Værkstedet En del af inklusions- og trivselsindsatsen på Kærbyskolen 2012-13 og 2013-14.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Aktivitet – hvor/hvornår: Videns- og erfaringsseminar i Middelfart, lørdag den 19. marts. MKR var der sammen med Pia fra Herredsåsen og Claus fra Rynkevangen.
Rullende indskoling på Skovbyskolen.
Hjerterum og opsøgende funktion
Hvad er familieklassen
Skolereform august 2014………………
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Hvis muligt skal Børnene gå/cykle i skole også.
Trivselspolitik på Løsning Skole
Informationsmøde - Gug Skole 2014/15
Når lærere samarbejder med forældre
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Struktur Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 08:
Et væksthus for børn og voksne
Skolereform ’14 - Gesten Skole (børnecenter)
Profilskole Fyrtårn C ”Det hele barn” Fyrtårn A ”Fortsat høj faglighed”
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Ændringerne Understøttende undervisning Uge-struktur ??
Skolereformen Overordnede mål:
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
Børnehaveklassen Velkommen til Hunderupskolen.
LÆSEHJØRNET I BLOK A.
Sprogpakken At fastholde ændringer - i det nære samarbejde.
Folkeskolereform på Mølleskolen 2014
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
2014. Skolen inddeles  Indskoling – 0.-3.kl med følgende lærer: Annette, Tina, Henriette, Julie, Lisbeth, Eigil, Hans-Jørgen, Andres, Louise, Janne og.
Fælles forældremøde klasse om 2014 Mål: At forældrene går fra mødet med et klart billede af deres børns skole- og fritidsdag fra skoleåret 14/15.
Rønde Skole Linje 10 Eleven i centrum -Et år med fokus på nutidens udfordringer til en afklaring om fremtiden.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Folkeskolereformen Esbjerg kommune
Vibeholmskolen august 2014 Den nye skolereform Udskolingen.
Nye Veje i Specialundervisningen. Målet for Nye Veje Det overordnede mål er, at alle børn skal inkluderes mest muligt med respekt for deres funktionsniveau.
Ændringer i forbindelse med reformen Med den nye reform indføres følgende ændringer af timefordelingen i udskolingen : Dansk i klasse får eleverne.
Løjtegårdsskolen tirsdag d. 12. januar 2010
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
Folkeskolereformen på vores skole
Folkeskolereform på Vestre Skole 2014
Folkeskolereform 2014.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Program - ICDP International Childhood Development Program
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Det vi skal på dette møde Tale om de nye input til principperne for skole-hjem samarbejde, som I, bestyrelse og elevråd fandt frem til for nogle uger siden.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Finland Uddannelse Skoleliv. Dagsorden  Præsentation  Læreruddannelse  Skolesystem  Skoleliv.
INDSKRIVNINGSMØDE.
Folkeskolereform Camilla: Velkomst.
Skolereform – Fourfeldtskolen 2014 Steffen Lawaetz
BØRNEHAVEKLASSESTART 2010 Skovshoved Skole en verden af liv.
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Skolebestyrelsens forældremøde tirsdag d. 4.marts Den nye skolereform - rammen Ved Kirsten Brønd 2. Fremtiden for Høsterkøb Skole Ved bestyrelsen.
Læringsreformen Hvad er formålet med reformen? – Formålet er: – at alle elever skal blive så dygtige, som de kan blive – at mindske betydningen af den.
Tinderhøj Skole Status på FUEL 13. november 2012 Gurli Hartmann.
Velkommen til Klasseforældremøde i x klasse. Aftenens program 1. Status på arbejdet med ”Forventninger til elever” v. klasselærer/ forældre 2. Udvikling.
Skoleforvaltningen Inklusion Inkluderende miljø på Kærbyskolen.
Læringsorienteret feedback og Den dynamiske årsplan
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
Velkommen til alle nye og kendte elever og forældre.
Cooperative Learning i sprogfagene  Hillerød, Vejle og Aalborg Helle Kirstine Petersen.
Evaluering af Aktiv rundt i Danmark lærernes observationer Følgende resultater er på baggrund af 1215 lærerbesvarelser af vores elektroniske spørgeskema.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
VELKOMMEN TIL MELLEMTRINNET 4. KLASSE, 5. KLASSE OG 6. KLASSE.
Inklusion ET SKOLE OG LÆRER SYN.. Skolens perspektiv  Børnene hører til hos os.  Indtil andet er bevist – børnenes trivsel og udvikling er centrum.
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser [indsæt dato] [indsæt skolens navn] [Indsæt mødeforum] Trivselsmålingens resultater.
Læringsmål og niveaubeskrivelser
Præsentationens transcript:

Værkstedet En del af inklusions- og trivselsindsatsen på Kærbyskolen 2012-13 og 2013-14

Hvordan kom ideen til Værkstedet? Observationer af, at nogle børn gentagne gange ikke færdiggør deres opgaver eller aktiviteter Episoder med børn, der går fra undervisningen Børn undviger ikke i samme grad krav i praktisk-musiske fag som i andre fag Æstetisk virksomhed er en mulig indgangs-vinkel til at træne og udvikle elevrollen Konkret arbejde giver mulighed for synlig succes – opbygning af den gode historie

Når vi arbejder med børn med vanskeligheder ”Børn gør det rigtige, hvis de kan” Ross W Greene, psykiater, ophavsmand til Samarbejdsbaseret Problemløsning, Plan B ”Omdan problemer til færdigheder – find ud af, hvilke færdigheder barnet har behov for at lære for at overvinde problemet” Ben Furman, psykiater, psykoterapeut, ophavsmand til Jeg kan-metoden/Kids’ Skills Tydelig struktur og gentagelser Lærerstyrede aktiviteter med plads til personligt udtryk Anerkendelse, feedback, vedholdenhed Oplevelse af at lykkes med noget Elevinddragelse i løsninger, der tilgodeser både elevens og lærerens ønsker

Hvilke børn kommer på Værkstedet? Børn med uro Børn, der ikke bliver færdige med deres opgaver Børn, der har vanskeligt ved at fastholde fokus Børn, der går fra undervisningen Børn, der har vanskeligt ved at vige fra egen dagsorden Børn, der har vanskeligt ved selv at tage initiativ Børn, der har vanskeligt ved skift i aktivitet Børn, der trættes Børn, der har brug for en pause Børn, der er usikre på egen elevrolle...

Kurser på Værkstedet Teamet kontakter Værkstedslærere Klasselærer tager kontakt til forældre – accept af forældre Barnets vanskeligheder – manglende færdigheder – beskrives af teamets lærere Mål for perioden sættes Forældrebrev + elevfolder Hold med 4 elever Fire ugers periode med 6 lekt. pr. uge i fast skema En uge til overlevering i klassen Opfølgende samtaler Praktisk aktivitet planlægges af lærere på Værkstedet Individuel dagsorden Individuel løsningsmodel til hjælp i klassen

Hvordan bliver ressourcerne brugt? Værksteds-ressourcer Værksteds-hold af fire ugers varighed Overleverings-uger og elevsamtaler Individuelle aftaler med enkelte elever Indsats i en klasse + ”mindre” Værksted Kollega-vejledning og samtaler 3. kl. hold op til julespil i uge 50+51 Temauge-værksted

Når Værkstedskurset er slut… Evalueringsskema på Intra for hvert barn til internt brug Forældrebrev Opfølgende elevsamtaler og korigering af aftaler Individuelle redskaber til brug i klassen: Tegnehæfte med fortrykte idéforslag Huskeseddel i penalhus eller på bord Hvad gør jeg, når jeg har brug for hjælp? Billeder til strukturering af lektion eller skoledag Individuel skriftlig dagsorden Pause til bevægelse eller ro Æske til sedler med positive iagttagelser efter hver lektion Idéhæfte til brainstorm