Hvor går idrætten hen fra 2011?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Strategi-dage for redaktion, kursusudvalg, webmaster og bestyrelsen Kolding torsdag og fredag den 13/ Fagforum for Børnefysioterapi som specialebærende.
Advertisements

Generelle bemærkninger • God harmoni med Folkeoplysningsudvalgets rapport • Formålsbeskrivelsen omfatter nu også at ”fremme demokratiforståelse og aktivt.
Læring i bevægelse - hvorfor?
Samskabelse af velfærdsservice: Ledelse og rammesætning
Fokuspunkter ved udarbejdelse af en god folkeoplysningspolitik
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Kan Netværkstedet drives som socialøkonomisk virksomhed?
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Det frivillige foreningsliv i dansk idræt
1 Konsulentvirksomhed Økonomi og Ledelse Borgerinddragelse og udvikling af lokaldemokratiet i de ny kommuner Om udvikling af en demokratistrategi og eksempler.
Brændpunkter i fremtidens lokale idrætspolitik IDAN 20. april 2006.
Visioner for idrætten Høje Taastrup Kommune 2006 – 2009 En opfølgning.
Repræsentantskabsmøde Idrættens Samråd Program for aftenens repræsentantskabsmøde  Velkomst  Fremtidens lokale idrætsbyggeri v/ Peter Laursen,
10 punkts programmet •Der skal sikres alle børn og unge et alsidigt tilbud om fritidsvirksomhed •Kommunen skal samordne fritidsforanstaltninger, der iværksættes.
Velkommen til Generalforsamling i SAK 77 Tirsdag d Svømmecenter Nordvest.
DDB Hindsgavl den 26. maj 2011 René Birkemark Olesen
Dialogmøder 2012 De private tilbud og kommunerne - fælles udfordringer og muligheder Geert Jørgensen.
Chefanalytiker, Oxford Research
Profilskole og styrket social indsats i Høje Gladsaxe skoles skoledistrikt og i Værebro Gladsaxe kommune deltager i Socialministeriets projekt Styrket.
KORINTH I.F. MULTIBANE.
Boligkontoret Danmark
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Idrættens Analyseinstitut l Kanonbådsvej 12A l 1437 København K l Tlf l Frivillighed i danske idrætsforeninger August 2012 Temamøde,
Forårs Banquet for frivillige i Kerteminde Kommune Kertemindehallen d. 29. maj 2013.
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Vordingborg Idrætsråd
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
FIL medlemsmøde torsdag 10. januar 2013 Orientering om arbejdet med Lyngby Idrætsby.
Lokalområde 5 Med venlig hilsen Dagplejen Daginstitutionen Tumlegården Børnehaven Grankoglen Vestsalling Skole og Dagtilbud.
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Odense, d. 4. feb Kl Velkommen Kommissorium version 2 Kl Ny skole- og ny klubstruktur i Randers v. Henrik Bille, afd.leder, og Ina.
Landsbyudvalg Bidrager til at igangsætte og understøtte udviklingstiltag i Skive Kommunes landsbyer og landområder - med fokus på, at der sker en udvikling.
Fritidspas.
Repræsentantskabsmøde Idrættens Samråd Program for aftenens repræsentantskabsmøde Velkomst IS beretning for året der er gået Debat om beretningen.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Introduktion Seminar 9. maj 2012  Det videre forløb for de støttede udviklingsprojekter  Muligheder for støtte til realisering DET GODE BOLIGLIV støtter.
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Den røde tråd fra vision til handling
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Hvem skal kommunerne samarbejde med i fremtiden på idrætsområdet? Oplæg til Breddeidrætsudvalgets møde tirsdag d. 6. november v/ Børne- og Fritidsdirektør.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Vision og Strategi for Forslag Vision og Strategi for Vision og indsatser i strategi.
Gode råd til fundraising
Klubledermøde - Syd 1. Juni Motion & Foreningsliv … 4 fokusområder i 2015 Klubudviklingsprojektet bliver en success Fastholdelse af unge I overgangen.
Skolesport på Ellebækskolen Pernille Pedersen Hagstrøm – Pædagog – Ildsjæl – Gennemgående i skolesport fra 2010 Lotte Gilså – SFO leder – Ildsjæl – Gennemgående.
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
Hvad er Frederiksberg Idræts-Union ? 1 Interesseorganisation siden foreninger & idrætsudøvere Favner hele idrætslivet - Motionsløb – Elitehåndbold.
Workshop Udpeg en bordformand, der kan fremlægge jeres holdninger i plenum Diskuter følgende spørgsmål: Hvad synes I om muligheden for et frivilligcenter.
Boligplacering og integration af flygtninge BL’s anbefalinger til boligafdelinger og organisationer.
SPILLET ER I GANG - ET UFÆRDIGT OPLÆG MED DEN VIDEN VI HAR DAGS DATO - MEDLEMSMØDET 27 APRIL 2016 FORHANDLINGERNE OM UDLODNINGSLOVEN.
Samarbejdet med sundhedsvæsnet i relation til rehabiliteringsteamet Lisbeth Jeritslev Souschef November 2013.
Hvad er Velfærds-LAB? 1. Leder- og medarbejderønsker til BV Medinddragelse og medindflydelse Fælles tilgang til arbejdet med borgeren Understøttelse til.
Proces for social helhedsplan i Gellerup og Toveshøj Boligsocial leder Henning Winther.
SportHouse –  TEAM/ RESSOURCER KRITISK SUCCES FAKTOR UDFORDRINGER/ FORHINDRINGER FASER/MILEPÆLE/AKTIVITETER xx MÅL Februar 2014 Bestyrelsens.
- hvor ligger udfordringerne?
‘En bevægende kommune - Bevæg dig for livet’
Glamsbjerg Fritidscenters fremtidshus
Strategi 2015 Svømmekonference 2012.
DGI Institutionsidræt
Dagsorden Præsentation - hvad er en Landsbyklynge?
Den kriminelle fødekæde i bander og
Fremtidens Forening Dialogseminar lørdag d. 8. oktober 2016
Det handler om eleverne
BADMINTON Netværksmøde foråret
Styrk foreningen Ledelse og udvikling – opgrader foreningen.
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Målopfølgning – Klima- og Bæredygtighedsudvalget
Præsentationens transcript:

