Invention og innovation i teknologiundervisningen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hjalleseskolen – Fremtidens 7. klasser
Advertisements

Danehofskolens værdigrundlag
HHX – HANDELSGYMNASIET HERNING
Uddannelses- og erhvervsvejledning opfattes som en proces, der foregår i et samspil mellem: • Oplysning • Undervisning • Praktiske aktiviteter • Personlig.
Lærerprofessionen.
Målet med projekt Entreprenørskab på kryds & tværs er:
Formål at videreudvikle Silkeborg som en attraktiv uddannelsesby med fremtrædende uddannelsesinstitutioner, der sikrer erhvervsliv og offentlige institutioner.
Kladde til informationsdias
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
Hvem er jeg Hvad kan jeg Hvor skal jeg hen
Hvad er et nationalt videncenter? Centrene er knyttet til CVU-erne/professionshøjskolerne Centrene er støttet af Undervisningsministeriet i en tidsafgrænset.
Skolen i Verden november 2006 Tove Heidemann CVU Sønderjylland.
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Lærerprofessionen - en definition.
UU Center Kolding Mentorprojekt i UU Kolding •Ide og finansiering •Ungepakke II •Samarbejdspartnere Taxameter - institutionsuafhængig.
Undervisningsministeriet Temadag for regionale kompetencecentre 27. juni 2007 Fremtidens proceskonsulentuddannelse.
Materialer til innovation og iværksætteri
Ud af skolen – og hva’ så? UU Ringkøbing Fjord
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
1 Naturfagene i skolen? UVM’s road show febr.-marts 2009 Peter Norrild.
Baggrund Mål Fremtidsperspektiver Lidt historie ApEx – Center for anvendt oplevelsesøkonomi – Dansk videncenter for oplevelsesøkonomi.
Det midlertidige vækstforum. sommer 2005 – 1. april 2006 Det nuværende fra 1. april 2006 Etableringen af Vækstforum Sjælland.
Gennemføres af ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN i samarbejde med FORENINGEN NYDANSKER Projektet er støttet af INTEGRATIONSMINISTERIET og REGION SYDDANMARK.
Uddannelsesniveau og erhvervsudvikling - lokalt og regional
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
UNGDOMSUDDANNELSERNE HADERSLEV HANDELSSKOLE
Hvordan kan social ansvarlighed være en gevinst for virksomheder – og for socialt udsatte Hvilke muligheder ser KFUM’s Sociale Arbejde i samarbejdet med.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
De 10 bud for bedre samspil mellem forskning og erhvervsliv.
Skolerigsdag 2011 Folkeskolen – liv og læring Data peger på behov for nye veje Anders Hingel Tidl. kontorchef, EU’s analysekontor for uddannelse.
Madkamp - DM i madkundskab
Det internationale perspektiv i uddannelse, arbejdsplads og rekruttering UC- Sjælland d. 17. marts 2010 Børne- og kulturdirektør i Næstved Per B. Christensen,
Velkommen til forældremøde
Konference Internationalisering – velfærd og udvikling ”Internationaliserings perspektiv for rekruttering, efteruddannelse og.
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Oplæg på ”Go Glocal”, Professionshøjskolernes Internationale Årskonference 13. november 2014 Tine Andersen,
Opgaven og dispositionen ”Beskriv med afsæt i høringsmateriale og høringssvar erhverv Silkeborg” 1.Organisation & jura 2.Points of excellence 3.Køreplan.
Sekretariatet for Landdistriktsprogrammet November 2005 Den nye fælles landdistriktspolitik v/ Rita Munk.
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
Bornholms Fødevarestrategi Baggrunden for projektet Fødevarestrategien er et led i projektet Fødevareudviklingscenteret II,
Fødevare-rådet som ekspertråd for Vækstforum. Vækstforum – et partnerskab Vækstforum KommunerErhvervslivet Regionsråd Andre vækstfora Danmarks Vækstråd.
Styrket rammer for erhvervsskolerne som kraftcentre for virksomheder v/ Vicedirektør Anders Hoffmann.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Kompetenceudvikling i et strategisk perspektiv Konference om nyskabelse og motivation 15. juni.
Velkommen til forældremøde
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Den internationale dimension i skolen Hindsholmskolen i Kerteminde 250 elever 25 lærere International dimension siden
Velkommen til andet møde i Sparringsgruppen for Science-kommuner København Status for projekt Science-kommuner 2.Sådan gør vi i min.
De seks bedste billeder fra gruppen
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Hvad er LEADER metoden? Præsentation Sammenhæng til landdistriktsprogrammet Principper: 1.Territorielt program 2.Lokal udviklingsplan 3.LAG (Lokal AktionsGruppe)
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
Kvalitetsmål i uddannelsessektoren
Center for Regional Udvikling
1 Strukturreformens konsekvenser for kompetenceudvikling i Region Midtjylland Tinghallen 21. september 2006 Bent Hansen.
SAMMEN ER VI STÆRKE.... Silkeborg under pres SITUATIONEN Et stærkt erhvervsliv er forudsætningen for en stærk by!
Beate Laubel Boysen, | ungdomsuddannelserne| marts 2011 Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise.
Projektkoordinator, Vinni Sørensen Karrierelinjen - For dig der vil lidt mere.
Strategioplæg Det midlertidige Vækstforum for Region Syddanmark.
Vækstforums kriterier for indsatsen Offentligt-privat partnerskab Samordning og koordinering Fokusering Globalisering Vækst i yderområder Bæredygtighed.
Innovation og kreativ idégenerering AMU-kursus © Ministeriet for Børn og Undervisning. Marts Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget.
UU-Vestegnen Kongsholmcentret Vognporten Albertslund Tlf Facebook Albertslund * Ballerup * Glostrup * Høje-Taastrup.
Tilskud til ansattes efteruddannelse i Europa
Innovation på Viden Djurs
Hvad er det, og hvorfor er det vigtigt?
(og lidt om Arbejdskendskab)
Ungdomsskolen 2021 MISSION
Præsentationens transcript:

Invention og innovation i teknologiundervisningen Opstartsseminar d. 12.-13. marts 2008 Invention og innovation i teknologiundervisningen

Hvordan hænger det hele sammen? Supervisory Commitee Bestyrelse Direktion og sekretariat Bevillinger Entreprenørskabssøjlen Iværksætterambassadører Young Enterprise med regioner

Hvem er vi? – Selvstændighedsfonden… etableret i oktober 2004. en erhvervsdrivende fond (Non Profit Organization). støttet af: større danske erhvervsvirksomheder gennem sponsorater, Undervisningsministeriet og Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Young Enterprise - Hvem er vi? Etableret i 1993. En erhvervsdrivende fond (Non Profit Organization). Støttet af større danske erhvervsvirksomheder gennem sponsorater, Undervisningsministeriet og Erhvervs- og Byggestyrelsen. Young Enterprise udgiver undervisningsmateriale til folkeskolen, ungdoms- og erhvervsuddannelserne samt til de korte videregående uddannelser. Landssekretariatet i Odense: - står for de nationale aktiviteter - udgiver undervisningsmaterialer - støtter regionale tiltag - tilbyder videreuddannelse af lærerne.

Young Enterprise - Internationale relationer Worldwide 113 medlemslande Europa 40 medlemslande Danmark 12 regioner Antal elever 2006/2007 Worldwide 7.4 mio Europa 2.1 Mio Danmark 15.669

Young Enterprise nationalt – regionernes placering

Visionerne Det unikke samspil mellem erhvervsliv og uddannelsessektor skal sikre: ► at de unge gennem deres uddannelsesforløb får oparbejdet de kompetencer, der er med til at styrke væksten i Danmark ► at den enkelte er klar til at møde udfordringerne inden for selvstændighed, innovation og kreativitet i verdenen uden for skolen

Selvstændighedsfonden - Strategiske indsatsområder Selvstændighedsfondens strategiske fokus og indsatsområder er at: medvirke til at skabe en sammenhængende iværksættersøjle i uddannelsessystemet medvirke til opkvalificering af undervisernes og vejledernes kompetencer indenfor innovation, selvstændighed og iværksætteri skabe netværk, kontakter og tæt samarbejde mellem erhvervslivet og udannelses- institutionerne.

skabe baggrund for, at ingen forlader uddannelsessystemet uden, at de har haft mulighed for at modtage undervisning i innovation og iværksætteri samt, at denne er modtaget som en løbende og sammenhængende kompetenceudvikling gennem hele uddannelsesforløbet.

KORTLÆGNING AF EKSISTERENDE MATERIALER Afslutningskonference d. 27. marts 2008 www.selvstændighedsfonden.dk Valdemar Duus Her kommer de til at ligge: www.iværksætter.emu.dk

Entreprenøriel undervisning Værdidimension Synligt tegn Det lærer- styrede undervisnings- koncept At gøre den lærende fortrolig med vilkår og betingelser i voksenlivet, f.eks. på en arbejdsplads i en virksomhed At den lærende tilegner sig nyttige kundskaber og færdigheder under en lærers/ undervisers opsyn og ansvar. Det entre-prenørielle læringskoncept At styrke den lærendes selvudvikling og visioner. At den lærende - i kontakt med omverdenen – løser selvvalgte opgaver på en stadig bedre og mere kompleks måde. Undersøger og afprøver muligheder og finder egne løsninger med værdi for andre.

Entreprenørskab - en kombination af: Kreativitet: Evnen til at kombinere kendte ting, ord, begreber eller ny viden på en ny måde og bragt i anvendelse i en ny sammenhæng. Evnen til at generere nye ideer. Innovation: Evnen til at bruge kreativiteten på en måde, så ideen skaber værdi for andre end én selv. Iværksætteri: Evnen til at føre idéer ud i livet Entreprenørielle kompetencer på det gymnasiale niveau: se hæftet”Entreprenørskab i undervisningen”

Ejlskovsgade 3D - 5000 Odense C Tlf. 6545 2461 Young Enterprise Ejlskovsgade 3D - 5000 Odense C Tlf. 6545 2461 E-mail: ye@ye.dk – www.ye.dk Beate Laubel Boysen beate@ye.dk