R UGVÆNGETS SKOLE - F REMTIDENS SKOLE ! Helhedsskole – et udviklingsskoleprojekt 2012/13.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolereform august 2014………………
Advertisements

Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 22. maj 2014.
Læring i bevægelse - hvorfor?
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Velkommen til informationsmøde på Vrejlev-Hæstrup Skole
Informationsmøde - Gug Skole 2014/15
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen 11. november 2013.
Program: Overblik over fagfordelingen Velkomst Skolereformen generelt
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Hierarki for styringsredskaber
Et væksthus for børn og voksne
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Juelsminde Skole 2. juni 2014 Skolereform 2014.
Folkeskole-reformen August 2014.
Skolereformen 2014 Herningsholmskolen 8. August 2013
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Reformmesse på Sofiendalskolen
Skolereform august 2014………………
Folkeskolereform 3 overordnede mål:
Kontakt forældre møde 12. Oktober 2011.
Velkommen til valgmøde
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Vestre Skole og Åløkkeskolen 2014
Hvem er vi?. En ganske almindelig folkeskole i Halsnæs Kommune, der ligger i et socialt belastet område 480 elever fra Bh-klasse til 10. Klasse Vi er.
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
Folkeskolereformen - generel information
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Tre klare nationale mål
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
Folkeskolereformen - et overblik. Et fagligt løft af folkeskolen Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Folkeskolereform på Sortedamskolen
Ø NSKER OG VISIONER FRA EN LOKALT FORANKRET SKOLE I BALANCE RULL- proces – forældre, elever, medarbejdere ( 2009 – 2011) Lego-projekt – elever ( 2008 –
Alle børn er alles ansvar
Velkommen - Informationsmøde om kommende skoleår.
Folkeskolereformen 2014 Sct. Jacobi Skole.
HVAD BETYDER SKOLEREFORMEN FOR MIG SOM FORÆLDER PÅ NORDBYSKOLEN? Som forælder på Nordbyskolen vil du til næste skoleår møde nye ting, men det meste vil.
Folkeskolereform 2014.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 12. juni 2014.
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
Folkeskolereform Camilla: Velkomst.
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
O RIENTERINGSMØDE FOR KOMMENDE 0. KLASSE. D AGSORDEN Præsentation af Langsøskolen Fra børnehave til skole Ny på en skole Forventninger til forældresamarbejdet.
Skolereform – Fourfeldtskolen 2014 Steffen Lawaetz
Hvad betyder skolereformen for mig som elev på nordbyskolen?
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
Birgit Lise Andersen Mandag d 13/ Konference KL Styrket almenundervisning – fokus på inklusion.
 1. Velkomst og præsentation  2. Kort gennemgang af reformen  3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen  4. Skolebestyrelsen  5. Farvel Velkommen.
SKOLE- REFORM En ny retning – en ny skolevej. De gode intentioner Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen.
Velkommen til Vestervangsskolen
BALTORPSKOLEN Skoleåret 2015/2016.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Velkommen til orientering om folkeskolereformen 10.juni 2014 på Arden Skole Program: 1. Information om den nye folkeskolereform 2. Hvordan gennemfører.
Folkeskolereform på Tagensbo Skole Hvordan ser folkeskolereform ud på Tagensbo Skole.
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Præsentationens transcript:

R UGVÆNGETS SKOLE - F REMTIDENS SKOLE ! Helhedsskole – et udviklingsskoleprojekt 2012/13

B ALLERUP K OMMUNES VISION 2020 En højtpræsterende folkeskole

B ALLERUP KOMMUNES VISION FOR FREMTIDENS SKOLE Alle børn lærer optimalt i skolen Alle skaber fællesskaber i skolen Skolen mestrer fornyelse Så hvordan skaber vi forandring og forankring der giver mening for elever, forældre og ansatte på Rugvængets skole?

R UGVÆNGETS SKOLES UDVIKLINGSMÅL At Helhedsskolen sikrer eleverne gode kompetencer såvel, personligt, socialt som fagligt så de kan udvikle sig til aktive livsduelige borgere, der tager del i fritidslivet, foreningslivet og samfundslivet At Helhedsskolen sikrer et mangesidet og tæt samarbejde med skolens parter (forældre, pædagoger/ BFO / Klub, lærere, erhvervslivet og forvaltningen) At Helhedskolen styrker og udvikler faglige, didaktiske og pædagogiske kompetencer sammen med personalet

M ÅL OG V ISION FOR R UGVÆNGETS SKOLE At være skole for alle distriktets børn og specialtilbuddenes børn At være en skole der gør en forskel – have et godt image At arbejde inkluderende i alle fællesskaber At udvikle forudsætninger, lyst, læring til at få og indgå i et indholdsrigt fritidsliv.

M ÅL OG VISION FOR R UGVÆNGETS SKOLES HELHEDSPROJEKT Målet med helhedsskolen er at give børn og unge en skolegang der styrker dem sprogligt, socialt og kulturelt til at blive aktive medborgere i såvel lokal- som samfundet og som verdensborgere. Der arbejdes målrettet med at øge børn og unges muligheder for livslang læring og livsduelighed gennem pædagogisk pertinens, kontinuitet og integration

H ELHEDSSKOLE 2012/13 Tirsdag og onsdag som projektdage fra kl i indskolingen, kl ,35 på mellemtrinnet og gennemsnitligt 12 lektioner på de to dage i udskolingen – efter aftale med lærerne Man-, tors- og fredag som almindelige skoledage med skema som vi kender det ???? Projektdage giver mulighed for fordybelse, flow i læringen og aktiviteter ud af ’skolen’ – udematematik, natur og teknik on location m.m.

L ÆRING I HELHEDSSKOLEN Der arbejdes i tværfaglige forløb – forskningen viser at det er den bedste læring for de fleste børn Der arbejdes med kurser, hvor indlæring har et større fokus med et specifikt mål Der arbejdes med faglig fordybelse på forskellige niveauer og i forskellige fag og fagkombinationer Der arbejdes med læring gennem oplevelser, bøger, IKT og forskellige læreprocesser / metoder Der arbejdes stadig udfra Fælles mål, med Nationale test og afgangseksamen

I NDSKOLINGEN Arbejder med lærere og pædagoger over hele dagen Arbejder med et tema på årgangen Inddrager nærmiljø så meget som muligt Talelæseklasserne deltager til kl. 13,35 og så vidt muligt i temaet Høreklasserne deltager, hvor det giver mening Andre læreprocesser tages i brug som fx CL Storyline og musisk / kreative læreprocesser Læringsmiljøet vil bære synligt præg af aktivitet

M ELLEMTRINNET Arbejder på at fordybe sig fagligt Arbejder med holddeling på tværs af klasser og måske årgange Arbejder på at inddrage klubberne i deres temaer Øger aktiviteter ud af huset Arbejder med andre læringsmetoder så som CL, MI og læringsstile Arbejder praksis og oplevelsesorienteret Gange og fælles arealer bærer præg af andre læringsmiljøer

U DSKOLINGEN Arbejder med faglig fordybelse Arbejder med både hold og niveaudeling Samarbejder med ungdomsuddannelses- institutionerne Samarbejder med erhvervslivet – erhvervsklasser Undersøger og besøger lokaliteter der understøtter både den personlige, sociale og faglige udvikling på vej mod afgangseksamen og ungdomsuddannelse

F ORÆLDREINDDRAGELSE Besøg på arbejdspladser Praktikanter Deltagelse på projektdage Deltagelse på ture ud af ’skole’ Forældrekartotek Lektiehjælp ????? Hvad tænker du?