjer Landbrug & Fødevarer Mørt eller tørt?
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod BASISARK Mørt ikke tørt – stegning.
Unge fra 14 – 17 år ( Efterskole )
Bouilloner Okse consomme, kogning af oksekød
Aktivitet 2 Duft- og smagsforsøg.
Seks veje til din sundhed
2 sp.s. barbecuekrydderi el. lign.
HOTDOG.
HOTDOG.
Tema 2, Workshop 2 – opgave 3:
Hjerterehabiliteringen Roskilde Sygehus
Blomkål/gulerods-salat Kikærte broccoli tagine
Frokostmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Frokostmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
SN – Fysik/Kemi – Hjemly Idrætsefterskole
Professionelle opskrifter og Svindberegning: 2 skoleperiode
HVAD KAN MAN BRUGE SVINEKØD TIL
Ærtesuppe - med basilikum, radise og rygeost
Præsentationens transcript:

OPGAVE Lav en opskrift til 5 personer: Kødsovs med pasta Arbejd i grupper af 3-4 personer I har 15 min til opgaven!!! Skriv den på et stykke papir og aflever til Suzy – overhold tiden!!

Grønsager 250 g løg/hvidløg (6 fede) 120 g gulerødder 350 g porrer 250 g rødpeber 970 g i alt

Grønsager 240 g hakkede tomater 160 g grønsags/tomat juice (frit) 480 g i alt Dvs. 970 g + 480 g = 1450 g 1450 g / 5 = 290 g pr. person grønsags/tomat juice…… 1450 g + 320 g = 354 g pr. person

Kød - magert 800 g oksekød – kødgruppe 1 800g / 5 = 160 g pr. person Opskrift: 250 g løg/hvidløg (6 fede) 120 g gulerødder 350 g porrer 250 g rødpeber 2 dåser hakkede tomater 2 stk. bouillonterninger (okse) 800 g magert oksekød Chili Salt og Peber Oregano til drys på den færdige ret Evt. DDV yoghurt som et ekstra pift Steg alle grønsager på høj varme i olivenolie – 75 g (15 g x 5). Det må gerne få lidt farve Tørsteg kødet for sig – bland derefter kød og grønsager – tilsæt hakkede tomater og 2 stk. bouillonterninger (opløst i ca. 2 dl. kogende vand). Smag til med krydderier. Kog pastaen og server til

Pasta Et frugtbytte om dagen giver dig mulighed for at få én ting fra stivelsesgruppen hver dag. Dvs. du kan få 75 g pasta til din kødsovs……. Hvilken pasta skal du så vælge?

Pasta Hvid pasta……. Bemærk antal kostfibre pr. 100g: 3,5 g

14,6 g Pasta Grov mørk pasta……. Bemærk antal kostfibre pr. 100g: Ellers er alle andre værdier meget ens – også energiindholdet…… Men det er super vigtigt for flg. at vælge den grove udgave: 1)Langsommere blodsukkerstigning 2)Bedre mæthedsfornemmelse 3)Højere indhold af kostfibre er godt for tarmene og fordøjelsen

Færdig ret Dvs. i teorien kan man tage flg.: 354 g fra grønsagerne 160 g fra kød I alt 514 g kødsovs + 75 g pasta Men…….spis kun til du er mæt! Spis langsomt og mærk efter Drik vand før og mens du spiser Læg bestik fra dig mellem hver mundfuld Jeg har anrettet med flg.: 350 g kød/grønt sovs 75 g pasta (frugtbytte) 50g DDV yoghurt giver et ekstra pift – det giver 1 kryds i mælk