At lede liv og læring Børne- og ungedirektør Jan Præstholm, Svendborg Kommune.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolereform august 2014………………
Advertisements

Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Partnerskabsdag: Skolereform Tirsdag d. 10
Forældrearrangement om folkeskolereform
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Alle børn skal være del af fællesskabet
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Folkeskole-reformen August 2014.
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Lærerprofessionen.
Politisk udgangspunkt Byrådet besluttede den 1. november 2010, at Fredensborg kommune skal have en ny skolestruktur. Ønsket er at skolerne bedre kan imødegå.
Forældremøde X årgang.
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Skolereform august 2014………………
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
Ledelse af skoleledelse 11. februar 2010 Klaus Majgaard.
Ledelsesudvikling på Københavns Universitet
1 Ledelse, samarbejde og lærerarbejdstidsaftalen Anders Balle.
En god skole er en inkluderende skole.
Annette Kamp og Pernille Bottrup Nyborg Strand januar 2011
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
Folkeskolereformen - et overblik. Et fagligt løft af folkeskolen Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal.
LP som skoleudvikling – et perspektiv udefra og ind i modellen
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Møde m. skolebestyrelsesformændene d. 19. januar 2011
Alle børn er alles ansvar
Ledelsesrummet Ledelseskraft Ledelsesmagt. Den fælles forståelsesramme Ledelsesrummet: Ledelsesmagt og ledelseskraft.
Rekruttering og fastholdelse Projekt fra 2006 – 2010 Flere delprojekter omhandlende : Samarbejde Image Elevers læring Lederuddannelse Kompetenceudvikling.
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Formålet med mødet 1.Drøfte vores motivation for at stille skarpt på skole-hjem samarbejdet 1.Lægge en tidsplan for dialogprocessen 2.Forberede, hvordan.
Den inkluderende skole
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Kompetenceudvikling af kortuddannede på Den sociale Højskole i København 1.Præsentation af Den sociale Højskole som organisation 2.Historien om hvordan.
Rejseholdets anbefalinger - overblik Tema 1 Kompetenceløft til lærere og ledere Anbefaling 1: Lærernes kompetencer skal styrkes Anbefaling 2: Hæv kompetencen.
Det politiske arbejde med udvikling af folkeskolen i Esbjerg kommune
Den Personalepolitiske Messe Tirsdag den 12. januar 2010 …… Charlotte Koch Hess, chefrådgiver, Danske Regioner Stine Hinge, souschef, KL Opskriften på.
Skolereform … og valgmøde Højgårdskolen april 2014.
Dialogmøde 17. januar 2011.
Skolestrukturændringer 2008 – 2011
SkoleIntra som skolens digitale hjemmebane SkoleIntra som skolens digitale hjemmebane - nogle forholdsvis almindelige betragtninger om drift, implementering.
Børneområdet blev kommunalt – åbner det for en spændende ny fortælling Socialrådgiverdage d. 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Faglige kvalitets- oplysninger 15. januar Faglige kvalitetsoplysninger - formål At udvikle og afprøve et katalog af syv redskaber for at Understøtte.
Fælles møde med Børne- og Ungeudvalget og strategiudvalget 18. august 2008.
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Vision mission værdier handleplaner
Orientering om status på skolestrategien I dag Børne- og Ungeudvalgsmøde den 15. september 16. Juni Dialogforum.
Lederskab og organisering - Om at skabe dynamiske rammer Børnechef Kirsten Pamperin.
Kvalitetsrapport 2009/2010 Nuancer og variationer - et billede af et mangfoldigt skoleområde. En afrapportering fra skoleområdet med fokus på initiativer,
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
17. – 25. august Kl : Velkomst Kl – 17.00: Orientering og dialog om aktuelle forhold og politiske indsatser v/ Dorte Andreas og Claus.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
Kursus i pædagogfaglig ledelse af social inklusion og facilitering af aktionslæring 25. marts 2015 Afrunding ved Birgit Lindberg, dagtilbudschef.
BKF Børne- og Kulturchefforeningen Dagplejen – en central brik i kommunernes dagtilbud -BKF-synspunkter om omstilling på dagtilbudsområdet på FOA- konference.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Vidensbaseret praksis i botilbud
Fælles ledelsesgrundlag
Ungestrategiens ledergruppe
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Præsentationens transcript:

At lede liv og læring Børne- og ungedirektør Jan Præstholm, Svendborg Kommune

”At lede liv og læring” Strategisk ledelse – en ny start i en ny skolestruktur Skolerigsdag den 13. januar 2011

God ledelse er en afgørende faktor! VM i herrehåndbold starter i dag torsdag den 13. januar 2011