Hvor går idrætten hen fra 2011? Børne- og fritidsdirektør Ulla Agerskov FIL’s medlemsmøde Tirsdag 29. november 2011

Hvor går idrætten hen fra 2011? Fokus på fælles og fleksibel udnyttelse af faciliteterne Fokus på frivillighed Fokus på nye samarbejder og netværk Budget 2012 Et lille reklameindslag

Udfordringer og muligheder for foreningslivet - fælles og fleksibel udnyttelse af faciliteterne Kommunernes økonomi er presset Kommunerne har fokus på ikke at bygge til enkelte aktiviteter, men fleksibelt og til flere forskellige formål Det betyder, at foreninger skal dele faciliteter – og også dele faciliteter med andre typer af brugere Væk fra ”hver klub sit klubhus” Giver udfordringer for foreningerne – og muligheder for nye samarbejder på tværs

Fælles og fleksibel udnyttelse af faciliteterne Lyngby Stadion. Erstatning for skimmelsvampramte lokaler Der er i 2012-13 afsat 25 millioner kr. årligt til erstatningsfaciliteter. Etableringen af nye faciliteter tænkes sammen med stadionprojektet. Modernisering af Lyngby Svømmehal Der er i 2013 afsat 10 millioner kr. til modernisering af svømmehallen. Brugerne skal inddrages i processen, og moderniseringen skal tænkes sammen med den øvrige udvikling af Lyngby Idrætsby. Lyngbyhallen Der er i 2013 afsat 5 millioner kr. til Lyngbyhallen. Projektet skal tænkes sammen med den øvrige udvikling af Lyngby Idrætsby, og brugerne skal inddrages, så der tænkes i synergier og nye samarbejder. Analyse af effektiv og moderne anvendelse af arealerne på skoleområdet, dagtilbud, klub, ældre og folkeoplysning. Formålet er at få en oversigt over alle arealer og faciliteter og over mulighederne for nytænkning, ændret anvendelse og moderniseringsbehov. Der er afsat 2 millioner kr.

Lyngby Idrætsby – fælles og fleksibel udnyttelse af faciliteterne

Lyngby Idrætsby - Superligastadion Et helt privat finansieret superligastadion har vist sig svært at realisere på grund af planmæssige og juridiske forhold. Andre modeller er undersøgt, herunder modeller, hvor kommunen og private sammen finansierer stadion som kendt fra andre kommuner. Den overordnede idé er at skabe et stadion, hvor flere funktioner tænkes sammen, så faciliteterne udnyttes bedst muligt – så meget af døgnet som muligt. Kommunalbestyrelsen behandlede sagen igen 28. november

Lyngby Stadion 2011

Til inspiration – Vejle ny Stadion, som er opført ved siden af det gamle Vejle Stadion

Til inspiration – Vejle ny Stadion

Lyngby Idrætsby – Superligastadion Der igangsættes en brugerproces med udgangspunkt i følgende tre modeller: Stadion nybygges og placeres ved kolonihaverne som tidligere besluttet. Modellen forudsætter, at en professionel boldklub bidrager til finansieringen. Det eksisterende stadion udbygges. Modellen forudsætter, at en professionel boldklub bidrager til finansieringen, og at der ikke sker en yderligere miljøpåvirkning af Sorgenfrigaardbebyggelsen. Det eksisterende stadion renoveres, så det lever op til minimumskravene til et superligastadion. Denne model vil kunne blive aktuel, hvis der ikke er den nødvendige medfinansiering fra en professionel boldklub.

