Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hans Kjær Direktør for Teknik & Miljø

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hans Kjær Direktør for Teknik & Miljø"— Præsentationens transcript:

1 Hans Kjær Direktør for Teknik & Miljø
ANLÆGSSTYRING Hans Kjær Direktør for Teknik & Miljø

2 Disposition Udfordringer med anlægsstyring Projektstyring
Økonomistyring

3 Udfordringer Generelt og gammelt problem Økonomi og kvalitet skrider
Periodisering

4 Hvad har vi været udfordret af i 2016
Vision 2020 og vækststrategien 70 projekter Ca. 1.3 mia. kr. frem mod 2020

5 Teknik- og Byggeudvalget
Politisk forankring Byråd Økonomiudvalget Teknik- og Byggeudvalget Drift & Anlæg Teknik og Miljø, Fagudvalg Fagforvaltning Rådgiver Brugergruppe Arbejdsgruppe Entreprenør Håndværker Projektgruppe I Esbjerg Kommune har vi et selvstændigt politisk område for Byggeri & Vedligehold. I styrelsesvedtægten for Esbjerg Kommune er hovedopgaverne med hensyn til byggeri fordelt således, at den indledende planlægning og programmering varetages af fagudvalgene, mens projektering og selve opførelsen varetages af Teknik & Byggeudvalget. En fravigelse vil kun kunne ske med Teknik- og Byggeudvalgets godkendelse.

6 Porteføljestyring Kommunale tegnestuer Ekstern projektering Ekstern byggestyring

7 Teknik og Byggeudvalget
Ideoplæg Program Forslag Projekt Udførelse Drift Projektstyring Program-oplæg Bygge- Program Disp- forslag Projekt- forslag For- projekt Hoved- projekt Op-førelse Af- levering Fagudvalg Teknik og Byggeudvalget Styringsmodel – Projekter for Vej og park er forankret i Teknik & Byggeudvalget hele vejen igennem forløbet, mens Ejendomme starter i fagudvalgene, som overdrager til TBU undervejs og overtager et færdigt byggeri i sidste ende. Dette er en unik model, da projekter i andre kommuner er forankret i fagudvalget hele vejen igennem. Hvorfor er det vigtigt at have et idégrundlag? Det er her, brugerindflydelsen er! Brugerne og de ansatte er eksperterne, når det gælder funktion – vi er, når det gælder processen! Idégrundlaget skal være nøje gennemtænkt, inden vi starter den politiske og tekniske proces! Hvad koster alt det, der ikke er taget højde for? I Ejendomme kender vi standarden for et kommunalt byggeri. Pris beregnes ud fra idégrundlaget Hvem sikrer, at gældende udbudsregler er overholdt? Er det rådgiver? NEJ, det er bygherren! Rådgiveraftaler bliver normalt altid lavet på baggrund af ABR89 1.2 Klientens virke 1.2.1 Den kontraktretslige gennemgang af de af rådgiveren udarbejdede udkast til udbudsgrundlag, accepter, entrepriseaftaler mv. påhviler klienten.

8 Budgettering ”Regler” ved oplæg til anlægsprojekt (plan, økonomi)
Investeringsoversigt/anlægspulje

9 Fælles månedlig opfølgning på anlægsøkonomi
Årets reguleringer dækker over 3. budgetrevision fra året før (30.09), overførsler ved regnskab, budgetrevisioner for indeværende år. Kvartalerne kan foldes ud til månedsbasis Dette ark er enkeltstående anlægsprojekter. Der findes desuden ark for byggemodning – grøn og byggemodning-vej. ”Det gule ark” – periodisering foretages på projektleder/leder niveau for at få nøjagtigt overblik over cash flow. Sammenholdes med gennemgang af kontoplaner med de enkelte projektledere for at forudse eventuelle overførsler mv.


Download ppt "Hans Kjær Direktør for Teknik & Miljø"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google