AKF om forudsætninger for gode resultater En klar og tydelig ledelse i kommunens skoleforvaltning. Den stiller klare krav og indgår i tæt dialog med skolen om dens arbejde. En klar og tydelig ledelse på skolen, som stiller klare faglige og pædagogiske krav til lærerne. Ledelseskulturen på skolen afspejler typisk forvaltningens ledelseskultur. En afdelingsopdelt skole med selvstyrende team i afdelingerne. Det giver lærerne mulighed for at opdele eleverne i hold på tværs af klasser og årgange samt rum til faglig pædagogisk ledelse. Skolens faglige profil prioriteres højt – uafhængig af andelen af socialt svage elever. Lærerne underviser i deres linjefag. De indtager lederrollen i undervisningen og har høje faglige forventninger til deres elever. Lærerne er velforberedte og har brugt god tid på at forberede lektionen. Skolen er tilstrækkelig stor til at kunne sikre en høj grad af linjefagsdækning i centrale fag. Skolen prioriterer den forebyggende læseindsats og hjælp til elevernes lektielæsning. Jill Mehlbye, AKF, december 2010 http://www.akf.dk/udgivelser/akfnyt/2010_4/gode_laerere_giver_dygtige_elever/

Rejseholdets 10 anbefalinger Anbefaling 2: Hæv kompetencen hos skolelederne Rejseholdet anbefaler, at skolechefers og skoleledelsernes kompetencer forbedres, så der kommer fokus på ambitiøse mål og skolens resultater. Alle skolechefer, skoleledere og eventuelt andre i skoleledelsen skal have en særlig lederuddannelse, og potentielle skoleledere skal spottes og uddannes. http://skolensrejsehold.dk/skolens%20rejsehold/afrapportering/anbefaling%202%20ny.aspx

Strategisk ledelse i ny skolestruktur i Svendborg Større enheder skaber bedre forudsætninger for opprioritering af strategisk ledelse og kvalificering af pædagogisk ledelse

Ny skolestruktur i Svendborg pr. 1.8.2011 FØR EFTER 19 folkeskoler 11 folkeskoler 275 elever pr skole 475 elever pr. skole 19 ledere 11 ledere 100 % 25 mellemledere 27 mellemledere 70 % 44 ledere (personer) 38 ledere (personer) 33 fuldtidsstillinger 30 fuldtidsstillinger

Hvordan opprioritering af strategisk ledelse Uddannelse til alle skoleledere på diplomlederniveau Kommunikation mellem skolechef (forvaltning) og skoleledere opprioriteres og intensiveres yderligere – både individuelt og som gruppe. Kravspecifikation til skoleledere Resultatmåling gennem den individuelle dialog mellem skoleleder og skolechef Kvalitetsrapporten anvendes fortsat som dialog- og evalueringsværktøj

Kravspecifikationen – generelle krav Der skal skabes nye skoler med ny kultur, identitet og sammenhængskraft for børn, forældre og medarbejdere De nye skoler skal ledes med stort fokus på udvikling af kvaliteten i skolens kerneopgaver De nye skoler skal ledes med en stærk pædagogisk inkluderende indsats på det læringsmæssige, sociale og etniske område De nye skoler skal ledes gennem teamledelse De nye skoler skal ledes med henblik på at skabe en udfordrende og attraktiv arbejdsplads med et godt arbejdsmiljø

Kravspecifikation - resultater Skolelederen skal: Skabe læringsmæssige og pædagogiske resultater Skabe teoretisk- og vidensbaseret pædagogisk udvikling Skabe skole-, lærings- og samværskultur på et værdibaseret grundlag Skabe en inkluderende kultur og inkluderende læringsrum Skabe et positiv og ambitiøst brand på egen skole og på folkeskoleområdet generelt Skabe konflikthåndterende og anerkendende kommunikation internt og eksternt Skabe forudsætninger og tiltag for målrettet kompetenceudvikling i medarbejdergruppen Skabe en arbejdsplads, der gennem samarbejde og dialog er præget af udfordringer, udvikling og trivsel Skabe sikker drift gennem effektive procedurer og administrative rutiner Skabe balanceret økonomi

Kravspecifikation - personlige Skolelederen skal: Hurtigt kunne opnå ledelsesmæssig legitimitet i intern og ekstern organisation Vise konflikthåndterende og anerkendende kommunikerende adfærd internt og eksternt Udvise ledelsesmæssig handlekraft og konfronterende intervention Have økonomisk overblik Kunne motivere medarbejdere Kunne lede gennem medledere og medarbejdere Agere med ledelsesmæssigt mod, adræthed og lethed Fremstå professionelt og rodfæstet under pres

Ledelsesmæssig begejstring – det smitter!!!

Ministerium, presse, borgere mv. Diskussion ”Samfund” Ministerium, presse, borgere mv. Byråd Skolelederens rolle Skolebestyrelsen Skolechef Skolelederen Forældre Mellemledere Børn Medarbejdere