Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Køge Handelsskole Thomas Nielsen og Anders Klosterman
Advertisements

Egå Gymnasium Dialog mellem fagene og erhvervslivet Startkonference 5. September 2011.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen
Skolebiblioteket indgår som en central del af skolens læringsmiljø og fungerer som skolens innovative, formidlende og pædagogiske læringscenter. Skolebiblioteket.
Roskilde Tekniske Skole
Udviklingsenheden Morten Piil Hansen. EUD som attraktiv karrierevej - er det muligt? ”Den femte vej” Vejle 14. september 2010.
Garantiskolekonference 2013
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
”Find talentet” - introduktion
Women in Progress – erfaringer og udfordringer Kønsbalance i finanssektoren 12. marts 2010 Bent Jespersen SVP, Group HR.
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Talentvejen Selandia CEU, Mercantec, Aalborg Tech i samarbejde med
Skolereform august 2014………………
Hvem er LandboUngdom? … med frivillig mener vi, at vi brænder for vores forening og skaber den med vores engagement … med samler mener vi, at vi gør det.
I forlængelse af tydeliggørelsen af talentbegrebet, hvordan kan I så udvikle en læringsplan for talenter i forhold til de resterende ikke talenter? • Udvælgelse.
I Mariagerfjord Kommune vil vi frem- me børn og unges muligheder for at få del i de gode jobmuligheder i frem- tiden. Derfor vil vi gøre flere børn og.
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Uddannelsesparathed - hvad er det
Tillykke, du er et talent!
Øget overgangsfrekvens til de videregående uddannelser
Alle børn er alles ansvar
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Talent udvikling! SkSke herrens vilje! Christian den 3. Men lad os samarbejde om danske erhvervsuddannelser, der udvikler talenter!
Talentvejen Tietgenskolen. Hvorfor et talentprojekt? Talentudvikling på erhvervsskoler er stadig relativ ny 95% målsætning – nedprioritering af talenter.
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Talent i ledelsesperspektiv Oplæg under temaet: ”Bedre resultater på elevniveau” – med fokus på ledelsesrolle, -motiv og kompetence v/ John Vinsbøl Udviklings-
EUD-reformkonference 17 sep Talentarbejde i Praksis.
”Styrkelse af overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse” Garantiskolen i Silkeborg Scandic den 28. oktober 2013.
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
Arbejdsmetode SWOT-analyse på eksisterende set-up Andres erfaringer med enstrenget erhvervsfremme- system VISION Version 1 Hvilke krav stiller visionens.
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker Workshop Roskilde 29.august 2013 Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent.
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
- et bedre sted at lære ”EUD-banditten… …..en kommende studerende”
v/ Jakob Harder, vicedirektør Undervisningsministeriet
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Selandia CEU, Mercantec, Aalborg Tech i samarbejde med Aalborg Handelsskole, EUC Vest, EUC Syd, IBC, Tietgenskolen, EUC Sjælland, ZBC, Køge Handelsskole,
TALENTUDVIKLING I GYMNASIET MATEMATIK-ØKONOMI-SAMFUNDSFAG  Hvad er talent?  Metoder  Organisation og motivation  Konkrete eksempler  Hvad er talent?
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Uddannelsesudfordringer efter globaliseringsrapporten og velfærdsforliget Paneldrøftelse i Danmarks Vejlederforening d. 30. januar 2007 v/ Per B. Christensen,
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
Center for Regional Udvikling
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
Talentspotning og talentudvikling på grundforløbet Workshop Den 23. maj og den 25. maj 2016.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
Landsorganisationen i Danmark Bedre erhvervsuddannelser til unge og voksne Ejner K. Holst LO sekretær.
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse.
UU-Vestegnen Kongsholmcentret Vognporten Albertslund Tlf Facebook Albertslund * Ballerup * Glostrup * Høje-Taastrup.
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
Tillykke, du er et talent!
Praktikvejledertræf PAU den 28/9 2015
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Talentudvikling SOSU elever.
LO’s udspil ”Bedre overgange fra grundskole til ungdomsuddannelse”
Ændring i praktikmål 6 for SSH
Ungdomsuddannelse til alle v/direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Kaj Ove Christiansen
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Sundhed I den pædagogisk praksis
Fra folkeskole til faglært - Erhvervsuddannelser til Fremtiden
Præsentationens transcript:

Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs i ungdomsuddannelsen – særlige talentindsatser, styrket samarbejde med virksomheder. Undervejs i ungdomsuddannelse – synliggøre videreuddannelsesmuligheder gennem brug af kompetencer fra videregående uddannelser. Efter ungdomsuddannelse – evt. tage videregående uddannelse.

