Projekt ’fra barriere til karriere’ DSI (De Samvirkende Invalideorganisationer) ogArbejdsmarkedsstyrelsen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
Advertisements

Lov om sygedagpenge Maj 2010 Tine Boesen Larsen Socialoverlæge
Love og regler på beskæftigelsesområdet
Langvarigt sygefravær
Mette Andersen SDE Ansættelse af elev. Mette Andersen SDE
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Reform af førtidspension og fleksjob
Rummelighedens rammer - ansættelsesmuligheder for personer med hjerneskade, sindslidelse eller udviklingshæmning Oplæg ved Karen Tinggaard og Maja Rosenstock.
20. august Arbejdsmarkedskommissionens anbefalinger Velfærd kræver arbejde.
Kommunale Indsatsområder Oplæg til beskæftigelsesudvalgets møde d
FN’s standardregler Modul 1 Historie •Verdenshandlingsprogrammet 1982 •FN’s handicap-tiår •Midtvejsmøde i Stockholm 1987 •Forslag til konvention.
Spørgsmål og holdninger som ambassadørerne kan blive mødt med 1. Fra medarbejderne 2. Fra ledelse og personale- ansvarlige.
Kursusdag 1 for DH’s repræsentanter i LBR og RBR
Rummeligt arbejdsmarked i turistbranchen
Førtidspension og fleksjob Udfordringerne
De Samvirkende Invalideorganisationer 1 Job- og informationsportal for personer med handicap.
Synshandicap og beskæftigelse
Mod en ny arbejdsmarkedspolitik Mogens Ove Madsen Fmd. Specialsektorudvalget Region Nordjylland.
Titel og undertitel skal stå med store bogstaver (Versaler) og skal holdes indenfor de to vandrette grå linjer. Titlen kan stå i farve, eller der kan vælges.
Det Sociale Kapitel
2-01.
Recovery-mentor projektet
Personlig jobformidler
Temadag for repræsentanter i De Regionale Beskæftigelsesråd d Birgit Hagen, DH repræsentant I Det regionale Beskæftigelsesråd i Region Midtjylland.
Jobrotation Medarbejdere på uddannelse – ledige vikarer i job.
Ved Jens Kjeldbjerg Kudsk / Andy Madsen
Regeringens 2. beskæftigelsesstrategi for personer med handicap Job og Handicap - det kan lade sig gøre - Stig Langvad, DH 24. oktober 2009.
BPU Karen Il Wol Knudsen, beskæftigelsespolitisk konsulent Februar 2009 Kursusdag 1 for DH’s repræsentanter i LBR og RBR.
SYGEDAGPENGEREFORMEN – HVAD ER DET NYE FOR VIRKSOMHEDERNE (SAMT LIDT AF ”DET GAMLE”) Lejre Kommune 20. november 2014.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE JOB MED LØNTILSKUD TIL FØRTIDSPENSIONISTER MØDE.
Helle Holt, 2008 Årbøgerne om virksomheders sociale engagement Spørgeskema til virksomheder i lige år Repræsentativ stikprøve stratificeret efter størrelse.
Arbejdsmarkedsindsatsen for ikke-arbejdsmarkedsparate
Arbejde for enhver pris? Hvordan kan man i kommunalt regi bruge lovgivningen til at sikre, at arbejdsliv og hverdagslivet i øvrigt hænger bedst sammen?
Undgå, at de ældre brænder ud, og at de unge dropper ud!
SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Handicap & beskæftigelsespotentiale – Snoghøj – Handicap og beskæftigelsespotentiale Jan Høgelund.
Program Velkomst og spisning Introduktion til jobcentret 4 korte oplæg + paneldebat Kaffe og netværk Indspark til jobcentret Afrunding og netværk 2.
Gitter- og hjælpelinjer For at se gitter- og hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg Gitterlinjer og/eller Hjælpelinjer Tip: Alt + F9 for hurtig visning af.
IKT-Messe og Konference 2013 ”Døves vilkår og kompensations- muligheder på arbejdsmarkedet ” v/ Pia Schmidt og Annette Winther Troelsen.
Oplæg om de kompenserende ordninger
Karrierevejledning til personer med handicap Modul 1.1 – Introduktion
Grundkursus Specialfunktionen Job & Handicap Dannebrogsgade 3, 1. sal 5000 Odense
Fastholdelse af sygemeldte medarbejdere Rimelige tilpasninger for at afhjælpe funktionsbegrænsning.
Personalestyrelsen Ansættelse af personer med nedsat funktionsevne Tekst.
Specialfunktionen Job & Handicap Vestre Engvej 56, 7100 Vejle www. bmhandicap.dk www. bmhandicap.dk Ansættelse af personer med funktionsnedsættelse.
Grundkursus Specialfunktionen Job & Handicap Lysholt allé 10, 7100 Vejle
Grundkursus Specialfunktionen Job & Handicap Dannebrogsgade 3, 1. sal 5000 Odense
Oplæg om DUKH Retssikkerhed og beskæftigelsesområdet.
Hvordan arbejder jobcentrene med afklaring af arbejdsevnen/arbejdsprøvning? Jobcenter Roskilde Birthe Haastrup Anette Perós.
Små fleksjob i Aarhus Jobcenter Aarhus. Fællesinformationsmøde: Struktur fra Nyfleks Virksomheds kontakt Kompetence afklaring Netværks café Samtale Jobsøgning.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
Minister mål og beskæftigelsesplan JC Frederiksberg 2012: Færre skal på varige forsørgelsesordninger = flere personer med varigt nedsat arbejdsevne skal.
Ansættelse med løntilskud En gennemgang af reglerne.
Udfordringer i Region Syddanmark Jobcentre Job til personer med handicap Stig Langvad, formand, DSI.
Brugen af virksomhedsrettede tilbud til personer med funktionsnedsættelse v/ Bente Ellegaard og Anne Lyders Gade Specialfunktionen Job & Handicap.
Mulighederne i Jobcentret for unge med Aspergerdiagnose
Fastholdelse: Jane Mogensen, fastholdelseskonsulent. Arbejdet med sygedagpenge siden 1984.
Program for dagen Kl – Ankomst og morgenkaffe Kl – Oplæg om mulighederne for samspil mellem SEL og LAB Spørgsmål og udfordringer.
Anvendelse af de kompenserende ordninger
Om sagsbehandling og subsidiaritet - Susanne Wiederquist
De kompenserende ordninger:
18/11/15 RAR Østjylland Handicap i beskæftigelsesindsatsen Overblik og nuværende viden 19. januar 2017 DISPOSITION Beskæftigelsessituationen for mennesker.
Opgaven i praksis Kort om de kompenserende ordninger.
Diasserie – om de handicapkompenserende ordninger målrettet jobcentrets samarbejdsvirksomheder Nedenfor finder I forslag til dias, som I i jobcentret kan.
Your First EURES Job / SIDE 1.
Handicaprådet i København
Møde i Virksomhedsnetværket i CABI
ArbejdsMarkedsCenter Fleksjob og ledighedsydelsemodtagere
Socialpolitisk statusmøde 2017 LO
Sekretær på studiet Lovgivning
Regionale arbejdsmarkedsråd og borgere med funktionsnedsættelse
Præsentationens transcript:

Projekt ’fra barriere til karriere’ DSI (De Samvirkende Invalideorganisationer) ogArbejdsmarkedsstyrelsen

De samvirkende invalideorganisationer DSI er paraplyorganisation for de danske handicaporganisationer DSI beskæftiger sig med handicappolitik

Formål med projektet  Undersøge og bearbejde evt. fordomme hos medarbejdere og ledelse  Skabe et rummeligt arbejdsmarked med flere ansættelser af personer med nedsat funktionsevne

Handicappede i forhold til arbejdsmarkedet Personer med handicap Procentandel Antal personer I ordinær beskæftigelse 53% I beskæftigelse på særlige vilkår 5% Arbejdsløse5% Uden for arbejdsstyrken 34% Under uddannelse 3% Total100%

Kompensationsordninger og støttemuligheder  Fortrinsadgang  Isbryderordning  Personlig assistance  Mentor  Hjælpemidler/ændringer af arbejdspladsen  Fleksjob  Job med løntilskud til førtidspensionister

Fortrinsadgang  Ved ansøgning til ledige stillinger hos offentlige arbejdsgivere har en person med nedsat funktionsevne krav på at komme til samtale, hvis du opfylder uddannelseskrav

Isbryderordning for nyuddannede  Isbryderordningen er en løntilskudsord- ning, hvor den handicappede ansættes på normale vilkår og arbejdsgiveren får et løntilskud til den ansattes løn

Personlig assistance  Personlig assistent udfører praktiske opgaver, som personen med handicap ikke selv kan udføre i forbindelse med arbejdet  Tilskud ydes op til 20 timer ugentligt

Mentor  En medarbejder i virksomheden frikøbes til at introducere, vejlede eller oplæge en ny person med handicap i virksomheden

Hjælpemidler og mindre arbejdspladsindretning  Mulighed for økonomisk hjælp til særlige arbejdsredskaber, hjælpemidler eller ændringer af arbejdspladsen, der gør en person med handicap i stand til at udføre et arbejde

Fleksjob  Job med løntilskud, hvor der er mulighed for at tage hensyn til nedsat arbejdsevne og særlige behov  Fleksjob er for personer, hvis arbejdsevne er nedsat varigt med mindst 50%

Job med løntilskud til førtidspensionister  Job på særlige vilkår for personer der er under 65 år og modtager førtidspension

Fordele for virksomheden  Øget følelse af tryghed hos alle medarbejdere at vide, at deres virksomhed er socialt ansvarlig og rummelig  Mere rummelighed blandt medarbejderne når de får erfaring med at arbejde sammen med handicappede  Medarbejder der fungerer optimalt i de timer der arbejdes  Ekstra hænder

Win Win  For virksomheden meget større potentiale i udbudte ressourcer  For mennesket alle de fordele der er forbundet med at være en aktiv del af arbejdsmarkedet  For samfundet et reelt mere rummeligt arbejds-marked og bedre ressourceudnyttelse

Kontaktpersoner  DSI, Anders Reitov,

Nyttige Links  DSI –  Jobportal –  Handicap, om mulighederne –  Information om AF’s handicapkompenserende muligheder samt telefon- og adresseliste til AF’s handicapkonsulenter –  AF’s jobdatabase samt ansøgningsblanketter til løntilskud og hjælpemidler –  DR ’En plads i livet’ -