Mangfoldighed i Arriva Danmark

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Gasdrift af busser – tid til at komme frem i bussen?
Advertisements

Virksomhedsforståelse og økonomi Pindene er kun eksempler – der skal indøves en tankegang – lad nogle af pindene være valgfrit. Det vil være individuelt.
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Egedals byudviklingsområder skal være eftertragtede for deres fokus på klima, energi og sundhed – kombineret med spændende arkitektur, inviterende byrum.
Netværksmøde 27. november 2012  Siden sidst fra ledelse og bestyrelse  Trafik  En orientering  Ny børnepolitik  En orientering  Skolens økonomi 
Instituttet for Blinde og Svagsynede, Rymarksvej 1, 2900 Hellerup, T: , W: Kompetenceudvikling.
Fundraising Jakob Ugelvig Christiansen
Hedensted Fjernvarme Generalforsamling 2012 Strategiplan.
Bootcamp II Human Shojaee Tryg 22. November 2012.
At lede liv og læring Børne- og ungedirektør Jan Præstholm, Svendborg Kommune.
Produktion og Logistik
Kommunikationsstrategi - et strategisk ledelsesværktøj
Forum for DanRåd & Regnskab 29. september 2009
Skabelon til strategisk plan
Sådan skaber du værdi som leder i din virksomhed
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Gennem værdier og selvledelse til Danmarks bedste arbejdsplads
KULTUREN OMKRING “VIRKSOMHEDSTURNÉEN”
Ledelsesudvikling på Københavns Universitet
Kvalitetsstyring som ledelsesværktøj.
Fire aspekter Ledelsen (strategisk branding)
Den regionale vækst- og udviklingsstrategi
Innovation – et mindset hos ledere og medarbejdere Tina Lambrecht Danske Fysioterapeuter.
Profilskole og styrket social indsats i Høje Gladsaxe skoles skoledistrikt og i Værebro Gladsaxe kommune deltager i Socialministeriets projekt Styrket.
Vision Daloon er den moderne forbrugers foretrukne leverandør af etniske conveniencefødevarer.
Det sammenhængende sundheds- og borgerforløb ”Horsens på forkant med sundhed” Temadag i DSR d. 26.maj 2014 Hjemmesygeplejerske Dorthe Berthold Schultz.
Gennemføres af ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN i samarbejde med FORENINGEN NYDANSKER Projektet er støttet af INTEGRATIONSMINISTERIET og REGION SYDDANMARK.
AMO - på rette vej? eller snarere – hvilken vej? Refleksioner fra CAVI
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
19. Januar 2012 Gentofte Centralbibliotek og. Københavns Lufthavne A/S Danmarks største arbejdsplads, med medarbejdere 850 – 900 starter og landinger.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
EPJ Messedag den 9. april 2013 Koncerndirektør Ole Thomsen.
Konsulenternes kompetencebehov i et forskerblik
Carsten Lindorf Lean - kompetenceudvikling Ledelsen.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
CBS Bibliotek …flere fremtider, én strategi René Steffensen Statsgruppens temadag 20. november 2006.
Lederforum Torsdag den 10. maj 2007 Dagsorden: Generel orientering Koncernmål/ servicestrategi for 2008 Opfølgning på seminar om ledelsesværdier Medarbejdertrivsel.
PBJ Consult A/S – Mere end et systemhus HR i øjenhøjde
Arresødal Hospice i en forandringsproces Mangfoldighed af ændringer 2012 På vej med udvidelse Ledelsesmæssig uro Nyt IT system Ny administration.
En ny strategi for transportforskning Workshop - Trafikdage i Aalborg 28. august 2006.
Kvalitetsstyring og kortlægning efter jordforureningsloven ATV-møde 4. november 2009.
HR i Nice Topledelsens krav til HR ! V/ Gert R. Jonassen - Arbejdernes Landsbank den
Randers Kommune IT-udviklingsprogram Temadag for IT-afdelingen den 21. Maj 2007.
Balanced Scorecard Økonomisk perspektiv ”Hvordan bør vi
Hele mennesker skaber hele løsninger.
Strategi i Vindervirksomheder Kapitel 2
organisatoriske kompetencer
Mål og visioner for fremtiden Vision, mission, mål og værdier blev revurderet sidste år – og de holder. Det politiske program er fra 2007, og det skal.
Klubudvikling, herunder lederudvikling 1. Afholde mindst 20 tema- eller netværksmøder i samarbejde med konsulenter og regionsudvalg. 2. Konceptudvikle.
Bæredygtige indkøb i Region Midtjylland v. Bjarne Schmidt Nielsen (formand for det midlertidige udvalg om indkøbspolitikken)
Vision og Strategi for Forslag Vision og Strategi for Vision og indsatser i strategi.
Arriva Danmark de bedste rejseoplevelser i den kollektive trafik Tid til at komme frem i bussen? Anvendelsen af og forventninger til gasbusser i Arriva.
Dansk Supermarked i korthed
Borgermøde 17. september Forslag til Miljø- og Klimapolitik 2014 Velkommen! – Borgermøde 17. september 2013 Program Vision Furesø – Vi skaber løsninger.
Sundhedsaftalernes betydning for bedre sektorovergange Det sammenhængende sundhedsvæsen – set fra regionernes perspektiv Kontorchef Janet.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Virksomhedsforum for Socialt Ansvar
AVA Vision og værdier ”En vision, der kommer indefra – fra medarbejdere, der dagligt leverer varen og håndterer måden at gøre det på troværdigt og individuelt,
Strategi 2015 Svømmekonference 2012.
digitaliseringsstrategi
Strategisk udvikling af landbrugsbedriften Torben Ulf Larsen
Introduktionsmøde for nye byrådskandidater
For Driftsafdelingen, Hospitalsenheden Vest
KONCERNSERVICE STRATEGI 2020
Mere MOST - mindre fravær
Handlingsplan 2015.
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Bæredygtige indkøb i Gladsaxe Kommune
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Vi er ‘One PPG’ Vores formål We protect and beautify the world
Præsentationens transcript:

Mangfoldighed i Arriva Danmark Fra måling til handling Innovækst November 2012

Mangfoldighed er en af strategierne til at opnå vores nye vision. strategier og initiativer strategiske målsætninger ARLean operationel excellence Kvalitetsstyring Effektivitet Udarbejdelse af særskilte strategier i de enkelte divisioner, regioner, afdelinger og anlæg, der understøtter de strategiske målsætninger. Etablering af tværorganisatoriske projekter, der skal levere og implementere de strategiske målsætninger. Udarbejdelse af personlige bonus- og udviklingsmål og kollektive bonusordninger, der understøtter de strategiske målsætninger. Medarbejderudvikling de bedste medarbejdere Medarbejderbranding Workforceplanning vision Effektive administrative processer de bedste rejseoplevelser i den kollektive trafik Værdiskabelse resultater Sammenhæng og gennemsigtighed Kunder Forretningsforståelse kundefokus Arriva har lavet helt ny vision: At skabe de bedste rejseoplevelser i den kollektive trafik Mangfoldighed er en af strategierne til at opnå vores nye vision. Udvikling for Arriva: Fra Transport (a til b) til Service (oplevelser) Rammebetingelser Mangfoldighed bæredygtighed og socialt ansvar Miljø Sundhed

Strategier / Initiativer sætter vi standarden for bæredygtighed og socialt ansvar inden for kollektiv trafik Strategier / Initiativer Mangfoldighed Miljø Sundhed Fremme mangfoldighed på alle niveauer i Arriva. Anvende mangfoldighed i udviklingen af Arriva og Arrivas virksomhedskultur. Repræsentere det samfund og den hverdag vores kunder har, så de kan spejle sig i Arriva. Aktivt bidrage til initiativer, der positivt bidrager til mangfoldighed og lige muligheder i Danmark. Gøre miljø til en integreret del af kollektiv trafik – i vores tilbudte løsninger såvel som vores dagligdag. Italesætte kollektiv trafik som fremtidens transportform. Fremskynde udrulningen af yderligere grønne initiativer, som grønne anlæg og energispare- program. Være på forkant med udviklingen i alternative energikilder. Stærkt fokusere på sikkerhed på alle niveauer i Arriva. Involvere medarbejderne i arbejdet med sundhed og sikkerhed. Aktivt arbejde med sundhed i Arriva, og få sundhed til at være en integreret del af vores kultur. Sikre vores succes med medarbejdertrivsel og sundhed som konkurrenceparameter. 4 strategier/initiativer inden for mangfoldighed Stadig i gang med at beslutte hvilke initiativer vi skal sætte i gang. Nogle har vi dog allerede besluttet.

