Hold Fast projekt - praktik

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Køge Handelsskole Thomas Nielsen og Anders Klosterman
Advertisements

Etablering af virksomhed
Unge på tværs flasher København, 31. marts Når uddannelsespålæg bliver et godt tilbud Uddannelsesstart - Til dig, der er på vej i en erhvervsuddannelse.
Roskilde Tekniske Skole
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Økonomien i det boligsociale arbejde Bo Andersen Konsulent Boligsocial Funktion.
Kompetenceudvikling set med erhvervslivets øjne. • Bodil Vilmand-Olsen • Adm. Direktør hos Midt Marketing • 6 års erfaring med personale- og kompetenceudvikling.
SKP-projektlederværksted 14. nov. 2012, Vejle Regina Lamscheck-Nielsen.
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Opgave 1: Navision - lagerstyring
Muligheder for alle 2 år i praktik Korte uddannelser  HG 2. år 
Et godt afsæt – Handelsskolernes grunduddannelse
15 Promotion Oversigt Promotionformer (herunder reklame)
Innovative Værksteder til udvikling af Akademiuddannelserne IVA
Hvor mange EPJ-systemer skal Danmark have? Kan SOA fx levere varen? Hvem skal bestemme standarden? Søren Lauesen IT-Universitetet i København
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
I forlængelse af tydeliggørelsen af talentbegrebet, hvordan kan I så udvikle en læringsplan for talenter i forhold til de resterende ikke talenter? • Udvælgelse.
Vi byder dig velkommen på Handelsskolen Nordsjælland
Hvad kan vi gøre for at få psykiske sårbare tilbage i arbejde ?
Godt købmandskab Orienteringsfasen Tilbudsrunden
Tillykke, du er et talent!
Øget overgangsfrekvens til de videregående uddannelser
ER-diagrammer (databaser, del 4)
Administrationsseminar, den 27. april 2010 Administrationsseminar Tirsdag, den 27. april 2010.
Udviklingen af professionsfaglige kompetencer Potentialer og barrierer… rene b christiansen (profil) Lektor ved Forskning og Udvikling University College.
Kompetencecenter for Hirtshals Skolecenter
FREDERICIA GYMNASIUM OG HF KULT-FAGET CHRISTINA SPANGGAARD, SEPT. 2011
Udvikling og etablering af landsdækkende praktikpladscentre inden for detailhandel Samarbejde mellem Aarhus Købmandsskole, Tietgenskolen Odense, Selandia.
 Arbejder i Vallensbæk Kommune  Udviklingskonsulent med fokus på IT  IT-vejleder på Pilehaveskolen  Dansklærer i en 6. klasse.
Workshop om trivselsmålinger SSID – årskonference Rita Jensen Personalestyrelse 29. April 2009.
Væksthuset Henrik Hansen Leif Tøfting Kongsgaard
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Konference Hotel Legoland, den 21. april 2010 De merkantile erhvervsuddannelser aktuelt nyt uddannelsesaftalens længde kæde-/koncerngodkendelser.
3.3 Arbejdsdeling Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
PBJ Consult A/S – Mere end et systemhus HR i øjenhøjde
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering Anæstesiologisk Afdeling Flere ledere
State of the union INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING.
Resultater, erfaringer og overvejelser! Praktikpladscentrene Syd-Øst Sjælland og øerne.
Ledelsesmæssige og kvalitets- udviklingsmæssige overvejelser Ved udarbejdelsen af Handlingsplan for øget gennemførelse 2013 på SOSU C Oplæg på orienterings-
Den Regionale LEAN Enhed
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Ø90 Online Ø90-Opgørelse og arbejdsgange Kursus efterår 2005 Helle Hovgaard Ledende økonomikonsulent.
- et bedre sted at lære ”EUD-banditten… …..en kommende studerende”
Projektgruppe: Kvalitetschef. Kommunikationsmedarbejder. Faglærere fra Karrosseri og Personvognsmekaniker. Brugergruppe: 5 elever på hovedforløb fra både.
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
”Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært” ”RKV i Region Midtjylland” Mandag den 24. november 2014.
Velkommen til Fællesledermøde. Program for i dag.
Det udvidet læringsrum En tentitativ beskrivelse af situeret læring i IDEATION som praxisfællesskab Martin Hesseldahl PBA Design & Business IDEATION 13.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
© due & partners Template 2: Telefonmodel for permission Introduktion til samtalen Salgsargumentationen samt ”call for action” Afslutning på samtalen.
Innovationsnetværket Livsstil - Bolig & Beklædning Birk Centerpark 40 DK Herning
Ny regering, nye tider – dag 1
Strategi 2011 – x4 edsbjerg er et konsulenthus, der rådgiver og.
Risikovillig kapital til danske vækstvirksomheder Vækstforum Hovedstaden, 30. april 2009 Martin Vang Hansen, vicedirektør i Vækstfonden.
Præsentation Annette Langhoff Innovationskonsulent i Velfærdsudvikling
E-biz 2014 Idé – Koncept – Navn Varer – Målgruppe
INFOMØDE OM SKOLEPRAKTIK
Skabelon til udarbejdelse af YoungCRM Årshjul
Hvordan vil du sikre dansk konkurrenceevne i fremtiden? Højere BNP. Offentlige investeringer, da det er staten der køber aktiver. Skabe højere BNP. Mere.
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Internationale tilbud på EUD. Mission  Aarhus Business College Uddanner, Udfordrer og Udvikler mennesker til en global fremtid  Aarhus Business College.
Landsorganisationen i Danmark Praktikpladser til alle Høring på Christiansborg d. 6. maj LO-sekretær Ejner K. Holst Landsorganisationen i Danmark.
Sourcing via Jobindex.dk
Vækstiværksættere indenfor klyngerne
Kurset i fase 1 er 2-delt:  I første del og som introduktion præsenteres du for definitionen af Flipped Learning. Og du præsenteres for en didaktisk skitse.
Velkommen til praktikvejledertræf
1. kontaktmøde Velkommen til Workshop om afkodning af jobopslag og telefonisk kontakt Hils på hinanden  Husk at bestille drikkevarer Præsentér dig.
Virksomhedspulje til bedre match
EGU – hvad virker? EGU – et godt redskab til inklusion af unge til
SKOLE-VIRKSOMHEDSSAMARBEJDE
Præsentationens transcript:

Hold Fast projekt - praktik Præsentation Hold Fast projekt - praktik Vores udfordring En ønskværdig udvikling Den overordnede strategi De 3 ben

Statistik – registrerede praktikforhold i postnumrene 8000-8499 Ordinære aftaler Skolepraktik I alt Detailhandel med specialer: 351 22 373 Handelsuddannelse med specialer: 79 Kontoruddannelse med specialer: 284 42 326 714 64 778 Lidt over 54% af vores elever finder en praktikplads lige når de har afsluttet grundforløbet. Nogle holder sabbat og starter senere på et hovedforløb. Vi har ikke helt sikre tal, men vi regner med at ca. 70% af vores elever før eller senere forsætter i et hovedforløb. En stor del af dem er ikke registreret på vores skole, da enten geografisk er knyttet til en anden handelsskole eller fordi den virksomhed de har indgået aftale med benytter en anden skole som hovedforløbsskole. Pr. 29/4-2011 har EUD-AABC registreret 235 praktiksøgende i EASY. Hvert år afslutter ca. 750 HG – dvs. ca. halvdelen (54%) af eleverne fortsætter direkte på hovedforløb og praktik. Resten finder arbejde, andet studie eller har sabbat. Samlet fortsætter ca. 70% før eller senere på et hovedforløb.

Vores udfordring 1: Skolerne har primært kontakt til de store B-t-C virksomheder B-t-B markedet er næsten ukendt De små og mellemstore virksomheder har vi få relationer til Der er i dag 778 praktikpladser Vi skal bruge ca. 1700 praktikpladser

Vores udfordring 2: Eleverne kender ikke erhvervsmarkedet Virksomhederne kender ikke eleverne Vi er for orienterede imod den ene halvdel af erhvervsmarkedet B-t-C Mange elever mangler kompetencer i forhold til personlig præsentation.

