FlexVid Følgeforskning

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
fra klasseværelse til cyberspace
Advertisements

Undervisning i ”Relation”
Sammenhængs-kraft som DYNAMO i klasserummet
Verden ind i undervisningen
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Et teamprojekt Uddannelsesteam C
Blended learning – hvordan?
Anerkendende refleksion
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Læringscentret og nye vejledningsformer
Folkeskole-reformen August 2014.
Jørn Nielsen klinisk psykolog ph.d.
MODERNE MEDIER – et 6 ugers kursus for lærere august-oktober 2012 Foto fra rapporten: Digitale medier i folkeskolen.
Ergoterapeutuddannelsen – informationssøgning  Bibliotekets tilbud  Samarbejde – uddannelse og bibliotek  Informationssøgningsundervisning på ergoterapeutuddannelsen.
Forskningen i ITMF-projekterne
UNIVERSITY COLLEGE SJÆLLAND
Deltagerstyret undervisning
Problemløsningsheuristik I.1 Hvordan besvarer man sin problemstilling? I.Forstå problemstillingen 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved.
O STED FRISKOLE - ET VÆRDIBASERET KLARSYN Et værdibaseret debatoplæg til skolens daglige arbejdsområder, særlige fokusområder, forpligtigelser samt fremtidsvisioner.
Kan omsorg accelereres?
Blended Learning - en introduktion
Fællesskaber fastholdelse og personlig udvikling
Hensigtsmæssigt (e)læringsdesign
Peri OP 101 En amerikansk on-line uddannelse
Udviklingsprojekt om tværprofessionelt samarbejde mellem pædagoger, lærere og socialrådgivere r Vi skal give de studerende bedre tværprofessionelle.
Vicedirektør Susanne Poulsen, Bornholms Hospital
Læremiddelkultur I Folkeskolen
Videoundervisning i klinisk mikrobiologi
Susanne Minds Evaluator VIA University College
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Fællemødet 1. årgang januar Kl Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer.
INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET Den internationale forskning Om strategier, der styrker relationen mellem teori og praksis i professionsbacheloruddannelser.
Virksomhedsskolemodellen 29. september 2014 UU Danmark Samarbejde: UU og Jobcentret – Om unge.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
HVAD BETYDER SKOLEREFORMEN FOR MIG SOM FORÆLDER PÅ NORDBYSKOLEN? Som forælder på Nordbyskolen vil du til næste skoleår møde nye ting, men det meste vil.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
DATO: NAVN: INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET * Teori og praksis i pædagoguddannelsen ›V. Lene Storgaard Brok, UCC og Lisbeth Haastrup,
CBS Bibliotek …flere fremtider, én strategi René Steffensen Statsgruppens temadag 20. november 2006.
Eksistentiel og Åndelig omsorg til døende.
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Færre bøger – mere IT Karin Levinsen Forskningsprogrammet Medier og IT I Læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet Hvordan får vi mere it? Skal vi have.
Blended Learning - en introduktion Karsten Gynther Videncenterchef University College Sjælland.
Per Øhrgaard, Jette Eriksen, Sisse Oreskov
Det udvidet læringsrum En tentitativ beskrivelse af situeret læring i IDEATION som praxisfællesskab Martin Hesseldahl PBA Design & Business IDEATION 13.
Sygeplejerskeuddannelsen på nettet B aggrund/idé L æringssyn & værdier S tudie-og undervisningsformer O rdinær – fjernstudie K ommunikationsplatform E.
Er det økologisk madordninger ofte sundere? Presenter: Sofie Husby Ph.D student: Chen He Skolemadskonference – fra holdning til handling Strandgårdsskolen,
Velkommen til Campus Roskilde Studieaktiviteter 2011.
Teori-praksis i sygeplejerskeuddannelsen
It-støttet religionsundervisning
Sundhedspædagogisk tværfagligt samarbejde
UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT I ucl.dk I UNIVERSITY COLLEGE LILLEBAELT Arbejdsmøde den 8. november 2011.
Bg · Udvikling af MUS 2. Netværksmøde 3. Sept
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Problemløsningsheuristik I.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Fælles fagligt fundament ”nye briller i det pædagogiske arbejde
Samarbejde og kommunikation på en arbejdsplads
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
Oplæg om lektieintegreret undervisning Data og overvejelser.
Evaluering og dokumentation af efterskolens vejledning Af Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Forskningsenheden i Vejledning, Erhvervs- og Professionsuddannelse.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse.
Vælg layout 1. Højreklik uden for dit slide 2. Vælg et passende layout fra “drop ned” menuen Vis hjælpelinjer som hjælper ved placering af objekter 1.Højreklik.
Fagdidaktisk kursus i biologi
MISSION Vores mission er, at:
Team Undervisning En introduktion til teamets arbejde med Refleksiv praksislæring, Studieaktivitetsmodellen og Canvas v/ Hanne Westerkam & Karen Rask Mortensen,
Nærværende ledelse, personligt og ledelsesmæssigt.
Kvalitet i uddannelsen
Digitalisering af VEU VEU-udbydernes brug og vurderinger af e-læring og blended learning - surveyresultater FLUID konferencen, tirsdag den 11. december.
Hvordan skaber vi rammen for kvalitet?
Præsentationens transcript:

