1 www.silkeborgkommune.dk Introduktion til Økonomiudvalgets ansvars- og opgaveområder fastlagt i styrelsesvedtægten.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Temadag om den nye lovgivning
Advertisements

Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Regelforenkling på planlovens.
Forældreindflydelse ift. børn med psykiatriske vanskeligheder
Skolebestyrelsen  7 forældrerepræsentanter  2 medarbejderrepræsentanter  Alle skal udfylde en tavshedserklæring  2 elevrepræsentanter  Alle har stemmeret.
Mulige fremtidsperspektiver Introduktion
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
Finansiering af behandlingen Møde den 21. juni 2006.
Vi bygger videre på sidste års dialogmøder….. Bestyrelsens opgaver  At sikre en kompetent daglig ledelse  Gå efter den bedste – evt. forfra flere gange.
Budget og regnskab Stenmagle skole
Vesterlunden – et område i det kommunale dagtilbud i Svendborg Mission og fælles referenceramme Inklusion Alle børn har lige adgang til at være aktive.
Skolebestyrelsens kompetencer og tilsynspligt
Status for Økonomisk Balance og Økonomistyirng17. december 2006 Status for Økonomisk Balance og Økonomistyring Regnskab 2006 Redegørelse for årsagerne.
1 PRINCIPPER Organisationsstrukturen bygger på en klar adskillelse af Vision, strategi, udvikling, politik og den daglige drift Der foreligger beskrivelser.
SKOLEBESTYRELSENS OPGAVER FOLKETINGET BYRÅDET UNDERVISNINGSMINISTERIET BØRNE- OG UNGDOMSDIREKTØR SKOLEBESTYRELSEN: 7 FORÆLDREREPRÆSENTANTER 2 MEDARBEJDERREPRÆSENTANTER.
Sygeplejerskers juridiske ansvar mv.
Delegering af sygeplejerskeopgaver – hvis ansvar?
Bilag 4: Oversigt over afsluttede aktiviteter under delprogrammerne Økonomistyring og Økonomisk Balance Dato: 10. april
Temamøde Thyholm og Struer 14. december Temamøde – Thyholm og Struer 1. Svarskrivelse til Indenrigs- og Sundhedsmin. 2. Projekt- og procesorganisation.
Møde med skolebestyrelsen, Østbirk Skole,
Statsautoriseret revisor Ove Frederiksen
Ledelsestilsyn, hvad er det?
Juridiske udfordringer
Sygeplejerskers juridiske ansvar mv. 21. September 2011 Souschef, cand. jur., Anna Murphy Tilsyn og Patientsikkerhed, Sundhedsstyrelsen.
VISION HVAD vil vi stræbe efter: HVORDAN når vi frem: HVILKE ‘områder er relevante: Oprettelser af projektorganisation – de overordnede rammer STRATEGI.
OPP-projektet – Vildbjerg Skole. Opstart af udbudsproceduren Offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i EF-tidende med opfordring til at deltage i.
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
MTHSU d. 16. November 2006 Puljer i budget 2007: –Overførsler (mellem årene) –Puljer i det hele taget.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Velkommen i skolebestyrelsesarbejdet 2012.
Ændring af projekter Reglerne Ansøgning Hvad kan ændres Hvad kan ikke ændres.
Budget, økonomi og økonomistyring i Region Hovedstaden v/ økonomidirektør Peter Mandrup Jensen Regionsældrerådet den 10. marts 2010.
Herning Kommunes Handicapråd Høringer Nyborg Strand d. 9. juni 2008.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Tanker om turismeforeningen
Ved Peter Petersen Formand for Oksbøl Vandværk 24. marts 2015.
Titeldias Logo blå Husk at vælge korrekt layout for hvert dias: Klik med højre musetast på dias i ruden til venstre i skærmbilledet og vælg ‘Layout’ –
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Økonomiudvalgets møde den 12. august 2013 Formandens præsentation af driftsbudgettet for for Udvalget for Plan og Miljø Økonomiudvalget 12. august.
Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.
Tekniske hjælpemidler Bekendtgørelse Anvendelse af tekniske hjælpemidler § 1. Bekendtgørelsen omfatter: anvendelsen af tekniske hjælpemidler ved.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Kommunalstyrelsesvedtægt og økonomisk styring. KANUKOKA Kalaallit Nunaanni Kommunit Kattuffiat Stiftet 24. juli 1972 ” Foreningens formål er at varetage.
Brandsyn. Hvad siger loven…  Det fremgår af § 1, stk. 1, i bekendtgørelsen, at kommunalbestyrelsen har pligt til at foretage brandsyn af 1) Brandfarlige.
Seminar NVF-udvalg juni 2006 på Færøerne Best practice Indeholder normer – bindende regler i mindre omfang Udmøntning af politikkernes ønsker.
Voksenansvar overfor anbragte børn og unge Fysisk guidning
Hans Kjær Direktør for Teknik & Miljø
Alle anbringelsessteder Plejefamilier Private opholdssteder
DdL-konference forår 2017 VÆKST OG UDVIKLING I HELE DANMARK
Opmærksomhedspunkter
Status i 1. budgetopfølgning
Kandidatuddannelse 2017 Byrådets arbejde.
15. december 2017.
Overordnede bestemmelser
HL7-FHIR DK profilering – governance?
Voksenansvar for anbragte børn og unge Husorden
Introduktionsmøde for nye byrådskandidater
Rammerne for Kommuner Sekretariatschef Søren Abildtrup.
Introduktion Kommunens budget og økonomistyring
Hvem har myndighedsansvaret for den akutte skadesafhjælpende indsats
Betænkning nr Offentliggjort den 24. maj 2017
Økonomiudvalgets møde den 12. august 2013
Dialogmøde med Rådet for Socialt Udsatte
Uddannelse, Børn og Familie
Opmærksomhedspunkter
Ansættelse Overskrifterne: Før ansættelsen Ansættelsesform
Introduktion Økonomiudvalget 23. januar 2018
Tvang i somatikken Præsentation af os 27. September 2018.
Stikprøvekontrol af de tekniske emner
Introduktion til love og krav på bygningsområdet
Præsentationens transcript:

1 Introduktion til Økonomiudvalgets ansvars- og opgaveområder fastlagt i styrelsesvedtægten

2 Økonomiudvalget •Borgmesteren samt 6 af byrådets øvrige medlemmer. •Udvalget varetager den umiddelbare forvaltning af de anliggender, der er underlagt det •Økonomiudvalget har indseende med økonomiske og almindelige administrative forhold inden for samtlige kommunens administrationsområder. •Forslag til kommunens årsbudget for det kommende regnskabsår udarbejdes af Økonomiudvalget til byrådet. •Kommunens årsregnskab aflægges af Økonomiudvalget til byrådet. •Udvalget varetager den umiddelbare forvaltning af anliggender, der vedrører kommunens kasse- og regnskabsvæsen og løn- og personaleforhold inden for ethvert af kommunens administrationsområder. •Udvalget fastsætter regler for borgmesterens og administrationens behandling af personalesager. fortsættes..

3 •Udvalget varetager kommunens økonomiske planlægning og har ansvaret for kommuneplanlægningen samt for en samordnet løsning af kommunens planlægningsopgaver. •Udvalget fastlægger de fælles planforudsætninger og bistår de stående udvalg med tilvejebringelse af det nødvendige grundlag for udvalgenes planlægningsopgaver. •Udvalget fastsætter generelle forskrifter for planernes tilvejebringelse. •Udvalget drager omsorg for udarbejdelse af økonomiske konsekvensvurderinger af de udarbejdede planforslag og foretager indstilling til byrådet om planforslagene. Udvalgets erklæring indhentes om enhver sag, der vedrører kommunens planlægningsopgaver, inden sagen forelægges byrådet til beslutning. fortsættes..

4 •Udvalget varetager den umiddelbare forvaltning af: –køb, salg og pantsætning af fast ejendom, –erhvervs- og turistmæssige og lignende spørgsmål, –borgerservice ifølge lov om kommunale borgerservicecentre, –drift og vedligeholdelse af kommunens administrationsbygninger med tilhørende anlæg samt andre kommunale bygninger under udvalgets område, –drift og vedligeholdelse af kommunale bygninger, arealer og anlæg, som ikke ved denne vedtægt eller byrådets beslutning er henlagt under noget andet udvalgs område, –projektforslag, forprojekt og hovedprojekt samt udførelse af alle kommunale bygge- og anlægsarbejder under udvalgets område. fortsættes..

5 •Udvalget udarbejder forslag og foretager indstilling til byrådet om kommunens kasse- og regnskabsregulativ, jf. styrelseslovens § 42. •Udvalget forhandler i fornødent omfang med et stående udvalg inden iværksættelsen af foranstaltninger af væsentlig betydning for det pågældende udvalg. •Økonomiudvalget fastsætter regler om: –Indberetninger fra den kommunale administration med henblik på udvalgets udøvelse af budget- og bevillingskontrol –i hvilket omfang kommunens værdier skal forsikres –samordning af kommunens indkøbsfunktioner. fortsættes..

6 •Økonomiudvalget fører tilsyn med: –at forvaltningen af økonomiske midler sker i overensstemmelse med byrådets beslutninger og i øvrigt på forsvarlig måde, –at forvaltningen af kommunens kasser og kommunens regnskabsføring er forsvarlig, –at de på årsbudgettet meddelte bevillinger og rådighedsbeløb samt de ved særlig beslutning bevilgede beløb ikke overskrides uden byrådets samtykke, –at kommunens arkivalier opbevares på betryggende måde –løn- og personaleforhold for personale i selvejende institutioner.

7 Økonomiudvalgets budgetterede nettodriftsudgifter 2010 i 1000 kr. Kommunale ejendomme Brand og Redning Centralfunktioner Fælles formål Tværgående aktiviteter I alt