Stadion, idrætsdaginstitution og Stadion, idrætsdaginstitution og Ungdomsskole – aktiviteter hele døgnet..

Lyngby Idrætsby - Superligastadion I processen med brugerinddragelse og udarbejdelse af idéskitse kan Lyngby-Taarbæk Ungdomsskole og den planlagte nye idrætsdaginstitution samt erstatningslokaler for de skimmelsvampramte lokaler indtænkes i projektet. Brugerinddragelsen omfatter nuværende brugere af stadion og mulige fremtidige brugere. Når brugerinddragelsesprocessen er afsluttet, fremlægges det endelige beslutningsgrundlag, der viser de fysiske muligheder og de økonomiske konsekvenser for kommunen. Et endeligt beslutningsgrundlag forventes færdigt i foråret 2012.

Udfordringer og muligheder for foreningslivet - fokus på frivillighed Frivillighedsundersøgelsen (DIF og Syddansk Universitet) viser: Store idrætter har svært ved at skaffe frivillige Uanset mængden af frivillige opfatter foreningerne, at det er svært at rekruttere nye Rådet til foreningerne: Vær konkrete! Hvilke opgaver, vil I have folk til at løse hvornår? Det skal være nemmere at være frivillig – også i Lyngby-Taarbæk

Og nu vil kommunen også have de frivillige til at løfte velfærdsopgaver…..

Nye samarbejder - Frivilligstrategi Lyngby-Taarbæk Kommune har deltaget i udviklingsprojekt om nye veje i inddragelsen af frivillige i den kommunale opgaveløsning – ”Kommunen og civilsamfundet”. Projektet er afsluttet og evalueret i starten af 2011 og dokumenteret i en rapport samt en film, der er færdiggjort i juni 2011. I august 2011 blev der afholdt et seminar for Kommunalbestyrelse, forvaltning samt repræsentanter for frivillighedsområdet for at drøfte erfaringer, muligheder og perspektiver for det frivillige arbejde i kommunen, der kan indgå i den nye frivilligstrategi, der skal udarbejdes.

Nye samarbejder – En ny frivilligstrategi skal… Bygge videre på de mange gode erfaringer der allerede er gjort med frivillige – både i de kommunale institutioner og de mange ildsjæle, der er engageret som frivillige i og udenfor foreninger. Fastlægge Lyngby-Taarbæk Kommunes vision, mål, rammer og holdninger til frivilligt arbejde – både indenfor og udenfor den kommunale opgaveløsning og skabe klare politiske rammer omkring det frivillige arbejde. Komme med forslag til, hvordan frivillige kan sikres en lettere adgang til at blive frivillig i Lyngby-Taarbæk Kommunes institutioner, skoler, ældrecentre, det tekniske område, administration mv. Overveje, hvordan der kan skabes en fælles ”værktøjskasse”/checkliste for, hvordan inddragelse af frivillige i den kommunale opgaveløsning håndteres.

Nye samarbejder - Frivilligstrategi Der er nedsat et § 17,4 udvalg, der skal udarbejde forslag til en ny strategi. Udvalget har deltagelse af både politikere og repræsentanter fra frivillighedsområdet og kan indkalde flere personer fra området efter behov. Der nedsættes en følgegruppe bestående af 10 repræsentanter fra frivillighedsområdet, som kan bl.a. kan bidrage til idéudvikling og afprøvning af ideerne. Følgegruppens medlemmer rekrutteres via annonceres og udpegning, så de dækker et bredt udsnit af gruppen af frivillige. Udvalget skal have færdiggjort sit arbejde med udarbejdelse af et forslag til frivillighedsstrategi senest den 1. april 2012.