FlexVid Følgeforskning http://www.ucn.dk/Forside/FV/FlexVid/Forside.aspx Ved Ph.d. stud. På AAU inst. for kommunikation Susanne Dau Lektor UCN

og markedsføringsøkonom- Radiograf-, lærer-, bygningskonstruktør og markedsføringsøkonom- uddannelserne med studiestart efteråret 2012

Undersøgelsesfelt Blended læring er ikke undersøgt nøjere i professionsuddannelser i DK Betydningen af lokale uddannelsesstationer i DK er ikke tidligere afdækket Betydning af anvendelse af IKT på tværs af uddannelsesrum, hvor praktik indgår som en væsentligt del , - og praktikkens indflydelse herpå – savner yderligere afdækning

Fokus Studerendes muligheder for at lære vidensudvikling i FlexVid´s professionsuddannelser – En undersøgelse af blended læring i forskellige rum

I. Nonaka og G. Krogh teori om vidensudvikling Teoretisk forankring Virksomhedsteorien (Engeström og Vygotsky) I. Nonaka og G. Krogh teori om vidensudvikling Metode –kritisk hermeneutisk (Ricæur) Læringsteori (Illeris)

Mixed metode - en pragmatisk tilgang til dataindsamlingens case studie Litteraturstudier, studier af on-line aktiviteter samt dokumentanalyser Survey Fokusgruppeinterviews og enkelte observationsstudier Burke, RB. & Onwuegbuzie AJ. (2004). Mixed Methods Research: A Research Paradigm Whose Time Has Come. Educational Researcher 33(7), 14-26.

Survey -fund

Fund: Fokusgrupper studerende Lærerudd. Det sociale – face-to-face Fleksibilitet fint Studerende lærer studerende IT-anvendelse At connecte med medstud Rummene har forskellige muligheder – deltagelse på UCN vigtig Radiografudd. Undervisere lærer studerende IT-anvendelse At hygge med medstud. Rummene har forskellige muligheder –deltagelse på UCN vigtig

Fund: Fokusgruppeinterview lektorer Lærerudd. Det sociale – relationsprofession Fleksibilitet som mulighed for at udfylde studietid/ mest knyttet til flexlærer At give redskaber Mesterlære Radiografudd. Det sociale –små grupper Fleksibilitet som integreret del af hele undervisningsforløb At give akademisk argumentation-refleksionskompetence Variation i undervisning

Fund: Fokusgruppeinterview Kliniske vejledere/praktiklære Praktiklærere Sociale relationer primært Ikke mestre, men refleksions-facilitatorer (- teori) At få læreridentitet Fleksibilitet i undervisning primært fra praktiklærere og ikke studerende Kliniske vejledere At kunne indgå i praksisfællesskab Mestre og refleksions -facilitatorer (+ teori) Håndværk Kvalitetssikring/udviklingsfelt (PRI og EasyViz)

Outcome? Ny viden om, hvad det er for nogle muligheder/begrænsninger som FlexVid uddannelsen giver studerende for faglig og personlig (identitet) i kraft af anvendelsen af forskellige læringsrum…..

Første delresultater om uddannelsesrum Uddannelsesstationer placeret decentralt har ingen betydning for det fleksible forløb, da studerende søger mod UCN eller arbejder hjemmefra – ALTSÅ DE FLYTTER GERNE og MÅLGRUPPEN ER STADIG UNGE Hjemmearbejdspladsen er et forstyrrende rum for læringsaktiviteten –Hjem og IT ANVENDES PÅ ANDRE PRÆMISSER Uddannelsesrum har betydning for de studerendes læring og identitetsudvikling, hvorfor læringen er knyttet til de sociale relationer, de kropslige aktiviteter og det fysiske nærvær med andre. De mentale, fysiske og begrebslige rum er påvirket af og interagerer med de fysiske rum – ALTSÅ ER LÆRING OPLEVET SOM FORBUNDET TIL DEN SOCIALE TILSTEDEVÆRELSE (en kendt reference)

Første delresultater om blended læring og vidensudvikling Den delvist manglende anerkendelse blandt studerende af on-line studierummet, som rum for vidensdeling og som et led i vidensudviklings-processen kan skyldes, at de studerende er nye i uddannelsen , og dermed endnu ikke har erfaring med eller oplever værdien heraf. På sigt synes det dog væsentligt, da faglig vidensudvikling ikke kan ses uafhængig af dette sociale læringsrum. (jf. Nonaka, & Konno, SECI-modellen, 1998) Kombinering og cyber-rum Internalisering og praktiserings rum Eksternalisering og interaktionsrum Socialisering og oprindelsesrum S E C I

Tak for opmærksomheden