Talentvejen, hvorfor? Talentvejens overordnede mål: -Fremme vækst i små og mellemstore danske virksomheder gennem: -At styrke EUDs organisatoriske og didaktiske kompetence i f t at spotte og videreudvikle talenter i ungegruppen -At skabe et mere transparent uddannelsessystem, som understøtter vækst og innovation gennem motivation, engagement og udvikling af talentkompetencer i elevgruppen -At trække et talentspor fra Folkeskolen gennem EUD til de videregående uddannelser og virksomheder, så de stærke elever kan se EUD som indledning til en karriere.

Talentvejen, hvorfor? -Fremme vækst i små og mellemstore danske virksomheder gennem -at styrke elevernes handlekompetence, så de oplever at innovative ideer kan udvikles og implementeres. -Styrke erhvervsskolerne som strategisk samarbejdspartner for mindre virksomheder med vækstpotentiale. -Bidrage til et imageløft af erhvervsskoleområdet, og dermed tiltrække og motivere flere stærke unge til at gennemføre en erhvervsuddannelse. -Styrkeen sammenhængende indsats fra Folkeskole til videregående uddannelser via en holistisk tilgang til talentfremme i ungegruppen. -Understøtte 95 % målsætningen.

Målgrupper 1)Primær målgruppe er unge med iboende talenter, som kan udvikles og transformeres, så de unge i deres kommende arbejdsliv kan bidrage til udvikling og vækst i virksomheder gennem innovation og fagfaglig styrke 2)Sekundært er målgruppen undervisere og vejledere i Folkeskolen, undervisere på EUD og virksomheder med interesse i at bidrage til talentfremme. 3)”Mor”/ Far, søskende, kammerater m.m.

Talentvejen, hvordan? 1)Opsamling af erfaringer. 2)Udvikling af værktøj til screening. 3)Udvikling af en undervisningspraksis. 4)Iværksætte en bred vifte af talentudviklingsforløb med afsæt i en fælles definition, men med lokal tilpasning i f t samarbejdet med virksomhederne. 5)Igangsætte initiativer til at styrke samarbejdet med virksomhedssiden om det målrettede arbejde med talentfremme. 6)Nye regionale netværk mellem erhvervsskoler, Folkeskole og videregående uddannelser (institutionskæder).

Talentvejen, gevinst for virksomheder? -Dygtige og engagerede elever, der er ambitiøse i forhold til faget. -Selvstændige elever med god helhedsforståelse og overblik, som er gode at sende ud til kunderne. -Elever, der vil være en god faglig udfordring i dagligdagen. Talentet vil efterspørge spændende og udfordrende opgaver og bidrage med vilje og engagement. -Talentet/-erne vil have en positiv virkning på det faglige miljø, herunder læringsmiljøet i virksomheden. -Dialog, samarbejde og sparring med erhvervsskolen omkring talentet, så der sikres god læring og udvikling hos talentet. -Positiv profilering af virksomheden som en attraktiv arbejdsplads, der har fokus på udvikling af talentfulde unge mennesker. -Tilbud om mentorkursus til den uddannelsesansvarlige i virksomheden.

Talentvejen, gevinst for talenterne? -Det bliver sjovere og mere udbytterigt at gennemføre en erhvervsuddannelse som fundament for job, karriere og egen udvikling. -Spændende og udfordrende opgaver i uddannelsen. -God sammenhæng mellem teori og praksis. Oplevelse af at der er fremdrift og udvikling uddannelsen igennem. -Særligt fokus fra lærerne og fra praktikvirksomheden. -Den praktiske del af uddannelsen sker i en virksomhed, der har særligt interesse og fokus på talentudvikling. Blandt andet tilbydes et godt læringsmiljø. -Mestring af faget - fagligt blandt de bedste. Opnåelse af stolthed for faget. -Bred forståelse for faget og branchen. -Kompetencer der efterspørges af erhvervslivet. -Et godt afsæt til videre karriere fagligt.