Dogmegruppe 14.11.12. 10.00 – 10.30Kaffe samt highlights fra fokusgrupper / Karin 10.30 – 11.30Observation af undervisning med iPads 11.30 – 12.00Frokost.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Fælles kompetenceudviklingsdag 25. september 2012, CABI
Highlights fra fokusgrupperne Næstved, Undervisnings- og læringsformer med iPad (10-15 minutter) Hvad er nyt/hvad er kendt? Giv eksempler.
Velkommen til matematikkonference 7/3-13
G OOGLE DOKUMENTER i undervisningen. I NTRO Hvad er Google dokumenterGoogle dokumenter  Netbaseret skriveværktøj  Giver mulighed for eleverne at skrive.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
i Ungdomsuddannelserne
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Velkommen til Diplomuddannelsen i Ledelse
De store underviser de små ved hjælp af it.
Organisering af undervisningen. Det er muligt at indsætte links til diverse filer, hjemmesider, video- og lydklip eller åbne dem direkte i OneNote, så.
Præsentation af resultater fra elev-trivselsundersøgelsen i Team X 2
Netværksgruppe tysk 4 tysklærere fra div.gym:
Digitalisering i Praktiken Workshops den 9. februar 2007
VELKOMMEN Seminar 1: Kræft og strålebehandling 23. Januar 2013.
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Mere end blot forberedelsen til en fest En intro til en temadag & en undersøgelse.
Vejledning i projektarbejde
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
IT og praktik på Høje Kolstrup Skole Menu IT som en del af praktikken Hjemmesider Farvel og tak.
Idrætseksamen 2006 Indledning Valg af emne, problemformulering..
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
Meningsfuld stavning Fag Niveauer Mål Software Beskrivelse Dansk 3.-4.kl. og indskolingen Projektet behandler en af danskfaget absolutte kerneområder ved.
5/6 klasse Dagbog for lejrskole til Bornholm
Læringspraktik på SSA Skoleperiode 1 Indhold og opgave
aktionslæring En metode til arbejdet med og i praktikfaget Helen Nyboe
Lærer Mig og min uddannelse Lærerprofessionen Sundhedsfremmende
Digital aflevering? Elektronisk eksamensforløb?.
Lederseminar 2014 Varde Kommune
Ældre, IT og læring. Ældre tæmmer teknologien..
Velkommen til Konference om rammeforsøgene: Studietid, Timepuljer og Studiefællesskaber 26. Februar 2013 Konference om rammeforsøg 26. februar
Den nationale faggruppe Fagmoduler til yngste. Faggruppens overvejelser og principper Arbejdet blev som sagt skudt i gang ultimo november 14. december.
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 1. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Akutafdelingen På vej mod DNV Oplæg til gruppearbejde: Hvad gør vi først? Hvad gør vi siden?
Elever med særlige behov Lidt om allerede installerede hjælpe programmer i windows vista.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 Rammesætning Kompetenceudvikling af pædagogiske ledere.
LP-MODELLEN Vejlednings-opgaven Tirsdag aften
Ida Harlev og Tobias Smith, Syvstjerneskolen
Træning af mundtlighed årgang Fysik/kemi UL Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Skriv titel Skriv årgang, fag og initaler Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 Rammesætning Kompetenceudvikling af pædagogiske ledere.
Forsøg med it-eksamen Virksomhedsøkonomi International økonomi Afsætning.
Kjeld Svidt September 2005 Synkront net-baseret samarbejde - hands-on øvelser.
Arbejdsrum i skyen Temamøde Kaffe og intro 13.35Om arbejdsrum i skyen samt Gyvelhøjskolens erfaringer med brug af GoogleDrive Sandwich.
Præsentation af resultater DUR/Almen didaktik 2013/14 på Roskilde Katedralskole Ved Thomas Axelsen adjunkt i historie og samfundsfag.
It i undervisningen Et møde for politikere og ledelsen på landets lærerseminarier. Foregår på Silkeborg seminarium den lørdag 26/ kl
Læreprocesser i naturvidenskabelige fag - I erhvervsuddannelses-kontekster Ole Ravn Christensen Paola Valero Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi.
Billedanalyse 7. årgang, dansk – Vi, LN, AH, LP Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Formål Opnå større viden om verden omkring dem. Udforske andre kulturer, religioner og livsstile. Udfordre egne holdninger og meninger. Opnå bedre forståelse.
Problemformulering En problemformulering er et sæt af åbne spørgsmål.
Erhvervsrettet innovation - elektrikeruddannelsen Uge 26 – Aalborg Dag 2 1.
 Engelsk er et valgfag – det strækker sig fortrinsvis over sammenlagt 10 dage fordelt over de første to skoleperioder  Det betyder, at du har mulighed.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Fra vidensdeling til produsage. De sociale medier er her, eleverne bruger dem, og Man kan ikke forbyde dem i klasseværelset. Fra vidensdeling til produsage.
S YNKRON VIRTUEL UNDERVISNING. H VORFOR MSN. Let tilgængeligt chat program, gratis Elever bruger / kender det. Mulighed for kamera, lyd. Mulighed for.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Digital præsentation som grundlag for den faglige samtale om projektarbejdet ved eksamen i dramatik.
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Hvordan laver man gode aftaler omkring skriftelige opgaver og logbog?
Spansk IT efter reformen.
IT undersøgelse på Breum Skole
Velkommen til fagligt samspil
Tværgående vejledermøder Juni 2019
Præsentationens transcript:

Dogmegruppe

10.00 – 10.30Kaffe samt highlights fra fokusgrupper / Karin – 11.30Observation af undervisning med iPads – 12.00Frokost – 13.00Oplæg fra elever og lærere om iPad i undervisningen (deres egne pointer) – Fælles refleksion over dagen og endelig konkretisering af dogmeregler – 15.00Planlægning af sidste dogmegruppedag

Elever – UDFORDRINGER Lærere – UDFORDRINGER

Elever – UDFORDRINGER • Kreativitet – undervisningen opfattes meget mere kreativ • Noter diskuteres heftigt, da det for nogle er et stort problem/svært, mens andre synes, det ikke er en ’udfordring’ hverken i positiv eller negativ forstand, og der argumenteres også for, at det er en positiv udfordring – at det er lettere at tage noter på iPad og rart med digitale noter. • Faglighed – man opnår en større faglighed, når undervisningen er spændende og varieret • Spil/useriøst – spil og Facebook er klart en koncentrationsudfordring • Skrive opgaver – det fungerer ikke på iPaden (langsommeligt at skrive på det digitale tastatur, der er ikke et ordentligt ’Word’-program, og autokorrektur er irriterende)

Lærere – UDFORDRINGER • Præsentation – mange nye præsentationsformer er i spil • Nytænkning af UV, inddragelse af film m.m. Man kan ikke genbruge så meget, man bliver nødt til at tænke nyt, hvilket opleves positivt (men det taget enormt meget tid), herunder at man bliver positivt udfordret af eleverne • Noter – muligvis bedre kartotek og databehandling, men ikke bedre noter, hvilket kræver øvelse i at formulere sig. Der burde være smartere måder at tage noter på, fx videonoter eller billednoter. Punktet omfatter også, at det skriftlige ikke tilgodeses godt nok. • Skriftlig eksamen – lærerne tor på, at de får nogle rigtig dygtige elever, som bliver gode til mundtlig eksamen, men de er ikke sikre på, at de vil klare sig godt til skriftlig eksamen • Ufokuseret, spiller dummespil og får pushbeskeder og kommunikerer på Facebook, fx da eleverne sad i fokusgruppen oploadede de et billede på Facebook, så de andre kunne se, hvad de lavede (det samme på computeren og telefonen)

Elever – UDFORDRINGER Lærere – UDFORDRINGER

Dogmeregler

XPLORE XPRESS XCHANGE

God undervisning med iPad – iPaden kan med fordel anvendes i læringssituationer, hvor: 1.formidlingsaspektet indgår og eleverne derved skal skabe sig frem til viden 2.eleverne skal dokumentere et forløb eller en proces vha. billeder og lyd 3.målet er at motivere eleverne ved at møde dem der, hvor de er 4.læringsrummet varierer, fx når man flytter skolen ud i virkeligheden 5.de almene it-kompetencer skal styrkes