Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Bakteriers vækstbetingelser

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Bakteriers vækstbetingelser"— Præsentationens transcript:

1 Bakteriers vækstbetingelser
Hygiejne til personer med begrænset fødevarehåndtering

2 Bakterier Vand pH Ilt Temperatur Konservering
Bakterier har forskellige vækstbetingelser. Særlige forhold som skal være gunstige for at de overlever

3 Vand Det er vigtigt for bakteriers vækst at der er vand til stede
Ved at tilføre store mængder sukker eller salt kan man ”fjerne” vandet fra en fødevare

4 pH Bakterier kan ikke formere sig hvis betingelserne er for sure.
Syre Base pH Bakterier kan ikke formere sig hvis betingelserne er for sure. Sure fødevarer: citroner & eddike

5 De fleste bakterier skal have ilt for at overleve.
Ved vakuumering eller MAP pakning kan man fjerne/ ændre luften.

6 Temperatur Bakteriesporer dør over Visse sporer dør ved kogning
120o C Visse sporer dør ved kogning Bakterier dør over 75o C De formerer sig bedst imellem 10 og 65oC De formerer sig langsomt under 5o C De går i dvale under -18 o C

7 Konservering Henkogning, konserverings- midler ; citronsyre , atamon mm. Og konservesdåser

8 Hvad kan forhindre bakterierne i at formere sig i følgende fødevarer?
Både under fremstilling og bagefter? ? Henkogte Syltede rødbeder Sodavand Frikadeller Mælk Flåede tomater på dåse Chokolade Matilde cacaomælk Hakket oksekød Rosiner ? ? ? ? ? ?


Download ppt "Bakteriers vækstbetingelser"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google