Mit navn er: Lene Smith Riis

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Advertisements

Fra myndighed over servicevirksomhed til lokalt fællesskab
Et stykke med sødt, surt og skørt... - botilbuddet Stefanshjemmet evaluerer deres udbytte af projekt Implementering af Teknologi (IAT) 2011.
Mennesker gør det rigtige – Hvis de kan!!
Navn (Sidehoved/fod)Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Sæt viden i bevægelse Temadag om Samarbejde og vidensdeling Forældres involvering og indflydelse.
De øvrige kommunale samarbejdsmuligheder ….
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Hurtig overblik - befolkningstal
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Håb og forandring Johs. Bertelsen Frivilligt Forum.
Ivar Ravn, Direktør Planteproduktion Hvorfor spille med, når vi nu er så sure?
Lad os samarbejde –gør som jeg siger
Oplæg ved Jens Chr. Birch, kommunaldirektør i Næstved Kommune og formand for Kommunaldirektørforeningen i Danmark Arendalkonferencen Den 9. juni 2010.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
De gode rammer for samarbejde mellem frivillige og kommunen
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Finansieringsmekanismer på det specialiserede socialområde
Risici for fremtidens velfærdssamfund
Ledelse af sociale bevægelser
Styringsnetværk som middel til at skabe lokal og kommunal udvikling
Hvor er KFUM’s Sociale Arbejde på vej hen?. Hvad vil det offentlige? Nye udfordringer? Nye muligheder? Nye vilkår? Tendenser? Det er vi!
Anonym Digital Rådgivning
Ledelse – i samspillet mellem kommune og civlsamfund
Hvad så med kirkernes sociale ansvar? Konference og høring på Christiansborg d. 22. oktober 2013.
Historier fra et demonstrationsprojekt
Fra planer til løsninger: Den politiske proces og dens aktører v. Lisbeth Winther (K) formand for Teknik- og Miljøudvalget i Gentofte Kommune.
Ringkøbing-Skjern Kommune 12. September 2013
Netværksmødet Professionelle relationer i tværfagligt samarbejde med kvalitet og effektivitet 2012.
EA og mig! En historie fra en Gøtze-discipel Maria Baun Lauridsen 23. april 2008.
Science Team K Slutrapport fra evalueringen Henrik Busch, Jan Sølberg, Finn Horn 3. november 2006.
- Gør jeg det godt nok som leder. - Gør mine ledere det godt nok
Demokratisk underskud i informationssamfundet?
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Potentialevurdering.
Survey Organisering og styregruppehåndtering. Spørgsmål 1 62,5 % mener de har stor indflydelse på tilpasning af egen projektorganisation! Hvis projektorganisationen.
Leder af Frivilligcenter Aarhus
Kodeks for offentlig topledelse
Samspillet mellem frivillige organisationer og offentlig sektor i Danmark Terkel Andersen, sekretariatschef Frivilligrådet.
Idrættens Analyseinstitut l Kanonbådsvej 12A l 1437 København K l Tlf l Frivillighed i danske idrætsforeninger August 2012 Temamøde,
IMODUS konference Campus Roskilde 20. Marts Lene Smith, EUC Norvestsjælland1.
INTRODUKTION. Kort om metoden: -Udviklet i partsprojekt mellem KL og KTO -Gennemført med inddragelse af 10 organisationer på tværs af sektorer -Metoder.
Institut for Idræt Foreningsliv og kommuner. At agere i en projektkultur Charlotte Østergaard, Studieadjunkt Institut for Idræt, Københavns Universitet.
2.lektion: Civilsamfund, stat, plan-, markeds- og blandingsøkonomi
Landsbystrategier Borgerinvolvering i Spøttrup Kommune.
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
DB SYD Kvalitetsreformen – hvad kommer den os ved? v. Afdelingschef, Lars Holte, KL.
Lægedage Sammenhængende patientforløb – hvad skal der til? Oplevelser fra en kommunal hverdag og en hjemmesygeplejerskes beretninger Kommunalt perspektiv.
Udfordringer for de selvejende institutioner og deres organisering DLO i Slagelse 11. april 2008 V/ formand for Børne- og Kulturchefforeningen Per B. Christensen.
Ledelse af frivillige Økumenisk efterårsmøde – 5. november 2011.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Det Kommunale Innovationslandskab
KIRKERNES ROLLE I FRIVILLIGHEDSSAMFUNDET Nyborg Strand den 4. november 2011 Centerleder Laust Kristensen 1.
KVIK Kvalitet og evaluering Centre selvevaulerer Dec. inst. i gang Centre forbedrer Øget fokus på resultater og dokumentation Centre selvevaulerer.
Jord-ERFA-Midt Den 11. december 2014
Bibliotekerne Michel Steen-Hansen "Ud-af-huset" biblioteket "Hvad kræver det af biblioteket?"
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Hvad er LEADER metoden? Præsentation Sammenhæng til landdistriktsprogrammet Principper: 1.Territorielt program 2.Lokal udviklingsplan 3.LAG (Lokal AktionsGruppe)
Præsentation Annette Langhoff Innovationskonsulent i Velfærdsudvikling
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Vilkårene for det frivillige arbejde i udsatte boligområder Michael Fehsenfeld og Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC)
Hvad er Velfærds-LAB? 1. Leder- og medarbejderønsker til BV Medinddragelse og medindflydelse Fælles tilgang til arbejdet med borgeren Understøttelse til.
21. november Lejre – Den Økologiske Kommune.
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
‘En bevægende kommune - Bevæg dig for livet’
Hverdag med Handicapkonventionen
Det blå byrum er en unik kulturel scene
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
Præsentationens transcript:

Mit navn er: Lene Smith Riis Uddannet arkitekt Min værktøjskasse: Konceptudvikling Strategiudvikling Projektledelse MSP programledelse Min erfaring: 15 års erfaring med konceptudvikling og implementering for private og offentlige virksomheder

En civilsamfundsstrategi, men civilsamfundet – hvem er det? Civilsamfundet er: Foreninger, organisationer, råd, private virksomheder, offentlige virksomheder…… Civilsamfundet er også: De mange aktive medborgere der via en frivillig indsats gør en forskel…. Civilsamfundet er os alle

Syddjurs Kommune Dækker den sydlige halvdel af Djursland med et samlet areal på ca. 700 km2. Har et befolkningstal på ca. 42.000 Er kendt og eftertragtet af mange turister og udflyttere fra Aarhus på grund af sin smukke natur, den lange kyststrækning, købstaden Ebeltoft og en lang række andre attraktioner. Udfordringen Der vil i de kommende år blive flere borgere uden for arbejdsstyrken. Andelen af børn og unge vil i Syddjurs Kommune være lavere end landsgennemsnittet. Der må forventes nulvækst i den offentlige sektor en række år frem i tiden. Udgiftspresset på den kommunale økonomi vokse markant de næste år. Der vil være et lavere skatteindtægtsgrundlag

Den nye ramme De samfundsmæssige forandringer forudsætter, at kommunerne finder nye veje til at løse at sine opgaver. Dette handler ikke om at udlicitere kommunale opgaver til civilsamfundet. Kommunen kan og skal ikke styre civilsamfundet eller de mange frivillige indsatser. (En kommunikationsudfordring og en implementeringsudfordring)

En civilsamfundsstrategi med 3 indsatsområder:   Det fælles billede - fremme af debat om civilsamfundets rolle Den kompetente borger og det kompetente civilsamfund Den kompetente kommune

Det fælles billede Civilsamfundets rolle i fremtidens velfærdssamfund – politisk debat De gode historier - inspirationen Påskønne gode initiativer - anerkendelsen Faglighed og frivillighed - snitfladerne ……Borgermøder, prisuddeling, workshops, debataftener ect Den kompetente borger Hvor kan jeg som borger gøre en forskel? Er der er brug for mig? Hvordan bliver den gode ide til virkelighed? Alle borgere kan gøre en forskel ……En civilsamfundsuddannelse, en boot-camp, en konkurrence, et overblik ect Den kompetente kommune Kommunens egen rolle som både myndighed og serviceorgan Adgangen til kommunen er ukompliceret Den kompetente kommune styrer og kommunaliserer ikke alle opgaver. Afprøve nye samarbejdsformer Imødekomme forventninger om øget inddragelse og indflydelse ......Medborgerservice - et organisationsprojekt

Kommunikationsudfordringer En bottom-up implementering frem for en top-down implementering En ny måde at tænke og kommunikere ledelse på - velfærdsledelse En ny rolle som kommune - medborgerservice Et nyt sprog – et velfærdssprog

Tak for opmærksomheden