Nye samarbejder - Boligsociale handleplaner Der er udarbejdet handleplaner for boligafdelingerne Lundtofteparken, Fortunen Øst, Højhuset, Sorgenfrivang II Et af målene i handleplanerne er, at børn og unge i boligafdelingerne får et mere aktivt fritidsliv I samarbejde med de idrætsforeninger, der har lyst og overskud, sættes der gang i projekter, der bygger bro til foreningslivet, fx åbne træninger og idrætscontainer. Der igangsættes forsøg med fritidspas til børn og unge, der af økonomiske årsager står udenfor foreningslivet

Boligsociale handleplaner Idrætsprojekter for børn og unge og sammenhæng med eksisterende tilbud Alle børn og unge i området (6-16 år) Børn og unge, der ikke deltager i etablerede fritidstilbud Klub Lyngby Fritids- og ungdomsklub i nærområdet Ungdomsskole Tilbud på ungdomsskolen Frivillige idrætsforeninger Tilbud i nærområdet . Eksisterende etablerede fritidstilbud i området Tilbud i boligområdet som led i boligsociale handleplaner Flere valgmuligheder for børn og unge i lokalområdet Idrætscontainer med ”generelle” aktivitetstilbud Åbne træninger (frivillige idrætsforeninger) som led i brobygning til foreningsliv Organiserede idrætsprojekter, fx streetfodboldturnering, Idrætsaktiviteter igangsat af lokale frivillige/ unge rollemodeller Tilbud om deltagelse i aktiviteter i fritidsklub – brobygning til etablerede tilbud Idrætscontainer med specifikt idrætstilbud (fx basket, fodbold, tennis, håndbold) Brobygning til fritidstilbud Idrætsguider Fritidspas Mentorer/ Rollemodeller Tilbud i boligområdet: Idrætscontainer Evt. satelitklubber, Aktiviteter styret af Klub Lyngby Aktiviteter styret af boligafdelingen/ Frivillige/ unge rollemodeller Selvorganiserede aktiviteter. Tilbud i nærområdet: Ungdomsskolen Lokale Ungdomsskolehold i boligområderne Hovedmålgruppen for tilbud, der skaber aktiviteter i boligområderne og bygger bro til etablerede fritidstilbud Tilbuddene er åbne for alle børn og unge i områderne Fritidsaktiviteterne i boligområderne for alle børn og unge, men en særlig målgruppe er børn og unge, der ikke allerede deltager i etablerede fritidsaktiviteter. Der sættes gang i en række aktiviteter som led i de boligsociale handleplaner. Nogle børn og unge kommer i gang i forening eller klub, mens andre får et mere aktivt fritidsliv i boligområderne. Nogle børn og unge har brug for hjælp til at komme i gang i klub eller forening

Boligsociale handleplaner: Åbne træninger i samarbejde med foreningerne Åbne træninger afvikles af foreningerne i samarbejde med boligafdelingerne med det formål, at områdets børn og unge kan komme og stifte bekendtskab med en idrætsgren og skabe relationer til trænerne i foreningen. De frivillige idrætsforeninger får tilbudt sparring fra klubmedarbejdere, fx i form af, at en klubmedarbejder er til stede under de åbne træninger.

Boligsociale handleplaner: Idrætscontainer i hallerne i Fortunen Øst En idrætscontainer er en container fyldt med idrætsudstyr Formålet med idrætscontaineren er at skabe et samlingspunkt for aktivitet for afdelingens børn og unge, særligt de børn og unge, der ikke deltager i organiserede fritidsaktiviteter. Idrætscontaineren kan bruges både til styrede aktiviteter, fx. ved at en basketklub holder en åben træning, hvor der kun er fokus på basket, og til mere uformelle aktiviteter, hvor der er fri adgang til alle rekvisitter i et tidsrum. Idrætscontaineren holder åbent nogle eftermiddage/aftener om ugen samt i weekenden. Den bemandes med voksne fra Klub Lyngby, boligafdelingerne og frivillige Fritidsklubberne og lokale frivillige foreninger inddrages i arbejdet, så de børn og unge, der kommer og besøger idrætscontaineren, får et kendskab til de lokale fritidstilbud og gode relationer til de voksne.

Idrætscontainer – aktiviteter og relationer Her inspiration fra Sjælør

Ny idrætsstrategi Behov for en mere langsigtet strategilægning på idrætsområdet > vi skal i gang i 2012 Hvad vil vi med idrætten i LTK? Hvilken rolle skal den spille – bl.a. i forhold til vidensbystrategien, andre strategier mv. Hvad med den uorganiserede idræt Talentudvikling Samarbejde med dagtilbud, skoler, klubber og ældrecentre Mere samarbejde på tværs af idrætsgrene Hvordan kan idrætten tænkes ind i den fysiske planlægning? Fremtidens idrætsbyggeri Hvordan fremmer vi nytænkning?

Reklameindslag: www.kultunaut.dk – også for foreninger

Reklameindslag: www.motion.ltk.dk - annoncér og skab netværk