En ønskværdig udvikling: B-t-C Store Virksomheds størrelse Små Få Mange Arbejdsopgaver/kompetencer

En ønskværdig udvikling: B-t-B Store Virksomheds størrelse Små Få Mange Arbejdsopgaver/kompetencer

Strategien: En slags Push – Pull ! Kompetence udvidelse, der sikrer at eleverne er bedre rustet til at præsentere sig sælgende overfor virksomhederne Erhvervslivet Praktik Eleven Skolen Søgeværktøj, der letter virksomhedernes arbejde: Viden om elever og deres kompetencer Viden om erhvervslivet, både B-t-C og B-t-B, øger muligheden for et rigtigt match mellem elev og virksomhed

Vores strategi står på 3 ben Adoptér en virksomhed Eleven skal have et øget kendskab til erhvervslivet, således de sikres et bredere praktikgrundlag. Matchmaking Find en elev Et database værktøj til virksomhederne , der gør det nemt for dem at finde elever med de rette kompetencer Øget markedsværdi Et forløb der skal gøre eleverne i stand til at udarbejde målrettede ungdoms cv’er og videopræsentationer (elevatortalen)

Adoptér en virksomhed – hvad er nu det? Markedsføring af SMV’er for eleverne Den enkelte elev udvælger to virksomheder indenfor henholdsvis detail og kontor/administration, som adopteres Adoptionen går på at eleven sætter sig grundigt ind i de to virksomheder De adopterede virksomheder anvendes som referencevirksomheder i elevens opgaver Eleven kommer i ugepraktik hos virksomhederne – målet er at etablere en permanent relation mellem virksomhed og elev

Hvorfor SMV’erne? Der er mange af dem De fordeler sig på mange forskellige specialer De er fordelt over hele Østjylland Parterne (LD, ATP, F&P) indgik, 13. januar 2011, aftalen om at stille mindst 5 mia. kr. til rådighed som risikovillig kapital for iværksættere og små og mellemstore virksomheder med vækstpotentiale. Aftalen indebar etableringen af det nye investeringsselskab, Dansk Vækstkapital.

Hvor mange SMV’er er der så?

Matchmaking Hovedparten af alle SMV’er har ingen HR funktioner Hovedparten af SMV’er har ikke tid til at gennemse ansøgninger fra alle de elever der søger Hovedparten af alle SMV’er gør i dag brug af internettet til at finde kandidater til deres ledige stillinger Kan vi gøre det nemmere og hurtigere for virksomhederne at finde praktikanter med den rette indstilling og de rette kompetencer Ad 1) Og dermed ikke rutiner for ansættelse, som gør det nemt for dem at søge elever. Ad 2) Og dermed måske ikke personalemæssigt/opgavemæssigt overskud til at oplære elever. Ad 3) Og kender måske slet ikke til at oplære en elev – ”og ka’ det nu også betale sig med så’n en?!” Ad 4) Hovedparten af opgaverne i undervisningen handler om arbejdsopgaver i koncerner og kæder som Coop, DT Group, 7-Eleven, … - ”det skal jo være noget eleverne kender til” Ad 5) Det er et noget større arbejde at skulle kontakte mange små virksomheder med få eller ingen praktikpladser end at tage fat i HR-afd. i en koncern som Coop. Ad 6) Elever koster tid og penge – så vi ansætter kun nogen vi i forvejen kender (anbefalet af personalet)

Øget markedsværdi En plan i 5 faser Problemerkendelse Etablering af værktøjskasse Implementering af værktøjer Learning by doing Evaluering

Så vores projekt indeholder: En database med alle elever, deres videopræsentation og deres CV. Søgbar på kompetencer, personlig profil og erhvervserfaring. Et undervisningsforløb der skal give eleverne mere viden om hele erhvervslivet, ikke kun detailhandel. Et bredere praktikgrundlag. Et undervisningsforløb der via humor, spil, IT og video giver eleven materiale til databasen, og nogle brugbare værktøjer til at gøre sig salgbar i højere grad. Markedsføring af databasen overfor erhvervslivet