– Om formidlingen af afgørelser i offentlige breve

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

Oplæg om den nye offentlighedslov – set fra ombudsmandens stol v/Folketingets Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen Seminar, Kammeradvokaten, 20. november 2013.
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
København, 25. november Dias 1 Patienters berettigede forventninger til informationsniveau og informationsmåde – en udfordring for sundhedsvæsenet Professor,
Jordforureningsloven Retssikkerhed Vivi Bruhn Knudsen.
Projekt - Litteratursøgning og skriftlighed
Juridisk metode på det sociale område
Når borgerne klager v. Katrine Langballe
1 Vil du give en fuldmagt?       Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital.
Anmelderdatabasen Hvem kan få tilladelse til at tinglyse for andre?
Rådgivningens formål •Formålet med specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand er at fremme udviklingen hos elever med særlige behov i overensstemmelse.
Fra formel til funktionel undervisning
Ytringsfrihed og sygeplejersker
Det Internationale Område Studieområde 3/
Dansk Prøve 3 maj/juni 2012 Tilmelding til PD3 på IA vil ske i marts
DANSK-HISTORIE-OPGAVE
3/1 – 15/1: Synopsis og AT-eksamen
KLs legepladskonference 2011 Byggelovgivningens bestemmelser
Deltag i konkurrencen om at blive regionens mest succesfulde eller modigste initiativ på Center for Telemedicins konference den 11/ Beskriv jeres.
Deltag i konkurrencen om det mest succesfulde telemedicinske initiativ på Center for Telemedicins konference den 9. oktober Brug evt. skabelonen.
Lovgivning og etik i forhold til unge og deres retsstilling
Konvention om rettigheder for personer med handicap – FN Lov om social service Lov om kompenserende specialundervisning for voksne Præsentation – Vil.
Tjekliste Er din myndighed klar til Digital Post? Kan din myndighed modtage og besvare digital post? Test om det virker Sørg for at teste, om myndigheden.
Tolkning Ghazwa Alameri
Nyt enkelt inkluderende læsekoncept Rune Ørum ITECH ApS.
Tekstformidling på Internettet E 2003
PROGRAM Præsentation. Sager. Sagsbehandlingen. Retsgrundlaget.
Synopsis VIP3/2012.
En kogebog Synopseprøven i dansk.
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Oplæg om DUKH og retssikkerhed for handicappede
15. september DASYS Charlotte Rahbek Omsætning af viden – Elektronisk patientdokumentation.
Læs og skriv webtekster Digital formidling af offentlig borgerservice, kursusnr
Organisation og kommunikation
Sådan sender myndigheder Digital Post til virksomheder
Synopsis VIP13 HH3.
Sensus Hyppige brud på retningslinierne for tilgængelighed - WCAG Helene Nørgaard Bech Sensus ApS.
1ATV-møde – Jord i råstofgrave. 2  ” Tilførsel af såvel forurenet som uforurenet jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave er forbudt i  henhold.
Produktivitetsmålinger
Notatpligt, vejledningspligt & Partsrepræsentation
Værkstedsundervisning
Læsning.
Den sproglige læreplan
Om censoretik og forventninger til censorers rolle oplæg til censorlandsmøde 19. marts 2014 Line Folsgaard Petersen på vegne af de 7 danske Ergoterapeutuddannelser.
Hyppige brud på retningslinierne for tilgængelighed - WCAG Helene Nørgaard Bech Sensus ApS.
Download Guiden Inspektionsguiden er udviklet med henblik på at hjælpe danske virksomheder, der står.
SO1.6 (Det kulturelle område, del 2): SPROG OG KOMMUNIKATION
Pjecefremstilling Hvad er en pjece?
Socialtilsyn Nords årsrapport En vurdering af tilbuddenes kvalitet
Oplæg om de kompenserende ordninger
Mærsk Nielsen HR At stille gode spørgsmål til vurdering af kompetencer EPOS - IKV-workshop 22. august 2008 Lizzie Mærsk Nielsen.
Sanktioner – manglende medvirken LAS §§ 69 a-69I Fradrag i, nedsættelse af, eller ophør af ressourceforløbsydelsen er betinget af, at kommunen samtidig.
Øvelse. Den gode artikel Øvelsen går ud på at skrive en fiktiv nyhed til jeres lokale hjemmeside. Nyheden handler om årets juletræsfest i afdelingen Lejerhaven.
SKRIVEFAGET Modul 3: Argumentation Lektion 2: Toulmins argumentationsmodel.
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
Tekniske hjælpemidler Bekendtgørelse Anvendelse af tekniske hjælpemidler § 1. Bekendtgørelsen omfatter: anvendelsen af tekniske hjælpemidler ved.
Hvad er god kommunikation i borgernes øjne? Karsten Pedersen Roskilde Universitet.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Integrations- og oplæringsstillinger Etablering af integrations- og oplæringsstillinger i Haderslev Kommune.
Få mest ud af opgaveskrivningen: For-arbejdet Opgaveformuleringen
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Sikrede døgninstitutioner Særlig sikrede afdelinger
Eksempel på tekst 1 som skal bearbejdes
Introsidernes betydning
Myndigheden på Virk Introsider og løsninger
Personligt Tillæg Folkepension.
Myndigheden på Virk Introsider og løsninger
SSO og EP Helle Dreyer Møller, VUC Aarhus
Skrivedag 7: Resumé, konklusion og henvisninger
Præsentationens transcript:

– Om formidlingen af afgørelser i offentlige breve Det vurderes, at du ikke er omfattet af personkredsen i servicelovens § 100 At skrive en afgørelse. Ankestylrelsen 2011: http://www.ast.dk/Page_Pic/pdf/Pjece%20vejledning_07_11_2006_10_19.pdf –  Om formidlingen af afgørelser i offentlige breve Karsten Pedersen, RUC, kape@ruc.dk

En kort analyse Det vurderes Ikke er omfattet En klassikker, men det er ikke et problem med passiven. Det er et problem sammen med de andre elementer herunder Ikke er omfattet Er det godt eller skidt? Personkredsen i servicelovens § 100 Her er det centrale problem Der er ingen personkreds i servicelovens § 100 Den skal findes i vejledningen

Hvad er problemet? Det er svært at forstå Det er imod hensigten Teksten forudsætter stort kendskab til lov og vejledning om lov Det er imod hensigten ”I ”At skrive en afgørelse” får du en opskrift på at skrive en afgørelse, som både er korrekt opbygget, og som de fleste borgere kan forstå” (Ankestyrelsen 2011:4) Det er udemokratisk Det er ulovligt

Fra vejledningen til offentlighedsloven UDFORMNING AF SKRIVELSER 214. Ved den sproglige udformning af forvaltningsafgørelser bør myndigheden have for øje, at enhver, som teksten henvender sig til, let skal kunne læse og forstå den. Herudover bør den være formuleret venligt og hensynsfuldt. Formen bør derfor være enkel og præcis og sætningerne korte og klare. Et begreb bør over alt i samme tekst betegnes med samme udtryk. 215. Kancelliudtryk og fremmedord bør såvidt muligt undgås. Det samme gælder flertydige og overflødige ord. 216. Tekniske ord og fagudtryk, d.v.s. ord og udtryk, som er udviklet og overvejende anvendes inden for en snævrere fagkreds, bør ikke - eller i alt fald ikke uden nærmere forklaring - bruges i forvaltningsafgørelser, der henvender sig til personer uden for den pågældende kreds. 217. Henvisninger til love og bekendtgørelser m.v. skal medtages i forvaltningsafgørelser i det omfang, det følger af reglerne om begrundelse, jfr. ovenfor under pkt. 133. Henvisninger til love bør, medmindre der er tale om almindeligt kendte love som f.eks. bistandsloven, indeholde en angivelse af lovens fuldstændige titel, herunder lovens dato og nummer. Det samme gælder bekendtgørelser. Det vil ofte være hensigtsmæssigt at skrive disse henvisninger i et særskilt afsnit for at lette læsningen af afgørelsen.

Er der en forklaring? Skriftnormer Ledelse Manglende Til rådighed Ankestyrelsen Lokal ledelse (region, kommune, afdeling) Central ledelse (stat)

Er der en løsning? Ledelsen skal tage ansvar for ændringer Fokus på Formidling Forståelse for kommunikationssituationen Faglighed Forankring i egen faglighed Uddannelse Skriftnormer