Mangfoldigheds Rating System Praktisk mangfoldighedsledelse Kommunikation internt/eksternt Arriva ratet ”GOLD” på disse to områder. GOLD: Mangfoldighed spiller en aktiv rolle i den daglige ledelse og fungerer på forskellige niveauer i virksomheden som en naturlig del af virksomhedens virke. De har sat mål for at skabe vækst gennem mangfoldighed og har eksterne og interne partnere som aktive deltagere i denne proces. Potentiale til at blive ratet ”Diamond”: Fokus på Mf ledelse og kommunikation - Bidrager til Arrivas strategi Sætter derudover løbende andre initiativer i gang også. Anbefaling – bl.a.: - Kursus i mangfoldighedsledelse (vigtigt at lederne er med) - Beskrive vores mangfoldighedsindsats på hjemmesiden + Fra CSR til forretning internt (vigtigt at alle kender vores mf strategi – hvorfor vi gør det, hvilken værdi mf har i Arriva)

Mangfoldighedsledelse i Arriva Akademi Opstart foråret 2013 Modul på 6 timer Mellemledere med personaleansvar på HQ, regionschefer og driftschefer Samarbejde med Foreningen Nydansker om skræddersyet modul Lederne skal klædes på til mangfoldighedsledelse initiativ: Mangfoldighedsledelse i Arriva akademi til foråret (3 hold med ca. 12-16 på hver) Vigtigt at vi får lederne med – at de forstår vigtigheden af mangfoldighedsledelse (derefter kan vi arbejde videre med strategien) Før undervisningen: Sende brev til deltagerne forud for mødet – underskrevet fra direktør (vigtigheden af mangfoldighed og deres indsats) Sende taske til deltagerne forud for mødet – med brev, gave, skema til udfyldelse, case, hvordan mf bidrager til Arrivas vision Selve undervisningen Forskellige ledere – hvad skal målsætningen være for dem hver især? Skabe ejerskab for mangfoldighed i deres team, gøre det nærvært med cases fra hverdagen, redskaber til hvordan de konkret kan arbejde med mangfoldighed. Kortlægning af kompetencer i sit team – hvad mangler vi?

Mangfoldighed i hverdagen Stoppestedsværter – mangfoldige teams DISK profiler Bruge eksisterende forskellige kompetencer Projekt Flekspilot Gode erfaringer fra kampagner/projekter: Stoppestedsværter: - Team bevidst sammensat - Bruger mf i fht. medarbejdere og kunder Forskellige roller og opgaver i teamet Større respekt for hinanden + bedre samarbejde DISK profiler: Fokus på adfærd Forskelligheder, personlighed, styrker, kompetencer Eksisterende kompetencer ( i kampagner/projekter) -God til at filme -Oversætte til flere sprog Lave mad til møder, arrangementer, kampagner Flekspilot – pilotprojekt forud for den nye fleksjobreform - 5 personer i fleksjob – nye kompetencer ind - Aftale med revacentre, jobcenter m. fl. Seniorpolitik: 80-80-100 ordning Udfordringer: Svært at bevise på bundlinjen Vi er alle forskellige/Vi er alle ens Modstand mod forandring

Intern kommunikation Intern kommunikation: Højtidskalenderen (+ app – ekstern kommunikation) Bogen Med bus fra Bagdad” af Henrik Saxgren Workshop om mangfoldighed (sundhedsprojekt) Artikler i Arriva Update (MIA pris, højtidskalenderen, Ramadan- folder, 89 nationaliteter mm)

Arrivas værdier Bruger værdi-terningen til at diskutere værdierne – herunder det ”mangfoldige fællesskab” Kurser, workshops mm

Ekstern kommunikation Busser, tog og havnebusser – dette er på vej! Bedre sent end aldrig. CSR eventen Who Cares Wins i april næste år – Elbus + informere om vores CSR arbejde under busturen (postkort, magasin, skærme el lign)

MIA prisen 2012 Bruger filmen i oplæg – eksternt Viser den også internt i forbindelse med workshops og oplæg Video på YouTube

Pernille.kiaer@arriva.dk